Slaapkamer inrichting

slaapkamerAls er bij ons kinderen op bezoek komen, dan kijken ze bij binnenkomst verbijsterd om zich heen en verklaren dan: ‘Wat heb jullie een kleurig huis!’ En inderdaad is onze woonkamer nogal bont gekleurd.

Dat is niet een bewust kleurenschema, maar gewoon zo gegroeid. En de grote hoeveelheid verschillend gekleurde boeken voegen nog wat extra toe aan het kleurenpalet. Omdat ik me bewust ben van mijn hang naar kleur, hebben we bewust de muren wit gehouden. Eigenlijk zou ik namelijk wel zo’n leuk Pip-behang willen met bloemen en vogeltjes, maar ik denk dat ik het dan letterlijk én figuurlijk te bont maak.

Minimalistische slaapkamer inrichting

Maar onze slaapkamer is het tegenovergestelde: daarin staat alleen ons bed, geflankeerd door twee kleine tafeltjes waarop onze wekkers prijken. Want ik geloof in de theorie dat een rustige slaapkamer beter is voor een goede nachtrust. In onze slaapkamer dus geen bureautje of andere meubels, en ook bewust geen tv. Het kan bijvoorbeeld helpen tegen hypnagoge hallucinaties.

Bedden opmaken is lastig op een zolderkamer

Nou moet ik toegeven dat de vorm van onze slaapkamer dat ook vrijwel onmogelijk maakt: we slapen namelijk op zolder, en onze zolderkamer lijkt op een wigwam. Elke woensdag als ik onze bedden verschoon, stoot ik mijn hoofd en vervloek de lage plafonds. Het bed áfhalen vind ik evenmin een genoegen. Vooral het hoeslaken om de matras vind ik irritant. Meestal trek ik het aan mijn kant aan de onder- en bovenkant los, neem dan plaats aan het voeteneinde van het bed en trek net zo lang tot het hoeslaken aan mijn mans kant van het bed los laat. Want ik heb ééécht geen zin om wéér helemaal om het bed heen te lopen!

Hoe is jullie slaapkamer ingericht? Wat staat er in?

Similar Posts

30 Comments

 1. Wij hebben eigenlijk ook best een saaie slaapkamer. Aan het hoofdeinde een terracotta muur en de andere muren zijn licht van kleur. Verder alleen een bed en nachtkastjes. Ik houd wel van een opgeruimde slaapkamer. Toch zou ik de kleuren wel willen veranderen. Een lichtere kleur op de muur n frisse kleuren. Maarja, eerst de zolder op orde en dan kijken we wel weer verder.

 2. In mijn voorvorige huis was mijn slaapkamer nauwelijks groter dan mijn twijfelaar.
  Het had iets van een bedstede.
  Dat was wel knus.
  Het kon er ook niet rommelig worden daar was het gewoon te klein voor.

  Mijn vorige huis gaf me de luxe van een inloopkast en een ruime slaapkamer, dus ook een lekker groot bed.

  Dat grote bed staat nu in een even grote slaapkamer, maar ook de inhoud van de inloopkast moest daarbij gepropt.
  En dat terwijl de kamer maar 1 behoorlijke wand heeft.
  Het raam beslaat een complete muur, in de tweede muur zitten deuren naar de douche (jaja “en suite” zoals de engelsen dat noemen) en trapkast.
  En de derde muur heeft een brede schuifdeur naar de huiskamer.

  Horizontaal wonen heeft z’n voordelen.
  Zomers is het bv zalig wakker worden met uitzicht op de tuin.
  Nadeel vind ik dat ik niet meer lekker met het raam open kan slapen.
  Niet alleen omdat mijn katten snachts niet buiten mogen, maar er kan vanwege het open karakter van de tuin, ook zomaar iemand naar binnen stappen.

  (lang geleden woonde ik op kamers en daar had iemand die op de begane grond woonde eens snachts een dronken vent in haar bed aangetroffen, die door het raam naar binnen was geklommen. brrrrrr)

 3. Onze slaapkamer is best groot, maar het bed is wit en de kasten zijn wit. De bedjes (2)zijn lichtbruine houten bedjes van Leander (ovaal). Nachtkastjes ook wit. Het is wit geverfd met 1 muur behangen met roze bloemen. Valt nog mee. De stoorzender zijn de stapels te kleine kinderkleren die op de commodes liggen en waar ik al maanden dringend iets moet aan doen :-(. Een slaapkamer is om te slapen inderdaad, maar waarom zijn er eigenlijk geen bedstedes meer? Dan konden we gewoon in de woonkamer slapen.

  1. Bedstedes vind ik wel leuk, maar dan wel het liefst in een aparte slaapkamer. Dat behang met roze bloemen klinkt prachtig. Dat zou ik ook nog wel eens willen. Nu prijken op onze witte muren allemaal platgeslagen muggen.

 4. door ruimte gebrek in de rest van het huis staat er best veel in mijn slaapkamer, helaas, want zoals je al zegt je slaapkamer moet rust uitstralen, maar ja het is niet anders, dus staat er bij mij , een bed, een grote kast , een bureau met computer , een stoel , een nachtkastje ,een kastje voor meduicijnen e.d. Mettertijd als mijn dochter de deur uitgaat, dan verdwijnt het bureau met computer naat haar kamer, de inhoud van de grote kast kan dan in de gangkast de medicijnen in het kastje in de badkamer , niet dat ik van mijn dochter afwil hoor,maar ze heeft er de leeftijd voor en pfff , het lijkt me heerlijk een veel legere slaapkamer.

  1. Nood breekt wet. Wij hebben denk ik het geluk dat onze slaapkamer door de wigwam vorm niet geschikt is om veel in te zetten. Nu heb je in ieder geval iets om naar uit te kijken!

 5. Onze slaapkamer is ook vrij ‘leeg’.
  De muren zijn wit en het plafond is donkerblauw.
  We hebben grijze gordijnen voor de openslaande deuren naar ons balkonnetje. En in plaats van kastdeuren hebben we gordijnen hangen. Ik vind het zelf erg rustgevend, de gordijnen en het donkerblauwe plafond.
  Wij hebben ook bewust geen tv op de slaapkamer.

   1. In het begin was het even wennen. Toen schrok ik nog wel eens bij het wakker worden, hahaha, want het maakt je plafond wel iets lager voor je gevoel.
    We wilden er eerst ook sterren bij schilderen, maar dat was zo’n enorme klus dat we het bij donkerblauw hebben gelaten. We kwamen in Egypte op het idee. Het klinkt misschien macaber maar zo is het niet bedoeld: Sommige farao-graven hadden zulke sterrenhemels en dat vonden wij zo mooi, dat we dachten: dat willen wij ook.
    Nu is ons hele huis erg ‘Oud-Egyptisch’, want we hebben ook beeldjes van Egyptische Goden en papyrus-schilderijen. :)

 6. In die van ons staat een bed, een soort nachtkastje, een schoenenkast en een kledingkast. En een strijkplank. En nog een kastje en ook nog een krukje, bedenk ik me. Maar hij is met iets van 16-18 vierkante meter en rechte muren vrij ruim, dus het voelt niet vol. Wel is het nu nog niet echt ideaal, omdat het nog helemaal in de oude stijl (van de vorige bewoners) is. Wij willen het graag nog opknappen.

   1. Als ik heel eerlijk ben: daar krijgt hij de kans niet voor. Vriend gebruikt ‘m namelijk als soort tussenstation voor kleding uit de was, maar nog niet in de kast. Ik zie het ding dus amper, alleen als ik er echt op let zie ik een keer een poot.

    En nee, dit is niet mijn ideale indeling, maar de kledingkast is op het moment nog te klein. Wordt aan gewerkt.

    1. Wij hebben niet eens een kledingkast in onze slaapkamer realiseer ik me. Mijn man heeft zijn kleding in een aparte kast op zolder in de gang, en ik heb mijn kledingkast in de oude kast van mijn tante Dina! En dit zit in mijn kantoortje.

     Omdat ik toch altijd beneden douche, is dat eigenlijk prima. Dan heb ik mijn kleren op de juiste verdieping.

 7. Ook hier een rustige slaapkamer. Alleen een bed, stoel en een kast en nu nog een commode maar die gaat weg.
  Ook bewust geen TV op de slaapkamer. Wel hele dikke, donkere gordijnen zodat het lekker donker is, zelfs in de zomer.

 8. Onze slaapkamer is nog niet helemaal af, maar hij is cacao-bruin met lichtblauw en creme-wit. En inderdaad ook niet veel tierelantijntjes, ik vind ik rustige slaapkamer veel beter :)

 9. hm… die is dringend aan een nieuw papiertje nodig, nieuwe slaapkamermeubelen staan er sinds 1.5 jar, maar verder heel veel romme voor een rommelmarkt :-)

   1. gaat dat nergens door?
    verdorie, die kroning zegt me nix
    laat mij maar lekker rommelen in de rommel.
    Kijk ik elk jaar naar uit.
    In Breda is altijd een hele gezellige rommelmarkt.

 10. Onze slaapkamer is dan wel druk te noemen. Omdat iedereen door onze slaapkamer heen moet om naar de badkamer te gaan, hebben we 3 metalen stellingkasten gebruikt om een soort “muur” te maken. Ze staan vol met boeken en dat maakt dat je er slecht doorheen kunt kijken (nu nog eens een gordijntje hangen in het open stukje, onze “deur”). Aan de algemene kant, waar iedereen dus langsloopt zit een grote inbouwkast (over de hele breedte en hoogte vd kamer en dan ook nog eens goed diep). Aan onze kant mijn bureau, een oud kastje, ons bed met 2 nachtkastjes en een kledingkast. Aan de muur nog 3 lange boekenplanken en een aantal grote en kleine schilderijtjes/ knipsels ed. Muren waren heel lichtgeel toen we het kochten en we hebben er niets aan gedaan. Wel hebben we de spiegel die aan 1 muur hing weggedaan, een inmens groot ding.

 11. Nice, ik hou ook van rustige slaapkamers!
  Ik heb een hele andere vraag: zou ik mogen weten hoe groot jullie dakraam is?
  We willen een extra kamer op zolder maken :)

 12. Nu diverse mensen hier onthullen wat er allemaal in hun slaapkamer staat zal ook ik de waarheid uit de doekjes doen. Een foto zal ik er maar niet bij doen. Het is een grote kamer over de volle breedte van ons (smalle en hoge) huis. Ons bed is het heerlijkste dat er is. Toen wij trouwden zijn wij zo dom geweest om zomaar een doorsnee 2-persoonsbed te kopen met een mooie overtrek. Het kreeg al gauw een kuil in het midden en het was een ellende voor 2 grote mensen. Na 10 jaar, toen ik merkte dat mijn rugpijn altijd verdween als ik elders sliep hebben we de knoop doorgehakt en hebben in de uitverkoop een extra breed en heel duur en zwaar bed gekocht met enorm veel binnenvering in kleine zakjes en het is enorm conmfortabel en schijnlijk onverslijtbaar. En wat staat er verder nog? Een kleine open haard waarin nooit gestookt wordt maar dat altijd voor frisse lucht zorgt. Op de schouw staat een verzamiling fot’s van de kinderen toen ze klein waren. Een tv die maar zelden aanstaat, volgepropte boekenplanken aan weerzijden van de schoorsteen, IKEA kleerkasten met spiegels die we met bloed en tranen in elkaar gezet hebben en waarin veel te veel kleren hangen die me niet meer passen. Een telefoon. Bovenop de kleerkast staat een doos met zilveren bestek dat van wijlen mijn schoonouders is en dat een dezer dagen naar een van mijn kinderen gaat op voorwaarde dat ze er zuinig op zullen zijn. Tja, en ook een gedeelte van een drumstel dat van mijn jongste dochter is die het noch wil verkopen noch kan opslaan waar ze momenteel woont. Diverse schilderijen uit mijn ouderlijk huis, een ladenkast van een van mijn dochters (die van het drumstel) waarin kleren zitten van haar oudste zus die in Spanje woont, zodat die nauwelijks bagage heeft als ze naar huis vliegt. Er staat ook nog een grote stoel (ook uit mijn ouderlijk huis) die eigenlijk bij nog meer stoelen beneden hoort, maar waarvoor geen plaats is, en daar liggen altijd veel kleren op. Dan is er nog een ladenkast waarin meer papieren dan wat dan ook liggen, een grote rieten mand met diverse afdankers en resten stof die ooit wel eens handig zouden kunnen zijn. Op die grote mand ligt een uitstalling boeken en papieren van mijn man waar ik niet aankom. Daarbij ook een leeslamp. Aan mijn kant van het bed staat een kastje met ook zo’n soort uitstalling, ook mwet leeslamp. Tussen de twee ladenkasten onder het raam een wasmand met deksel waarop de poes uren ligt te slapen (dankzij de radiator) Moet ik verdergaan? Twee aardige, kleurige matjes op de kurken vloer. Laten we zeggen dat dit een bewerkelijke kamer is die moeilijk vrij van stof te houden is. Als er maar nooit een dokter op bezoek hoeft te komen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.