Regenpakken voor kinderen

Vanochtend rond een uur of zes hoorde ik het al: het regent pijpestelen. En toen het ook nog onweerde vroeg ik me bezorgd af hoe dat met de kinderen moest op weg naar school.

Gelukkig was het onweer opgedonderd om 8 uur, en van een beetje regen word je flink! Dat zei mijn moeder tenminste altijd tegen ons, als we haar op onze blote knietjes smeekten om alsjeblíéft naar school gebracht te worden.

Ik zocht alle regenjassen die ik kon vinden bij elkaar, en legde ze op de bank. Maar wat is dat toch met kinderen dat ze liever kleddernat regenen dan een regenjas te dragen?! Ik moest echt al mijn moederlijk overwicht in de strijd gooien om ze in regenkledij te krijgen. Maar het is gelukt! De een weliswaar met te korte mouwen, en de andere met de mouwen op de knieën, maar ze droegen regenjassen.

Regenbuien horen nu eenmaal bij het leven, letterlijk en figuurlijk. En in plaats van je er voor te verschuilen, kun je je er het beste aan aanpassen. En puur praktisch gezien is het op zulke regenachtige ochtenden dermate druk met auto’s bij school, dat je zo ver weg moet parkeren dat je alsnog nat wordt!

Gelukkig hadden ze bij de Zeeman regenjassen in de aanbieding, en dus heb ik snel voor de jongste dochter en oudste zoon een passende regenjas gekocht voor 14 euro samen. En dat kwam goed uit want op weg naar huis begon het weer te stortregenen en heb ik meteen de jas voor mijn jongste dochter even ingewijd! Ik voelde me net een grote roze bonbon.

Laat nu de regenbuien maar komen; wij zijn er klaar voor!

Breng jij je kinderen naar school als het echt heel erg regent?
Wat vind je fijner: een regenpak of een regencape?

Similar Posts

15 Comments

 1. wij gaan eigenlijk altijd met de auto. onze school is net te ver weg om iedere dag te fietsen met 3 kids, afgelopen 2 weken zijn we 2x op de fiets gegaan met mooi weer maar de wind viel de laatste keer wel tegen voor mijn zelffietsende 5 jarige.. voor de kids heb ik wel regenjassen, voor mezelf niks.. ik gruwel van zo’n plastic zweterig ding.

 2. wij lopen altijd. Met paralu, als het nodig is. Vanochtend stond ik er ook weer een dikke file bij de school. Echt belachelijk. als al die mensen die dicht bij wonen zouden komen lopen, zou er parkeerplaats zijn voor de ouders die van verder komen…

 3. Mijn kids zijn al ouder maar als het stort regend breng ik ze wel even met de auto naar de bushalte voor ze naar school vertrekken en dat vinden ze ontzettend fijn.

 4. de school is hier 2 minuten fietsen (of 5 minuten lopen) vandaan.

  Omdat ik zelf niet zo goed kan lopen ga ik eigenlijk altijd op de fiets. Ook als ik moet werken. Eerst op de fiets naar school, snel weer naar huis, auto pakken en weg wezen.

  Vanmiddag ben ik gewoon ouderwets natgeregend met het naar school fietsen.
  regenjassen willen ze hier echt NIET!!

  Maar vanmorgen ging het hier zo ontzettend te keer dat ik toch echt een keer met de auto ben gegaan.
  Oudste zoon (10) heeft jongste zoon (4) naar binnen gebracht dus het was echt zo’n kiss and ride gevalletje.. stoppen, deur open, kids erui, deur dicht en wegwezen…

 5. Hij gaat nog niet naar school maar aangezien ik geen rijbewijs heb en dus ook geen auto, wordt het dus lopen of op de fiets. Wordt het een stoere Hollandse jongen van ;)

 6. Voor mijn jongste dochter op de fiets heb ik zo’n handige regencape waarin ze helemaal verdwijnt, helemaal het einde wat mij betreft. Zowel voor in het fietsstoeltje als in de kinderwagen

 7. Wij gaan altijd lopens we hebben wel de auto tot onze beschikking maar we hebben er een van 6,3 en een tweeling van bijna 1.
  Als ik dus met de auto zou gaan moet ik vaak door de drukte de auto erg ver weg zetten een buggy uitklappen tweeling erin die dan alsnog nat worden.
  We wonen in een tussen woning voordat ik dan 4 kinderen naar het plein heb vervoerd waar de auto staat ben ikzelf al doorweekt.
  Dus we gaan vrolijk elke dag lopens door de regen met een goede regenhoes regencapes en paraplus word er helemaal niemand nat mijn zoontje en dochtertje mopperen nooit en ze weten niet beter dan dat ze een kwartiertje moeten lopen. Ik moet soms wel erg lachen in mezelf als ik het wagenpark zie losbreken bij 3 druppels regen en geloof me de meeste wonen belachelijk dicht bij school en hebben oudere kinderen die met gemak 5 minuten kunnen lopen met een paraplu

 8. wij wonen op zo’n vijf km van school en we brengen de kinderen altijd met de auto, de jongste van vier is nog te klein om zelf met de fiets naar school te rijden,vinden we echt te gevaarlijk.

  In Nederland is dat een beetje meer ingeburgerd hé dat fietsen.

 9. Hihi.. ik herken me nog altijd in die kinderen die de regenjassen niet aanwillen…. ;)

  Ik bedoel.. in alle eerlijkheid.. maar ze zíjn me toch een partij lelijk! (Al hebben ze tegenwoordig af-en-toe ook wel ‘normale’ jassen die regenbestendig zijn gelukkig!)

  Ik breng mijn kinderen als het regent.. ik breng ze elke dag.. fietsend of lopend, hahaha.. Als het regent wordt het dus lopen, omdat wij (mama en 5-jarige) dan een parapluutje kunnen opsteken (vind ik VEEL te gevaarlijk op de fiets!) en de baby krijgt zo’n mooie regenkap over de buggy….

  Degene die het meest nat wordt ben ik natuurlijk.. *lol*

 10. Wij lopen naar school met paraplu en een regenjassen. School is 5 minuten lopen.

  Grappig om te zien dat iedereen dan de fiets laat staan en en massaal met de auto komt. Ook die heel dichtbij wonen.

  Maarja iedereen zijn eigen plan.

  Eveline! :)

 11. Jarenlang stond de vrije school in onze wijk en konden we met een paraplu lopen.
  Nu de school tijdelijk verhuisd is naar de andere kant van de stad moeten we fietsen met de regenpakken aan. De regenpakken die de kinderen hadden zijn inmiddels te klein en lekte door, gekocht bij Scapino maar slecht.
  Inmiddels nieuwe broeken gekocht bij de Hema, wel iets duurder maar stukken beter, helaas waren de regenjassen niet op voorraad.
  Zelf draag ik al jarenlang een regenpake van Agu dacht ik, al meer dan 20 jaar oud maar nog steeds goed.
  Groet Thea

 12. Inderdaad, alle kinderen rollen zo van hun bed de auto in met slecht weer,en rollen zo de school in, en zitten met witte gezichten.Wij doen een regenjas aan en lopen heerlijk door de storm en de plassen en komen droog en met frisse wangen op school aan. En anderen zeggen, ah, ben je komen lopen??Wat zielig! Nee hoor heerlijk!Je moet de seizoenen wel voelen he?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.