Sinterklaas is weg, leve de Kerstman

Schermafbeelding+2010 12 06+om+09.12.32

Gisteravond zag ik op het journaal een reportage over last-minutes Sinterklaasshoppers, op Hoog Catharijne, en ik heb genoten! Enerzijds omdat ik keek in de prettige wetenschap dat ik zelf helemaal klaar was met Sinterklaas, anderzijds omdat mensen de leukste dingen zeggen!

Bijvoorbeeld de meneer die op de vraag: ‘Bent u niet erg laat met uw Sinterklaas inkopen?’ een beetje manisch antwoordde: ‘Ja dat wel, maar nu doe ik allemaal impulsaankopen, en dat is altijd goed!’

En prachtig vond ik de vader die in een speelgoedwinkel op zoek was naar ‘een kroon voor mijn dochter’. Zijn dochter kreeg die avond een schitterende prinsessenjurk maar er zat blijkbaar geen kroontje bij! ‘En,’ zei de vader: ‘de kronen vallen een beetje tegen!’

Soms biedt het journaal meer amusement dan een willekeurige comedyshow!

Ik ben eigenlijk wel blij dat Sinterklaas nu weer weg is! Voor mijn gevoel worden kinderen er toch onrustig van, en dat werkt op mij als moeder ook door! Vandaag wordt, met bijna onfatsoenlijke haast, de kerstboom op school gezet, en begint de aanloop naar het Kerstfeest op school. Maar dat heeft een veel rustiger sfeer om zich heen, dan het ‘spannende’ Sinterklaasfeest.

Leestips

Ben jij blij dat Sint weer naar Spanje is, of vind je het jammer?
Is bij jullie op school de overgang Sint – Kerst ook zo abrupt?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik ben blij en man nog meer dat we ons nu eindelijk kunnen overgeven aan Kerst. Hopelijk kan vandaag de boom gezet worden en kan ik achter mijn eigen kerstcadeautje dat al weken op mijn verlanglijstje staat, maar ik nog niet gekocht heb omdat éérst de Sint moest komen.

  Groetjes, Sandra.

 2. Gezellig kerst!!
  Eerst maar weer eens alle Sint shit opruimen voor we over gaan op het decoreren van ons thuis.
  Blij dat hij weer weg is maar zou het voor geen goud willen missen.
  Ben gek op tradities!
  x Romy

 3. Ik ben wel voor de sint, heerlijk die tradities alleen jammer van die stress die het altijd geeft…

  Kerst heb ik minder mee. Kan er niet tegen dat er niets open is en ik nergens heen kan en ik heb geen zin in verplichte nummers dus voel me constant schuldig en te kort schieten. Ik hoop dus heel erg dat wij op vakantie zijn met de kerst!

  Ik doe al jaren geen boom (binnen) ivm kleine kinderen maar hang wel overal kerstdecoraties.

 4. Ik ben ook blij dat het weer achter de rug is, hoe gezellig ik het ook vind.
  Op de school van mijn kinderen zijn ze niet zo gehaast met alles weer omtoveren in kerstsfeer. Vanmorgen stond ik in een opgeruimde, kale school, heerlijk!
  Maar ze hebben hier ook nog drie weken school voordat de vakantie begint, dus dan kan het ook allemaal rustig aan.

 5. Ik ben blij dat het over 2 weken vakantie is want ik heb het tegen het eind van het jaar helemaal gehad. De kerstgedachte zinkt mij dusdanig in de schoenen dat ik met steeds moordlustiger blik in de ogen naar school ga. En dat verplicht gezellige koken voor het kerstdiner waar je vanuit school eerst bestookt wordt om als kookouder te fungeren en daarna je in allerlei logistieke bochten moet wringen om je kinderen naar en van al die oergezellige kookbijeenkomsten te brengen en weer op te halen om ze vervolgens snel in de jkerstkleren te hijsen om weer naar die school te gaan om het op te eten…KILL!!!

 6. Het Sinterklaas feest vind ik erg gezellig, maar op de een of andere manier heb ik meer met Kerstmis. Er is meer sfeer, ik doe altijd een paar pakjes onder de boom ( een nieuwe tandenborstel, leuke tandpasta, een lekker flesje shampoo, iets lekkers, luxe maandverband, sokken enz.) en dan heel mooi ingepakt (-:
  Het kopen van de boom en het versieren…..héérlijk, en dan de muziek!

  Toen ik vorige week vrijdag naar het toilet ging op school, de dag dat Sinterklaas werd gevierd, stond er in de wc een kerstboom verstopt. Het was de wc voor de leerkrachten trouwens.
  Ik vind de overgang te snel. Ik zou rustig een weekje wachten als ik juf was. Maar goed, de juffen en meesters hebben ook hun verplichte programma’s, denk aan de kerstmusical! Dat moet tijdig worden ingestudeerd. En dan het kerstmaal op school.
  Ik vind het teveel.
  Vroeger hadden wij geen kerstboom en in de klas, en geen musical, maar we maakten een eigen kerststukje en op de laatste dag voor de kerstvakantie gingen de lampen uit in de klas, de kerststukjes mochten branden (de kaarsjes dan), en dan zongen we allemaal kerstliedjes. Ik word nog steeds helemaal warm van binnen als ik daar aan terugdenk. Die heerlijke eenvoud!

 7. hier wordt geen stinterklaas gevierd . de kinderen zijn de deur uit en de kleinkinderen zijn alweer tegroot ervoor dus wij gaan helemaal los met de kerst . ( ben de kerst boom aan het op zetten.)
  christine

 8. zelf hou ik niet van het sint feest!
  vooral dan het liegen tegen je kind en dat iedereen lustig mee doet …
  dat de winkel er lustig gebruik van maken om de ouders meer geld uit te geven !!!
  hier krijgen ze ook speeltjes en snoep …maar we gaan niet zo erg mee in dat geloven in de sint …
  met snoepjes en al zijn we per kind ongeveer 20 euro kwijt …ik woon wel in vlanderen maar 100euro is voor sint is gek !
  kerst vieren we thuis niet echt de kindjes wel op school …
  van oud naar nieuw daar word wel naar uit gekeken met lekker eten en mooie kadootjes en alles er op en er aan !!
  101 bezoekjes aan familie en vrienden !

 9. Ik vind de overgang ook wat te snel, maar onze kinderen hebben inderdaad al over twee weken vakantie, dus er is ook niet zoveel tijd.

  Wij hadden vroeger op school ook geen kerstboom, wel een kleurboekje met het kerstverhaal waar we elke ochtend inlazen en mochten kleuren.

  En dan met kerst zelf een kaarsje in een halve aardappel. Ik vond het top!

  Eerlijk gezegd vind ik dat veel beter dan al het gedoe dat ze er nu van maken…

 10. Ben blij dat hij weer weg is, je merkt het meteen aan de kids!! Vrijdag hadden wij de pakjesavond en zaterdag kon je al meteen merken dat de spanning weg was…….heerlijkkkkkk

  Nu even een weekje rust en dan zaterdag gezellig met heel het gezin de kerstsfeer in huis brengen.

 11. ik vind het allemaal gezellig maar ben ook altijd blij als het voorbij is..
  Onze school doet niet heel veel aan het commerciele gebeuren gelukkig. Kerst heeft bij ons een andere boodschap. Thuis versieren we wel, en hebben we ook een boom, maar doen we geen kadootjes. Ik ben nu bezig om m’n huis weer heerlijk schoon te krijgen en ga van de week eens op zoek naar de dozen in de kelder…

 12. Sinterklaas is leuk voor de kindjes maar denk dat het over een jaar hier ook stressen is bij de oudste.

  De kerstman vind ik helemaal niets. Die dikke Amerikaanse coca cola man, brrrr.

 13. Op vrijdagmorgen was de sint op school bij de jongste. Hij ging om half 1 weg en om half 2 waren we de school al aan het versieren voor kerst.
  Gelukkig hebben we thuis nog de verjaardag van de jongste zodat ik niet bijna de hele maand december opgescheept zit met een kerstboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.