Sinterklaascadeau budget voor basisschool

sinterklaasbudget basisschoolGisteren kwamen mijn twee jongste zonen thuis met een envelop met inhoud. Daarin zat de naam van de leerling die ze hebben getrokken, én 2,50!

Sinterklaascadeau budget: 5 euro

Het sinterklaascadeau budget op hun basisschool is 5 euro. En daarvan krijg je 2,50 geschonken! Ik ben daar best verbaasd over. Ik vind het ook enorm sympathiek, maar het lijkt me best een kostenpost. Zeker aangezien het schoolgeld heel netjes is: 25,-. Op hun vorige basisschool betaalden we 45 euro.

Het scheelt mij in ieder geval weer 2×2,50!

Leestips

Wat is het sinterklaascadeau budget bij jullie op school? Ik ben benieuwd wat ze op andere scholen een geschikt bedrag vinden!

Similar Posts

15 Comments

 1. Mijn meiden zijn allang volwassen, maar ik weet nog dat het budget destijds 5 gulden was, en dat mocht je gewoon zelf ophoesten… Hoe het tegenwoordig gaat weet ik echt niet…
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Hoe het hier op school gaat weet ik niet, zoonlief zit in groep 2 en krijgt dus nog cadeau’s van Sinterklaas.
  Maar van mijzelf van vroeger was het 5 gulden, zou me niks verbazen als het nu 5 euro is.

  Fijn weekend.

 3. Hier krijgen de kinderen EUR 5 mee in een envelop en dat is meteen het budget. De ouderbijdrage is EUR 40 (excl. schoolreisje) dus je betaalt het wel zelf (ze krijgen natuurlijk ook uitstapjes ervoor).

  1. Bij ons op school is er geen schoolreisje voor groep 1 t/m 6. Als alternatief mogen kinderen een nachtje in de school logeren. Mijn zoontjes vonden dat geweldig.

 4. Hier moet een kadootje komen van zo’n 5,-. Toen ik aan mijn dochter vroeg wie dat ging betalen, was het antwoord: “jij, natuurlijk”.
  Geen bijdrage van de schooltijd ons.

 5. Hier bij ons is het 4,50 euro en inderdaad ook door de ouders betaald.
  Ik heb daar geen moeite mee.
  Vind het een mooi gebaar die 2,50 meegeven, omdat ik weet dat er ouders zijn die zo krap zitten dat ze niet zomaar 5 euro kunnen missen. Die kom je daarin tegemoet.

 6. Hier krijgen de kinderen 4 Euro mee in een envelop.De ouderbijdrage is 13 Euro (excl. schoolreisje,of kamp) dat moeten we zelf betalen en verders kost het ons niks

 7. Bij ons is het bedrag € 4,- deze moet je zelf betalen. De ouderbijdrage is nog niet bekend. Vorig jaar was dat € 37.50 zal nu wel weer rond dit bedrag zijn. De jongste gaat een dagje naar het strand als schoolreisje daar mogen we nog € 35,- voor neertellen, oudste gaat twee dagen op kom die kosten zijn €70,- en daar komt bij dat ze ook allemaal wat te eten moeten meenemen. De meeste ouders geven geloof ik blikjes knakworst mee als ik de verhalen van andere jaren mag geloven. Ze krijgen dus een hele gevarieerde maaltijd :-)
  Ingrid

 8. Wij hebben nooit een ouderbijdrage hoeven betalen. Wel een kadootje tot 5 gulden was het in die tijd. Voor iemand die het niet breed heeft is het inderdaad fijn dat de school een tegemoetkoming doet.

 9. Ik ben best verbaasd hoeveel scholen het geld voor het sinterklaascadeautje geven. Op de vorige school moesten we dat gewoon zelf betalen.

  5 euro schijnt ongeveer het budget te zijn overal. Dat lijkt me een reëel bedrag. Blijkbaar is dat niet zoveel omhoog gegaan als het budget voor verjaardagscadeautjes. Ik heb het idee dat daar 10 euro de nieuwe norm is geworden… : (

 10. De ouderbijdrage is bij ons op school vrij hoog (inclusief kamp, uitjes en overblijf), maar de kadootjes van de Sint worden dus ook door school geregeld. Er wordt alleen van de ouders gevraagd om volgende week een avond te komen knutselen aan surprises. Ik vind het prima geregeld zo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.