Spek je spaarvarken

geld verdienen Als je krap bij kas zit kun je twee dingen doen:

 1. Bezuinigen.
 2. Zorgen dat er meer geld bínnen komt.

In de post van gisteren las je een aantal bezuinigingstips. Maar er komt een moment waarop de rek uit de bezuinigingen is. Dat je zoveel bezuinigt hebt als je kunt. Daarom is het goed om op twee paarden te wedden. En dat is in dit geval proberen om meer inkomsten te krijgen.

Een beter betaalde baan is de snelste oplossing. Maar niet iedereen vindt zo maar een betere baan. Daarom hier onder een aantal huis, tuin en keuken tips om wat extra geld binnen te halen.

8 tips om geld te verdienen vanuit huis

 1. Heb je een blog? Plaats dan Google Adsense advertenties op je blog. Je mag er maximaal 3 plaatsen van Google. En wees dan niet kinderachtig: plaats ze met overtuiging. Dus niet weggemoffeld onder aan je blog en heel klein. Kies gewoon voor een leaderboard onder je header, en twee grote blokken in je sidebar. Google Adsense is een makkelijke én betrouwbare manier om geld te verdienen met je blog. Ik gebruik het al  8 jaar en ben er heel tevreden mee. En zeker als je een Blogger blog hebt, is het supermakkelijk om de Google Ads op je blog te zetten.
 2. Maak een verkoopaccount aan bij bol.com en verkoop boeken.
 3. Ga met een kritische blik door je huis en kijk wat er weg kan. En zet die spullen vervolgens op marktplaats.
 4. Word partner van bol.com en plaats wat advertenties of affiliate links op je blog.
 5. Heb je een talent? Bied je diensten dan aan! Denk aan kleding maken, tassen maken, verjaardagstaarten bakken, bijzondere geboortekaartjes maken, mooie blog template maken etc. Op Het Moederbedrijf vind je verhalen van vrouwen die dit hebben gedaan!
 6. Schrijf je in voor zogenaamde klikprogramma’s. Bekende programma’s zijn Euroclix en Moneymiljonair. Je wordt dan betaald voor het lezen van mails en klikken op links. Ze zijn betrouwbaar, maar je moet wel véél geduld hebben. Heel hard gaan de verdiensten niet. Maar aan de andere kant: al die kleintjes maken uiteindelijk een grote!
 7. Laat je betalen om aan enquetes mee te doen
 8. Schrijf je in als mystery shopper. Ik vind zelf niet dat het heel veel betaalt. Maar soms willen ze dat je iets koopt. Bijvoorbeeld kinderschoenen. En vaak krijg je dan het aankoopbedrag terug en wat extra’s.

Bovenstaande tips kun je allemaal doen vanaf de keukentafel!

Heb jij nog handige tips die er niet bij staan? Laat ze dan achter in de comments!

18 Responses to Spek je spaarvarken

 1. Weet jij hoe het zit met de belastingdienst wat deze inkomsten betreft? Moeten ze allemaal opgegeven worden als inkomsten? Of juist niet?

  • Sorry misschien moet ik me er niet mee bemoeien, maar ik had het toevallig nagevraagd aan mijn oom, omdat ik er ook benieuwd naar was. Je moet het altijd opgeven bij de belastingdienst onder extra inkomsten…. Maar je mag er ook weer dingen vanaf trekken zoals de kosten voor je internet-abonnement enz. Dus in principe kun je bijvoorbeeld je internet-abo ermee terugverdienen als je het goed doet 🙂

 2. Hier heb ik ook enkele dingetjes, bol.com heb ik ook maar gaat eigenlijk ni zo. Wil ook niet een website vol met reclame zetten. Vind altijd zo vervelend 🙂

  Maar altijd leuk, hier gaan we ook lekker veel sparen dit jaar. Het kan en als het kan moet je het doen he.

   • Ik werk in de voeding he, dan mag je geen pijnstillers of enkele medicatie in de fabriek hebben (productie) omdat stel je voor dat het in een product komt, stel je voor dat iemand een medicijn binnen krijgt die hij/zij niet kan verdragen. Niet veilig hé…

    Soms slaan ze wel een klein beetje door hoor!

 3. Naast het meedoen aan enquêtes doe ik voor bureau Intomart ook een postregistratie en volgen ze op mijn laptop mijn internetgedrag. Het klikken gaat idd. erg langzaam, soms maar een 0,005 euro per klik, maar ineens ben je aan een uitbetaalbedrag.

 4. Ik heb een tijd wat boeken verkocht via bol.com. Helaas levert het tegenwoordig maar weinig meer op nu de verzendkosten zo hoog zijn geworden. En dan gaat er nog een bedrag naar bol.com. zelf. Ik heb mijn ‘winkeltje’ leeggemaakt en de boeken staan óf nog gewoon in de kast óf zijn naar de kringloop gegaan. Voor die anderhalve euro had ik geen zin meer om al die moeite te doen.
  Mijn grootste bespaartip van dit moment is om een gevoerd en dik gordijn bij de voordeur te hangen. Scheelt heel veel gas en het voelt een stuk comfortabeler. En dat terwijl we daar toch al dubbelglas hadden.
  En nog eentje. Er wordt hier heel veel heet water gedronken en dat kook ik in een keteltje op het fornuis. Ik heb er een waterkoker voor gebruikt maar ik schrok van de hoeveelheid elektra dat dat kost. Ik zet nu alvast een keteltje water op een grote radiator (bij gebrek aan kachel) maar het water kookt nu echt veel sneller.

 5. ik ben op enkele dingen gaan bezuinigen en het geld dat ik daarmee bespaar zet ik als mijn salaris binnen is elke maand op mijn spaarrekening, net als mijn statiegeld geld en wat ik eventueel verdien met het invullen van enquetes,dat zijn geen grote bedragen maar elke euro is er een en het is allemaal geld wat ik voorheen ook uitgaf dus ik kan het best missen. ongemerkt lopen deze bedragen toch lekker op en word mijn buffer weer een beetje groter.

 6. Goede tips. Ik verdien nog geld via Textbroker en Plazilla. Werkt ook erg goed 🙂 Vooral Textbroker, omdat je dan niet afhankelijk bent van hoeveel mensen op advertenties klikken…

 7. Leuk om mee te lezen! Handige tips.
  Ik denk ook nog aan krantenwijk/folderwijk, schoonmaken bij iemand thuis, oppassen. Of op de dagen dat jij werkt jouw kinderen bij een vriendin, en op de andere dag haar kinderen bij jou. Allebei gratis oppas!

 8. Ik verkoop merkkleding via Vintykids. Ik koop de kleding via rommelmarkten en verkoop ze via Vintykids. Ik heb ook een link zodat wanneer mensen hun eerste aankoop via mij doen ze geen verzendkosten betalen. WDJYUL is de code die he mag gebruiken. Iedereen die deze code gebruikt bij het afronden van de bestelling doneert mij vijf euro shoptegoed.Soms koop ik iets voor mijn dochters als ze gratis verzending hebben een andere keer koop ik iets van mezelf en levert het me dus twee vijftig cash op, dit omdat de helft voor hen is en de helft voor mij. Moet er misschien nog eens een stukje op mijn blog aan wijden 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.