Reacties

Schoonmaak basics — 26 reacties

  • Gewone soda kun je absoluut niet eten, met baking soda kun je, behalve schoonmaken, ook bakken. De chemische samenstelling is ook anders, als ik het goed heb is schoonmaaksoda Na2CO3 en baking soda NaHCO3= dubbelkoolzure soda.

 1. Ja, voornamelijk toch die emmer om een sopje in te maken... En een fles spiritus, daar kan ik niet van buiten voor mijn ramen en al het andere glas in huis (behalve glaswerk voor eten en drinken natuurlijk). Dan heb je het wel volgens mij..
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  • Een emmer is inderdaad wel essentieel. Dom dat ik die vergeten was! Ik dacht dat je met een oude krant de ramen ook streeploos schoon kunt krijgen. Daarom heb ik de spiritus weg gelaten.

 2. Een trekker voor de ramen en in de douche en een linnen doek voor de spiegels. Misschien een schuurmiddel. Zelf gebruik ik dat zelden. Stofzuiger of veger en een ragebol, trapje is ook heel handig.

 3. Bewaar gebruikte tandenborstels om voegen en lastige plekjes goed mee schoon te kunnen maken.
  Verder een wat hardere (hand)borstel om de douche schoon te maken (Action heeft een goede....en goedkope :-)).

 4. Wat jammer dat mensen nog chloor en spiritus gebruiken! Slecht voor het milieu en niet nodig. De ramen gaan ook prima met schoonmaakazijn en chloor is géén schoonmaakmiddel, maar een desinfectans. Je moet het toilet toch eerst nog schoonmaken met een reiniger, voordat je bacteriën gaat doden. Die bacteriën zijn trouwens zo weer terug, dus chloor gebruiken om schoon te maken heeft totaal geen zin! "Het ruikt dan zo schoon" is de reden dat mensen het nog gebruiken, maar dit is dus valse informatie! Je dochter kan dus veel voor het milieu door deze producten niet te leren gebruiken! K.

 5. Met een stapel microvezeldoekjes en 2 sprays (allesreiniger en glasreiniger) komt een student al een heel eind. Goede stofzuiger erbij (Waar je ook het plafond en de hoekjes mee kunt bereiken om spinnenwebben te verwijderen). Insprayen, afnemen en klaar!
  Ps. Wel rode doekjes gebruiken voor het toilet!

 6. Volgens mij heeft ze vooral tijd nodig. Het heeft mij ongeveer twee jaar gekost om te gaan schoonmaken, daarna vier jaar om het grondig te doen en toen nog ruim tien jaar om het handig te gaan doen ;-)

 7. He, ik reageer eigenlijk te laat, want alles wat ik wilde noemen, staat er al tussen ;-) Ik dacht ook als eerste aan een emmer. En verder is een stofzuiger (of in het geval van op kamers wonen: een kruimeldief) wel erg handig!

 8. Het is al een paar keer genoemd; maar inderdaad een stofzuiger. Ideaal. Verder kom je met een afwasborstel, schuursponsjes en allesreiniger een heel eind. De rest komt vanzelf wel.

 9. Sponsjes. Die met zo'n groene kant. 10 voor een euro of zoiets. Ik kan echt niet zonder. Gebruik geen afwasborstel, maar voor alles sponsjes. Afwas, toilet, keukenkastjes, badkamer. Navegen met de zgn. wonderdoekjes van de action. Ik geloof dat die 50 cent kosten.

 10. .....ik kan beslist niet zonder mijn huishoudelijke hulp ;-)

  Grapje hoor! Geef haar een paar vaatdoekjes en droogdoeken en afwaszeep met teiltje! Mijn dochters hebben allebei 4 jaar op kamers gewoond, stofzuiger is meestal in studentenhuis aanwezig en de rest maakten ze schoon (?) met de vaatdoekjes!

 11. Als ze terecht komt in een studentenhuis, dan zullen veel schoonmaakartikelen al wel aanwezig zijn (emmers, stofzuiger, trekker etc). En vaak worden schoonmaakmiddelen ook gedeeld door de huisgenoten, dus dan leg je elke maand geld in de pot en daar wordt dan wcpapier, sponsjes, schoonmaakmiddelen etc van gekocht.

 12. Als afwasmiddel is Dreft een goeie om te gebruiken.
  Deze kan namelijk naast afwasmiddel ook dienen voor andere
  klusjes zoals vlekken verwijderen van de muur bijvoorbeeld.
  Wat ik zelf nog zou toevoegen zijn wegwerp schoonmaakdoekjes.

 13. Ik wist niet dat groene zeep als allesreiniger geschikt is! Ik doe mijn best om mijn nestje op tijd schoon te maken, maar mijn probleem is dat mijn spullen geen vaste plek hebben — ik ben te creatief en een beetje rommel hoort nu eenmaal bij mijn woning. Ook heb ik altijd een hekel aan het schoonmaken gehad, misschien omdat mijn moeder zei dat ik nooit een schone woning zal hebben. En omdat ik het niet leuk vind om op te ruimen, huur ik liever iemand in om me te helpen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder