|

Sinterklaasbudget

Unknown

Een buurvrouw vertelde dat ze 50 euro per kind had uitgetrokken voor sinterklaascadeautjes voor haar twee kinderen, maar dat haar man dit ‘te veel’ vond.

Maar zoals de buurvrouw terecht opmerkte: alleen al voor een doosje LEGO of Playmobil ben je al gauw 25 euro kwijt, en dan heeft je kind maar 1 presentje in de zak. Deze buurvrouw schuimt bovendien Marktplaats af, en koop zoveel mogelijk tweedehands zoals tweedehands speelgoed en boeken.

50 euro per kind

Ik heb haar richtlijn van 50 euro overgenomen, maar huiver een beetje bij de gedachte dat dit, maal 5 kinderen, een duizelingwekkende 250 euro wordt! Aargh! Dat is toch wel erg veel. Ook ik koop via Marktplaats en bol.com zoveel mogelijk tweedehands, maar toch was ik in snel tempo bij mijn dochter Teuntje al op de 50 euro. Vooral omdat veel van de boeken die ze wenste nog maar kort uit zijn, en dus niet tweedehands verkrijgbaar. En boeken vind ik wel goede cadeau’s: je hebt er lang plezier van, en lezen stimuleert het puberbrein!

De verlanglijstjes van mijn kinderen

Bij de rest gaat het gelukkig beter. Mijn dochter Maartje (16) wilde graag boeken van Jane Austen, en die kon ik voor een prikkie tweedehands op bol.com scoren.

Mijn zoon Piet (8) doet zijn inspiratie nog vooral op uit de Intertoys gids en kruiste daar aan: een Kidiwatch, een of ander spionnenhorloge, en een bokszak. De VTech Kidiwatch kost meteen al 24 euro, maar de bokszak gelukkig maar 7,50. En de Kidiwatch heb ik via mijn eigen affiliate link van Bol.com aangeschaft. Zo krijg ik nog een soort van korting, omdat via mijn link iets gekocht is! En de Kidiwatch heeft een educatieve functie, en daar ben ik als moeder dol op.

Mijn zoon Jan (14) heeft vooral cd-wensen, maar van dermate obscure bands dat die alleen in Amerika te bestellen zijn, en dan gooien verzendkosten weer roet in het eten. En dan heb ik nog mijn middelste zoon Ot (10) die graag spellen wil voor op de WII. Die kan ik gelukkig goedkoop aanschaffen via play.com.

Nuttige dingen vullen goed

Ik vind het leuk voor de kinderen als de zak goed gevuld is, dus vul ik die verder met nuttige dingen die we toch nodig hebben. Zoals een sneeuwschep, een autopyjama, pyjama’s van de Wibra voor de jongens, handschoenen, sokken etc.

En daarnaast natuurlijk surprises, want daar gaat Sinterklaas toch eigenlijk om: niet zozeer om de cadeau’s maar om de gezelligheid en het plagen.

Leestips

Wat is jouw Sinterklaasbudget per kind?
En welke overwegingen spelen een rol bij het kiezen van cadeau’s: educatief? nuttig? gevraagd door je kind?

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

Similar Posts

19 Comments

 1. Belachelijk is dat eigenlijk. Als je er eens bij stilstaat wat voor geld er eigenlijk uit gaat tijdens zulke dagen. Iemand moet daar zeker rijk van worden:). Ik vind het ook leuk als de Sinterklaaszak goed gevuld is en wij hebben dan maar 2 kinderen, die nog vrij jong zijn. Speelgoed zit er altijd bij, maar de oudste heeft ook een andere tas voor school nodig en die bestel ik nu met korting bij de Hema. En de jongste kan ook nog wel een pyama gebruiken dus daar moet ik ook nog even voor kijken. Veel succes met de Sinterklaasinkopen.

 2. Tof dat je zoons cd’s koopt. Je hoort vaak dat jongeren alleen nog maar digitaal luisteren maar jouw zoon is gelukkig een liefhebber :)

  Die van ons hebben nog geen echte wensen, dat scheelt. Dus wat spulletjes van de kringloop, een kadootje van opa en oma en that’s it.
  Blijft ‘t overzichtelijk ;)

  Lijkt me echt lastig als ze groter zijn. En als ze bij kinderen in de klas zitten die Nintendo’s DS en WII’s krijgen en dat ook willen…

 3. Ik denk dat 50 euro nog best een groot bedrag is, maar dat je gewoon je eigen bedrag moet aanhouden zonder echt te vergelijken. Onze kinderen krijgen een kruising tussen speel-cadeau’s en nuttige cadeau’s.

 4. Wij doen rustig aan met sint. 50 euro is ons budget voor een verjaardag van de kinderen. De jongens zijn rond 5 dec jarig, dus daarom houden we het bij iets kleins, liefst tweedehands.

 5. Je zit inderdaad zo aan 50 euro, maar ik vind het – zeker met 5 kinderen – wel veel geld. Overigens kun je vaak beter een krapper budget hebben dan een groot budget, want in dat eerste geval ben je vaak veel creatiever, waardoor er uiteindelijk leukere/meer cadeautjes uitkomen.

 6. Moet je per se voor elk kind hetzelfde bedrag aanhouden? De een wil iets duurders, de ander is misschien net zo blij met iets goedkopers, volgend jaar kan het net andersom zijn. Of gaan ze achteraf zitten rekenen wat hun cadeautjes hebben gekost om op hoge poten verhaal te komen halen als ze “benadeeld” zijn :-)? Misschien kun je een lijstje met wensen op je blog gooien, wie weet wat mensen nog hebben liggen waar jouw kinderen blij mee zijn.

 7. Wij hebben een budget van max. 70 euro voor onze zoon (8). Het is een max. bedrag dus als wij een x aantal cadeautjes hebben en het bedrag valt lager uit is het ook prima. Wij vieren het met familie en die krijgen van ons nog een paar kleinigheidjes met een gedicht en een chocoladeletter.

  Met kerst doen wij niet aan cadeau’s. Wel is onze zoon jarig tussen sint en kerst maar dat heeft bij ons geen invloed op het sinterklaasbudget. Of je nou in juni jarig bent of december, dat zou geen verschil moeten maken.

  Welke cadeautjes wij kiezen? Elk jaar een boek en een gezelschapsspel naar keuze/interesse. De rest is speelgoed naar zijn wens.

  Wij sparen trouwens 15 euro per maand voor de extra’s in de decembermaand (sintcadeautjes, kerstboom, extra boodschappen etc.).

  Groetjes Isabelle

 8. Wij vieren het altijd samen met mijn ouders.
  Ik koop voor iedereen kadootjes terwaarde van ongeveer 25 euro. Voor Rick hebben we niet echt een budget… Voor hem kom ik toch al snel boven de 25 euro uit…..

 9. Maximaal 15 euro per kind en de kinderen zelf ( wij trekken lootjes ) 10 euro, maar mag ook minder. Wij doen grappige dingen, zoals een leuke tandenborstel, een leuke kam, lekkere shampoo, een chocoladeletter én gekke surprises met leuke gedichten. Wij kunnen niet meer uitgeven dan dit.

 10. Ik ben nu ongeveer € 55,00 kwijt. Hij krijgt Duplo-Cars, een gezelschapsspel, iets voor zijn houten trein en een viewmaster. Maar aangezien de opa’s en oma’s ook iets willen doen, krijgt hij daar ook kado’s. Bij de ene oma een waterplay en bij de andere opa een aanvulling op zijn duplotrein. Eind december is hij jarig en moeten we weer gaan verzinnen. Niet te duur, want ik vind dat hij wel tevreden moet blijven. Voor mij hadden de kado;s bij de opa’s en oma’s niet gehoeven, maarja, al jarenlange traditie toen wij nog geen kinderen hadden.

 11. Ik had 25 euro per kind bedacht en baby minder, want die snapt het toch niet. Alleen nu vond ik een nieuwe schooltas (die willen ze beiden graag) zowel een leuk als nuttig cadeau, dus ik heb mn budget toch maar wat opgehoogd (ok, verdubbeld). Verder doe ik een combi van gewenste cadeaus en nuttige cadeaus en het belangrijkste: drie cadeaus per kind. Dochter 2 is 6 december jarig – is een hele goede rem op de sintcadeaus :)

 12. Nog een tip waar het boeken betreft: in het Engels zijn ze vaak veel goedkoper en het is ook nog eens goed om taal te leren :) Vooral de website bookdepository is een aanrader, de meeste boeken kosten rond de 6 a 7 euro (nieuw en inclusief verzendkosten)

  Roos

 13. bij ons krijgen ze bij de ene oma een kado van 12 euro. bij mijn ouders houden we echt sinterklaas met eerst een sinterklaas spelwaarvoor we allemaal een kado moeten kopen tot maximaal €3. Voor de rest krijgen de kinderen maximaal drie kado’s dus 1 van mijn ouders 1 van ons en 1 van mijn broer. als de prijs echt heel erg afwijkt krijgt de oudste er geld bij en de anderen pakken we dan eventueel 2 pakjes in 1 pak om niet boven de drie pakjes uit te komen omdat het vorig jaar zo ontzettend veel was, word het nu wat minder gedaan. komt mij ook beter uit hoor. groetjes Maaike

 14. waarom ook geen combinatie voor de kinderen samen?
  een dag naar een pretpark, speelgoed dat ze kunnen delen, enz
  zo kun je ook wel goedkoper uitkomen denk ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.