|

Interieur slaapkamer

In het kader van kostenbesparing, en het feit dat de muren van onze zolderslaapkamer erg schuin zijn en dus een laag bed vereisen, maakte mijn man een bed van tuinvlonders.

Geïmpregneerde tuinvlonders?!

Dat sliep prima, tot iemand in een comment berichtte dat deze vlonders volgens haar geïmpregneerd waren met allerlei enge, schadelijke stoffen. En of het nou waar was of niet, ik sliep niet lekker meer. ‘s Avonds lag ik te woelen in bed en had visioenen van alle dodelijke ziektes die mij zouden treffen omdat ik op kwalijk geïmpregneerde tuinvlonders sliep.

Van bed naar hut

Dat de puistige jongen bij de Gamma had gezegd dat dit niet het geval was, deed niets meer voor mijn nacht- en gemoedsrust. Uiteindelijk hield ik het niet meer uit, en ontmantelde ons bed. Voortaan sliepen we op de grond, maar ik sliep tenminste weer. En de vlonders gaf ik aan de kinderen, die er prompt een hut van bouwden. De deuropening is nogal klein, waardoor het geheel nogal op een hondehok lijkt maar ze verzekerden mij dat het hier om een hut gaat.

Na een paar weken begon ik toch weer te verlangen naar een echt bed, en vond uiteindelijk op Marktplaats een tweepersoonsbed inclusief bedbodems voor 90 euro. Gisternacht heb ik voor het eerst weer in een officieel bed geslapen, en het was heerlijk. En het staat nog mooi ook. Zie de foto hier onder.

Behalve twee nachtkastjes staat er naast dat bed niets in onze slaapkamer. Ook al heb ik een hang naar kitsch, onze slaapkamer ervaar ik als prettig minimalistisch.

Hoe is jullie slaapkamer ingericht?
Wat staat er naast een bed in?

Similar Posts

11 Comments

 1. ‘Ingericht’ is nog een groot woord; onze slaapkamer moet nog aangepakt worden, maar er staat in: een bed, twee nachtkastjes, een stoel en twee kledingkasten. Wij hebben een vrij ruime slaapkamer, dus ondanks deze vulling lijkt het gelukkig nog niet heel vol.

 2. Wij hebben onze vrij ruime slaapkamer omgeruild met de jongens, zodat zij op de ruimere kamer konden. Nu slapen we in een kleinere kamer met alleen ruimte voor ons bed, een kast met schuifdeuren (ideaal), krap-aan twee nachtkastjes en een stoel. Er zitten ook twee inbouwkasten in de kamer.

 3. Leuk bed heb je gescoord!!
  Wij hebben een niet al te grote slaapkamer. Naast mijn kant van het bed staat een antiek grenen nachtkastje die ik gekregen heb van een familielid. Aan mijn man zijn kant staat een grenen kastje dat ik bij het grofvuil in de wijk heb gevonden ;)
  Verder staan er onder het raam 2 hockers, in de hoek een houten ladenkast met een tv erop, en in de andere hoek een boekenkast.

  Leuke hut ook trouwens!! heerlijk als de kids zo lekker bezig zijn.

  Groetjes Isabelle

 4. Maaaaaarrrrr… nu spelen de kinderen in die enge geïmpregneerde chemische hut! Of hebben ze beschermende kleding aan ;-))

 5. Onze slaapkamer is net zoals de beneden verdieping gehuld in een stoere sobere sfeer met een landelijk tintje! Ik heb aan 1 zijde een nachtkastje en aan de andere zijde een oud rekje.
  Fijne middag!
  Groetjes Els

 6. Wij hebben er een bed, twee bijpassende nachtkastjes, een tweepersoonsklerenkast van 100,- die al na twee maanden van ellende uit elkaar viel en een klein kastje voor de tv. Een stapels kleren aan beide zijden van het bed, plus zakdoejes, boeken, schriften (ik ga weer naar school), kattenbakkorrels (ja echt, die katten lopen het door het hele huis!) en ander materiaal die me doen sterken in mijn geloof in kaboutertjes. En fel blauwe muren dat de vorige bewoner mooi vond, en wij uit financieel oogpunt niet hebben overgeschilderd. Al met al niet erg minimalistisch! ;)

  Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.