Sinterklaascadeautje: 100 euro per kind?

Schermafbeelding+2010 11 29+om+08.45.02

Op de website van het Jeugdjournaal konden kinderen reageren op de stelling: ‘Mijn lievelingscadeau mag… kosten. De meeste kinderen vonden dat hun cadeau meer dan 100 euro mocht kosten!

Balen voor die kinderen dat ze niet in België wonen, want daar besteedt eenvijfde van de ouders meer dan 100 euro per kind. En waar die 100 euro dan aan wordt besteed wordt bepaald door:

 • het kind (90%)
 • grotendeels door het kind (8%)
 • 2% alleen door de ouders
Bij ons is het een combinatie, en mijn eigen enquete!
Bij ons is het denk ik een combinatie: voor sommige cadeautjes laat ik me echt geheel door de wensen van de kinderen leiden, bijvoorbeeld w.b. zo’n stom Playstation spel. Andere cadeautjes, zoals pyjama’s en handschoenen, kies ik helemaal zelf. Ik heb natuurlijk onmiddellijk mijn eigen enquete gehouden, en aan mijn vijftienjarige dochter gevraagd wat zij een redelijk bedrag vond. Na veel wikken en wegen kwam ze op zo’n 50 euro uit, en haar mond viel open toen ik zei dat de meeste kinderen meer dan 100 euro kozen.

Overigens betalen ouders de sinterklaasinkopen massaal met hun pinpasje. Afgelopen zaterdag is er ruim 8,7 miljoen keer gepind! Dat is 400.000 keer meer dan vorig jaar op de drukste dag voor Sinterklaas.

Sociaal wenselijke antwoorden in het Jeugdjournaal

Hier onder het filmpje Jeugdjournaal n.a.v. hun eigen enquete, waarin kinderen allemaal sociaal wenselijke antwoorden geven! Slechts één jongen durft een ipad te noemen als cadeau, alle anderen houden het braaf bij sleutelhangers, make-up en boeken. Dan kom je niet aan de 100 euro!

Wie bepaalt bij jullie thuis de cadeaukeuze?
En hoe betaal jij je Sinterklaasinkopen? Pinpas, creditcard, Paypal, Ideal, op de pof?

Similar Posts

14 Comments

 1. ik bepaal het bedrag en de kadootjes, kan ook niet anders want mijn kids willen het liefst alles wat in de speelgoedgids staat of een ds i en dat krijgen ze van mij echt niet ..
  Ik heb het grote kado (manege van playmobil) via Marktplaats gekocht en dat heb ik contant betaald. dat is voor alle 3.
  ik heb trouwens steeds iets gekocht en niet alles in 1 keer en het meeste contant betaald omdat het uit een ander potje komt..
  ze krijgen naast de manege nog wat kleine dingen zoals een boek en verkleedjurk en schrijfboekje met pennen.. Ik denk dat ik per kind 35 euro kwijt ben.

 2. Mijn man en ik bepalen het bedrag en onze zoon maakt een verlanglijstje voor thuis en een lijstje voor bij opa en oma in de schoen. Wij kiezen cadeautjes van het lijstje en vullen het aan met dingen die er niet opstaan maar zeker weten dat hij er heel blij mee zal zijn. Hij is 7 dus wat het allemaal kost daar heeft hij geen benul van. De meeste cadeautjes hebben wij met de pin betaald.

  Groetjes Isabelle

 3. wij hebben lootje getrekken met 6 wolwassen en 4 kinderen. de moeilijkheidsgraad is om 5 kadootjes van samen 5 euro te doen,
  het is een uitdaging maar het wil wel. Dus hier geen dure kado`s.
  Groetjes Eugenie

 4. Wij hebben grote kids maar vieren toch sinterklaas, er worden geen velanglijstjes gemaakt.
  Ik koop wat cadeautjes wat een complete verassing is voor hen

  betalen doe ik contant.

 5. Ik stelde deze vraag ook aan mijn oudste toen ze het jeugdjournaal had gekeken. Ze dacht even goed na en zei toen: zes euro. Dat vind ik wel genoeg….Waarschijnlijk omdat de kleurdoos waar ze haar zinnen op heeft gezet (en ik ook heb gekocht) zes euro kost.
  Toch weet ze al best goed de waarde van geld, maar in dit geval begrijpt ze er geen pepernoot van.

 6. We besteden 7,50 euro uit voor de persoon die we getrokken hebben, daarnaast kopen we voor de anderen iets kleins, dus ik denk dat we per persoon 10 euro uitgeven.

 7. Ik heb in ‘mijn vorige leven’, toen ik nog niet consuminderde ook geen 100 euro per kind uitgegeven. Nooit. Hooguit 60.
  Nu vind ik 25-30 euro eigenlijk al te veel.
  Ik sta wel in de winkel voor de dure cadeaus maar ik overtuig mezelf wel dat het echt niet nodig is.
  Jij was hier waarschijnlijk ook niet mee eens of je had dit niet gepost…?
  Groetjes,

 8. wij geven een groot cadeau elk jaar voor beide dit jaar iets van 75 euro. Dan voor alletwee een spel voor de ds ( ze mogen van ons geen r4 kaartje omdat ik dat stelen vind , als compromis krijgen ze wel een spel met sint en verjaardag erbij)Daarnaast drie kleine dingetjes. Max 5 pakjes dus. Ik denk dat we per kind tussen de 100 en 125 euro kwijt zijn dit jaar.
  Lijkt veel maar ik geef liever een goed ding als een hoop meuk. Merk dat ook bijv aan kamers en speelgedrag. Er wordt gespeeld met wat ze krijgen en verder sparen ze zelf voor andere dingen. Meeste met pin en contant. Ik koop ook weinig op voorraad omdat ik de lijstjes afwacht en dan hun liefste wens koop als dat kan………

 9. De bepaling wordt eigenlijk op dezelfde manier gedaan als bij jou. Ik kijk naar waar zoonlief graag mee speelt en wat er nieuw ids op dat gebied. Verder ook een paar leer-dingen (een spel, een puzzel of een boek) en inderdaad ook de pyama, sokken enz.

  Het wordt trouwens uit de maandelijkse budgetpot gehaald. Uit het vakje “cadeaus”. Doordat we al veel eerder in het jaar beginnen met inkopen, merk je daar nauwelijks iets van.

 10. wat ik nog wel even wil opmerken is dat wij sinterklaas wel echt een mooie gelegenheid vinden om kado’s te geven.
  de rest van het jaar krijgen ze alleen op hun verjaardag kado’s, maar verder nooit iets zomaar, zeker niet als het boven 5 euro uitkomt.
  wij zijn lid van de speel-otheek en zo hebben ze toch af en toe ‘nieuw’ speelgoed wat na 3 weken weer weggaat.. meestal is er dan 1 week mee gespeeld..

 11. klopt dat ervaren wij ook, buiten hun verjaardag en sint om krijgen ze hier geen cadeautjes. En ik geef niet graag sokken, pyama’s ed. Dat krijgen ze wanneer ik het krijg van iemand :) of wanneer ze het nodig hebben en dan haal ik het. Maar een goede vraag was het om over na te denken. En voor mij mag net als een verjaardag bijv rustig zoet mag zijn, sinterklaas iets bijzonders brengen. Dank je wel huisvlijt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.