Rozenboog

Ik heb altijd gedroomd van een mooie rozenboog in onze tuin. Je weet wel, zo’n romantische doorgang in de tuin. Waar rozen weelderig naar beneden tuimelen. Ooit kocht ik bij de Trekpleister voor 4,95 een rozenboog. Maar het lukte me nooit om er rozen langs te laten groeien.

Hier op het platteland verraste mijn man me echter ineens met een soort rozenboog. Hij heeft een paar oude takken in de grond geduwd, en verkocht het resultaat aan mij als rozenboog. Inmiddels hebben ze warempel al diverse stormen doorstaan, dus ze staan steviger dan het lijkt.

Inmiddels heeft mijn man er zelfs aan weerszijden een Clematis in gepoot. Het idee is dat die weelderig langs de rozenboog gaan slingeren.

Het is misschien niet de meest gestroomlijnde rozenboog, maar het is er in ieder geval eentje met liefde ; )

rozenboog

 

Heeft jouw tuin iets bijzonders? Of is er iets wat je graag in je tuin zou hebben?

Similar Posts

25 Comments

 1. Erg lief bedacht van hem. Nu maar hopen idd dat de bloemen komen. Clematis hebben wij ook. Erg mooi, duurde alleen wel een paar jaar voor er echt bloemen kwamen… Later hebben we een blauwe regen over de pergola laten groeien. Die bloeide na 2 jaar en mooi!!

 2. Ah lief! Ik wilde vroeger ook wel van die pergola’s waar je hele mooie rozen tegenaan kan zetten. Heb alleen nooit een koophuis gehad en ik vind het zonde om héél veel tijd te besteden aan een tuin die toch nooit van mij wordt. Maar een pergola staat zeker op mijn lijstje voor mijn droomhuis. Oh en een oprit met fruitbomen lijkt me ook zo gaaf :-)

 3. Dat is wel heel erg leuk bedacht. Het is ook nog een hele natuurlijke rozenboog. Als de clematis aanslaat en gaat bloeien over een jaar of twee kun je er een prachtige foto van maken :)

 4. Romantische man heb je.
  Nadat de coniferen de coniferenziekte kregen, namen we schuttingen. Ik zei, ga ik groene klimop tegenaan zetten. Niet doen sprak mijn buurman. Krijg je nooit meer weg.
  Aan weerskanten bloeit er een druif. Gisteren heb ik de ranken bijgesnoeid. De druiven laat ik zonder teveel blad donkerpaars worden. Misschien ga ik ze nog krenten, of zou dat nu te laat zijn?

  1. Bij ons oude huis hadden we van dat ijzeren gaas en ook klimop. Dat stond wel heel natuurlijk moet ik zeggen, toen het eenmaal was volgegroeid. Maar ik geloof dat die klimop inderdaad wel de neiging had om te gaan woekeren.

  1. Natuurlijk :) Ik ben aan het wachten tot er bloemen in een bepaalde plant komen voor de laatste foto’s en dan kan hij online. Ik ben een beetje ongeduldig maar het zou zonde zijn om die foto’s te moeten missen. :)

 5. De combinatie van rozen en clematis is altijd een mooie.
  Ik droom van een lavendelheg met daarachter laagblijvende rozenstruiken.
  Het meest bijzondere in onze tuin is een grafzerk. De vorige eigenaar ging ergens dakpannen halen en daar was iemand grafzerken aan het kapotslaan om een stuk oprit mee te verharden. Dat vond hij niet kunnen, heeft m mee genomen en achter verscholen in een hoekje in de tuin gezet. We geloven dat verhaal en zeggen gekscherend dat t vast een goede geest is.

  1. Ja, ze hebben zo’n romantische uitstraling hè? Ik stel me nu al voor dat als mijn dochters dan ooit gaan trouwen ze op de foto gaan onder de rozenboog…

 6. Wat lief! Ik ben heel benieuwd hoe deze boog gaat groeien. Onze tuin heeft niet echt iets bijzonders. Toch geniet ik er heel erg van :-).

 7. Helemaal gaaf, haha en zo zie je maar weer.

  Hmm ik zou mijn tuin willen ophogen, maar ik denk dat mijn benedenburen niet zo fijn gaan vinden, lol ;-)

  X

  1. Hahaha, ik woon op 1 hoog in een flat, mijn onder buren zullen het niet fijn vinden als ik aarde ga storten en een tuin aan ga leggen op deze hoogte en zij met een deur dicht zitten vol met aarde, hahaha dat is een grapje… al een hele oude zelfs ;-)

   X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.