Regel jij je eigen moederdagcadeau?

moederdagWehkamp liet een onderzoek uitvoeren naar moederdagcadeaus, en daaruit blijkt dat 20% haar eigen cadeautje kiest en dat 10% het zelfs zelf koopt.

Een cadeautje is fijn

Hoewel een tekening van de kinderen natuurlijk leuk is, vind ik het toch ook fijn als ik een cadeautje krijg. Ik zou daar misschien boven moeten staan en me moeten verzetten tegen de commercie rondom Moederdag, maar ik houd gewoon erg van cadeautjes. Het hoeft niet duur te zijn, maar er mag best een beetje moeite voor gedaan zijn.

Hoewel ik mijn cadeautjes niet zelf koop, tip ik de kinderen en mijn man soms wel. Zo zag ik op marktplaats kopjes met daarin ‘Zomer’ en ‘Winter’ (lente en herfst heb ik al) en toen heb ik wel even flink gehint dat ik die erg leuk zou vinden voor Moederdag. En omdat ze op marktplaats stonden waren ze niet duur.

Mijn wensenlijstje voor Moederdag

 • Kopjes met daarin ‘Zomer’ en ‘Winter’
 • Cadeaukaart voor koffie bij de Hema van 5 euro. Dat kunnen de kinderen bijvoorbeeld samen geven
 • Zo’n plankje waarop je schilderijtjes kunt zetten
 • Dat de kinderen uit zichzelf alle jassen die op de grond slingeren opruimen
 • Een kort abonnement op de Flow
 • Niet hoeven koken
 • Slaatje! In het plaatsje Groenlo maken ze heel lekker slaatje. Om kosten te besparen kun je ook alleen het slaatje kopen, zonder dat het mooi opgemaakt is, en voor Moederdag wil ik daar graag een bakje van! En dan doe ik er zelf ei, ham, augurk en zilveruitjes e.d. bij. Hmmm, lekker!

P.S. Heb je een cadeaukaart van bol.com? Klik dan op de link en ontdek mijn slimme hack om hem nooit meer te vergeten!

Krijg jij cadeautjes voor Moederdag? En hoe verloopt dat bij jullie? En wat zijn jouw moederdagwensen?

Similar Posts

10 Comments

 1. Mijn vriend is met mijn dochter naar de juwelier geweest. Toen ik haar naar bed bracht zei ze: ik wil dat hartje zien. Ik dacht dat ze haar schoenen bedoelde, daar zat een hartje aan dus ik zei nee doen we morgen wel, je schoenen staan beneden. Nee riep ze ik bedoel het hart voor aan jouw armband dat ik samen met papa heb gekocht. :+ ik weet mijn cadeautje dus al. Hahaha.

  Daarnaast hebben beide meiden geknutseld op het kinderdagverblijf. Ach van mij hoeft het nooit zo, maar vindt het wel lief. Zeker de zelf gemaakte knutsels vind ik leuk..

 2. Ik krijg cadeautjes van de kinderen die ze zelf maken of kopen, ik bemoei mij er niet meer mee. Ik heb dit altijd gedaan(enorme controlfreak) maar ik bedierf daar ook heel veel pret mee van de kinderen.
  Mijn man en ik hebben een hele duidelijke regel dat wij niets voor elkaar kopen op moeder/vader dag, omdat we niet elkaars ouders zijn.
  Toen ze heel klein waren hielp mijn man wel mee, en ik ook bij vaderdag, maar nu ze allemaal zo groot zijn doen we dat niet meer.

 3. Ik heb er niks mee. De zelf gemaakte cadeautjes met de gedichtjes erbij vond ik altijd erg leuk. Hier op school doen ze vanaf groep 3 niks meer. We hebben een periode gehad dat de jongste nog wat maakte, mijn man kocht dan wat samen met de oudste zodat hij ook wat kon geven. Mocht niet meer kosten dan € 2,-. Dit jaar knutselen ze voor het eerst allebei niet meer. Ze vroegen wat ik wilde hebben. Ik heb gevraagd om een dikke knuffel en een dikke kus. Ik ga wel zelf met ze muffins bakken en versieren en die brengen we dan voor moederdag naar oma.
  Ingrid

 4. vroeger toen mijn dochter nog klein was vond ik de zelfgemaakte kadootjes altijd wel leuk, tegenwoordig geven wij weleens kadootjes ,maar altijd 2e hands dingen en het liefst op dagen dat er niets te vieren valt, dus gewoon zomaar omdat we iets leuks zagen op een rommelmarkt of in de kringloop, mijn dochter heeft de laatste tijd wel geluk,want zij verzameld boeken over taal of grafisch ontwerpen en laat ik die heel vaak tegenkomen voor weinig geld , de duurste was 3 euro ,meestal kosten ze 1 euro of minder.

 5. Wij doen niet meer aan moederdag. Toen de kinderen klein waren vond ik de zelfgemaakte cadeautjes wel heel lief.
  Nu voelt het zo commerciëel en ik ben ook niet zo van cadeautjes. Nu al helemaal niet omdat ik het huis leger wil hebben voor de verkoop.

  Voor mijn verjaardag koop ik zelf vaak iets. Vind ik helemaal geen punt. Dit jaar wil ik graag het boek ‘Groeten uit Transitië’. We hebben nog een lading boekenbonnen liggen en daar betalen we het van. Wordt wel heel consuminderend zo ;-)

  Groetjes, VeggieMo

 6. Moederdag is een griezelig commercieel idee. En als ik dan perse iets moet willen, dan een beetje rust. Uitslapen, kusjes, brave kindjes die zelf de troep opruimen en heel lief samen gaan spelen. Los van het uitslapen gaat het prima!

 7. Nee, ik ga het echt niet zelf kopen. Ik ben 3 jaar een alleenstaande moeder geweest. Dat was prima om dan iets voor mijzelf te kopen. Maar nu ik getrouwd ben, verwacht ik dat dit bij het huwelijkscontract in zit. Als ik niks krijg, dan niet. Maar ik vertik het om zelf de winkel in te lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.