Sneeuw in de Achterhoek!

Éen dag na Kerstmis, heeft het dan toch gesneeuwd! Veel is het nog niet, maar de wereld oogt wel wit!

sneeuwval

Heeft het bij jou ook gesneeuwd?

Similar Posts

23 Comments

 1. Nee, maar daar ben ik om eerlijk te zijn ook niet rouwig om! Ik zie dit maar even als een waarschuwing en heb wel vast de (houten) tuinset op een wat meer beschutte plek gezet en ervoor gezorgd dat mijn auto weer in de garage kan.

 2. Ja het sneeuwt hier. Al vanaf vanmorgen vroeg en het is nog niet droog geweest. En het ziet er naar uit dat het nog wel door gaat tot een uur of zes vanavond.
  Het is bij elkaar een flink pak, maar helaas dooit het wel dus is het ook een flinke blubberbende.
  Vanmorgen vroeg zijn de jongens een flinke poos buiten geweest, maar nu is het geen doen. Het is te nat.
  Als het vannacht gaat vriezen wordt het hier een grote ijsbaan ben ik bang.

 3. Hier in de Betuwe is het vannacht al gaan sneeuwen. Vanochtend was het prachtig wit. Het sneeuwt hier al de hele dag. Nu al een tijd natte sneeuw en er is veel weggesmolten al zijn de daken en het gras nog wit. Vanavond zal het wel weer gewone sneeuw zijn en dan is het morgen een dik pak.
  Vanochtend ging er al een sneeuwschuiver door de straat en een trekker die zout water sproeide. Riant hier. Dat was anders in onze vorige straat. Daar zag je geen strooiwagens.

 4. Hier bij ons in het westen lag er vanmorgen een piepklein beetje wit op het dak en op de auto… inmiddels al lang verdwenen en alleen nog maar natte sneeuw de rest van de dag. Dus grijs, nat en koud hier… niets aan…
  Geniet maar van dit mooie wit,
  Liefs,
  Mirjam

 5. Ja hoor hier ligt genoeg. Tegen een uur of 4-5 is het gaan sneeuwen tot een uur of 15.

  Maar het is natte pap sneeuw dus niet geschikt om in te spelen jammer genoeg. Bussen reden hier van 9 -12 uur niet. Daarna maar mondjes maat.

  Ik vind het wel lekker als er sneeuw ligt maar nu met die papsneeuw wat minder. Heb wel een paadje voor en achter geveegd en het konijnhok sneeuwvrij gemaakt. Helaas heeft een conifeerachtige struik een aantal takken minder. Maar het is gezellig wit buiten.

 6. Nope, hier niet helaas… Maar was gisteren al bekend dat hier in Friesland niets zou vallen, dus had me al nergens meer op verheugd. Gelukkig ook geen regen! Sneeuw is zeker welkom!! Zal de eerste keer zijn dat mn oudste het bewust mee zal maken en die verheugt zich er al helemaal op. Het gaat ene oor in, andere uit wanneer ik zeg dat het niet altijd sneeuwt in de winter, haha!

  1. Leuk dat de kinderen zich er zo op verheugen! Als er nog meer sneeuw komt dan graag in de Kerstvakantie wat mij betreft. Dan hoeven de kinderen tenminste niet over gladde wegen naar school te fietsen. En ook voor forenzen is sneeuw in de vakantie natuurlijk het leukst!

   1. Ja, als je wat oudere kinderen hebt kan ik me dat goed voorstellen!! Sowieso kunnen ze er in de vakantie extra van genieten natuurlijk. Laat maar komen dus!

 7. Nou er is hier in Vianen UT heel wat gevallen. En we zouden vandaag naar Dordrecht gaan, wat helaas niet door ging want er bleven files op de weg. Veel ongelukken gebeurd met geschaarde vrachtwagens.
  Nou ja dan een andere keer.
  Groetjes
  Wil

 8. Gisteren zag ik in de trein precies de scheidingslijn van de sneeuw in Nederland. Tussen Amsterdam en Utrecht begon het te sneeuwen. In Heerlen, onze eindbestemming, lag er niets. Vanmorgen was het snerpend koud hier, even wennen……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.