|

Sinterklaasbudget per kind

sinterklaasbudgetIk heb 50 euro uitgetrokken per kind voor Sinterklaascadeautjes… Als uiterste, als het minder kan, des te beter. Met vijf kinderen komt dat op maar liefst 250 euro…

Dat vind ik eigenlijk heel erg veel, maar het loopt heel snel op. En ik wil ook niet van die goedkope Action troep kopen die al kapot gaat als je er naar kijkt. Sorry Action. Ik vind je een geweldige winkel verder!

Om de kosten binnen de perken te houden, en toch een goed gevulde zak te hebben op 5 december doe ik het volgende:

Budgettips voor Sinterklaas

 1. Ik schaf dingen aan die ze toch al moesten hebben, en verpak die als cadeautje: pyjama’s, ondergoed, sokken en thermo-ondergoed, doucheschuim en deodorant.
 2. Ik ga ruim van te voren op zoek naar cadeautjes, zodat het niet erg is als iets van ver moet komen. Zo koop ik voor mijn oudste dochter graag tweedehands, Engelse boeken via amazon.co.uk voor 0,01 cent. Met de verzendkosten heb ik dan voor zo’n 5,50 een prachtig boek voor haar.
 3. Mijn jongste twee zonen zijn dol op spelletjes spelen op de WII en Playstation. Die koop ik via Play.com. Daar kocht ik voor 18 euro bijv. het Lego Pirates of the Caribbean spel voor de WII.
 4. Ook cd’s zijn goedkoop op Play.com: voor mijn elfjarige zoon Ot kocht ik daar een cd van zo’n vage popgroep voor 5 euro.
 5. Marktplaats en eBay.co.uk schuim ik uiteraard ook af op zoek naar goedkope cadeautjes.
 6. Verder vind ik Sinterklaas een feest voor plagen en surprises. Dat gaat vaak gepaard met grote schoenendozen gevuld met gebakken lucht en gedichten, en dat vult de zak van Sinterklaas ook weer goed op.

Leestips

Wat geef jij uit per kind?

Similar Posts

26 Comments

 1. hier is de sint uit de bol gegaan dit jaar ;)
  al met de zomerkoopjes was ik op zoek naar pakjes
  en heb zo fijne dingen gevonden voor de kindjes .
  bv :een doos dino lego van zo een 60 euro = betaald 20 euro
  normaal reken ik zo een 20à30 euro dit jaar is het bijna 40 euro per kind met dingen die ze nodig hebben en snoep .
  de echt waarden zal gemakkelijk over de 100 euro gaan denk ik ;)

 2. Wij zitten op hetzelfde. En voor de verandering hebben mijn man en ik dit jaar ook een paar wensen die je in kan pakken, dat is wel zo handig als je lootjes trekt. Ik heb de buit nu al binnen en ga binnenkort de gedichten schrijven! Nu al zin aan het feest.

 3. Voor mijn driejarige had ik een budget van 60 euro gesteld, maar met 52 heb ik het gered. Ik heb totaal 22 cadeutjes (incl. Schoencadeautjes). Hier zitten ook nuttige dingen bij. Te dnken aan een nieuw shirt, sokken, tandenborstel van hello kitty en een handdoekenset van hello kitty. Ze krijgt ook veel knutselspullen en ook tweedehands heb ik leuke cadeautjes kunnen scoren. In haar ogen krijgt ze veel, maar binnen het budget.

  Voor onze 4 weken oude baby heb ik ook wat cadeautjes ingepakt. Sommige dingen gekregen uit een pakket dus kost niks. Gewoon meer om te laten zien dat niet alleen de oudste wat krijgt.

  1. Wow wat een boel cadeautjes voor 52 euro! Maar knutselspullen kun je inderdaad ook heel goed bij de Action halen, en dan heb je echt heel veel voor weinig geld.

  1. Om een of andere reden kon ik ‘m niet afmaken, maar ik wilde nog zeggen: het gaat er uiteindelijk om dat iedereen een leuke avond heeft, niet om hoeveel er is uitgegeven.

 4. Hier dit jaar een 30 euro en enkel wat ze hebben gekozen van speelgoed en dan nog wat snoepgoed. NU is het niets wat ze nodig hebben, dat doen wij met kerst…

 5. Ik denk dat we ongeveer € 60,00 hebben uitgegeven voor ons kind. We hebben een ridderkasteel gratis gekregen, hij krijgt nog wat onderdeeltjes voor zijn houten trein, klei, een knikkerbaan en een cars-autootje. een paar weken later is hij jarig en hebben we ongeveer € 28,00 uitgegeven. Dus alles bij elkaar, Sint en verjaardag, nog geen € 100,00 euro. Dat lijkt me redelijk netjes. Ik geloof dat zijn vriendje die ook bijna jarig is een Wii krijgt. En die wordt ook 4 ! Dus zo slecht zijn wij nog niet bezig denk ik.

 6. Onze kinderen zijn volwassen en het huis uit maar voor onze kleinkinderen voorzien wij ene budget van 25 euro per kind (exclusief fruit en snoepgoed). Ik stort het totaalbedrag door op de rekening vna onze dochter en zij koopt er dan speelgoed mee dat de kindjes graag zouden hebben. Ze brengt dat speelgoed dan op een moment dat de kindejs er niet bij zijn naar hier zodat de sint ‘hier’ het speelgoed kan brengen. 25 euro voor speelgoed per kind is misschien niet zo heel veel maar wij zijn tohc maar de grootouders en de kindjes krijgen hun sinterklaas op meerdere plaatsen : bij de mama, bij de papa en zijn partner, bij ons, bij de ene oma en haar partner, bij de opa en zijn partner ,bij de ouders van de nieuwe partner van hun papa én bij de doopmeter van de kindjes…. In december hebben ze dus meer dna genoeg extra speelgoed….

 7. Hier idd ook vaak een plaag kadootje met gedichtje en kwa budget zit ik echt minder, 25 euro ongeveer, waarbij ik eerlijk gezegd liever kijk naar het echte kado wat ik wil geven, wat dus voor de een eens iets hoger uit kan vallen en de ander dus wel eens iets lager, mijn doel is niet voor iedereen evenveel uit te geven, maar gelijkwaardige/leuke/passende kadootjes te vinden.En daarmee bedoel ik weer iets waarvan ik denk te weten dat ze er echt blij mee zijn( wat ook wel eens koffie dik kijken is ;-) )
  De grotere kinderen begrijpen wel dat de hoeveelheid niet uitmaakt, en de kleintjes vinden vele kadootjes nog wel altijd leuk, dus die krijgen dan wat meer kadootjes ….. en idd pak ik ook alles in wat ze die maand nodig hebben, nieuwe handschoenen, sokken etc etc….
  Maar wij doen altijd lootjes met schoonouders en zwager en schoonzus, waarbij alle ongelovigen meedoen en voor 10 euries een kadootje kopen.(de 2 gelovigen krijgen van ieder stel ook nog een kadootje) Dus geloof me er ligt altijd een flinke berg, want onderling geven de ongelovigen elkaar ook plaagdingen, we zijn vaak echt uren bezig :-)

  1. Dat vind ik echt superleuk: als kinderen echt urenlang bezig zijn met surprises maken, en zich helemaal verkneukelen.

   Ook hier hecht de jongste aan kwantiteit, en kun je bij de ouderen gerust minder geven.

 8. Heb 50 euro per kind uitgegeven. Dat zijn dan 4 of 5 wat grotere cadeautjes plus een schoencadeautje.
  Het geld dat hiervoor beschikbaar was, hebben ze gekregen voor hun verjaardag. Nog een deel van het verjaardagsgeld ging naar nieuwe schoenen, dus eigenlijk heb ik niets zelf hoeven inleggen. :) Ben ook blij dat ik alles in oktober al in huis had, voor de hele gekte.

  1. Dat is lekker op tijd! Ik moet nog wel even aan de bak. Zeker nu er op school ook weer cadeautjes moeten worden uitgedeeld.

 9. Op tijd beginnen, dat doe ik ook altijd. Vooral internet afschuimen en combibestellingen plaatsen. Nu is mijn 2e dochter op 6 december jarig. Onmogelijke datum, ik weet het, ze bleef te lang zitten en dan krijg je dat ge***der. Ik probeer per kind met 3 cadeaus klaar te zijn, ook een combi van nuttig en speel, waarbij 1 cadeau iets groter mag zijn (15-20) en de andere 2 samen iets van 10 kosten. Daar komen schoencadeautjes nog bij. Ze mogen 3x hun schoen zetten, op zaterdag vanaf dat Sint in het land is en de cadeaus probeer ik ook 1 lekker, 1 nuttig en 1 leuk te doen. Prijzen kunnen variëren, net wat ik tegenkom, maar ik probeer onder de 2 euro te blijven.
  Ik moet zeggen dat ik dit vorig jaar ook zo had bedacht en er toen vreselijk overheen ging, omdat de meisjes schooltassen nodig hadden en ik dat wel een heel leuk cadeau vond, dus daar toen wat meer (30) aan heb uitgegeven, dus ik kwam uiteindelijk ook op iets van 50 uit. Maar dat was voor mij ook wel echt de max, vooral omdat we de dag erna wéér in de cadeaus zaten (je weet op een gegeven moment ook niet meer wat je dan nog moet kopen voor zo’n jarige en ik wil ook niet dat zij er bekaaid afkomt vanwege die onhandige datum).

  1. Dat lijkt me zowel voor een kind als voor de ouders inderdaad een lastige datum om jarig te zijn! Het is inderdaad wonderlijk hoe snel je over je streefbedrag heen gaat vind ik… : (

 10. We hebben 3 kinderen en ik hou ong. 100 € pk aan. Dat is incl. schoencafeaus. Ook ik schaf praktische zaken aan
  gecombineerd met speelgoed.

 11. Mijn zoontje is nu 1,5 dus hij heeft het nog allemaal niet zo door. Ik heb cadeaus gekocht op een speelgoedbeurs waar 2e hands speelgoed wordt aangeboden. En ik heb duplo voor een zacht prijsje overgenomen van iemand. Soms schaam ik me, maar er is nu geen budget voor nieuwe grote cadeaus. En hij ziet het nu gelukkig niet maar zal dolgelukkig zijn met wat ik heb gekocht.

  1. Nou Regina daar hoef je je echt niet voor te schamen, integendeel. Hoewel ik nooit erg krap gezeten heb, probeer ik altijd zoveel mogelijk tweede-hands te kopen, ook sinterklaas en verjaardagskado’s. Toen de kinderen klein(er) waren: spellen en puzzels, duplo en lego, boeken, barbies, fietsjes, poppenwagen, skelter en kruiwagen, auto’s, houten spoorbaan etc. Nu ze volwassen zijn (en een goede baan)kopen ze nog steeds zoveel mogelijk tweedehands. Niet alleen om geld te besparen maar vooral in verband met het milieu. Zou je ze vragen hoe het was om als kind tweedehands kado’s te krijgen zullen ze je verbaasd aankijken en antwoorden: is ons toen nooit opgevallen. We kregen altijd zulke leuke kado’s en we hadden altijd zulke gezellige feestjes!

   1. Ik ben ook een grote fan van tweedehands! Mijn kinderen krijgen daardoor soms speelgoed dat ze normaliter wel hadden kunnen vergeten vanwege de prijs.

     1. Wij hebben ook tweedehands speelgoed. Duplo, ridderkasteel etc. Niks mis mee, scheelt een hoop geld en beter voor het milieu.

 12. Voor engelse boeken kun je ook kijken bij awesomebooks.com .
  Zowel nieuw als tweedehands en (nu komt het) vanaf twee boeken verzenden ze gratis. Komen wel met Selektvracht, en levertijd kan 2,5 week zijn, maar ze hebben een grote collectie en zijn niet duur.

 13. Onze jongens zijn rond sinterklaas jarig en daarom houden wij het sober. 10 euro per kind, voor de sint. (50 euro voor de verjaardag.)
  Ik deed eerst ook wel nuttige cadeaus erbij maar meestal was de urgentie van die nieuwe dingen te groot om het uit te stellen tot 5 dec.

 14. Ik heb nog geen vast budget per kind. Ik heb het hele jaar door wat gekocht en ben dan ook al klaar voor zoonlief. Voor dochter moest ik vorige week nog wat halen, paar boekjes bij de A.ction. En nog handschoenen & muts voor zoonlief. Hij krijgt klei, spelletjes, boek en spelletjes voor W.ii & D.S. Spelletjes zijn 2e hands en voor dochterlief ook wat 2e hands speelgoed & puzzel. Zij is nog maar 5 maanden, maar kun je niet overslaan want dan heeft zoonlief, 4 jaar, vragen. Hahaha. Dus wij moeten voor onszelf ook nog wat halen. Nog meer vragen anders. En van de beide oma’s & opa krijgen ze ook nog wat. Ik denk dat ik in totaal nog geen 40 euro voor hun allebei heb uitgegeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.