|

Recycle jij Sinterklaas cadeau’s?

Schermafbeelding+2010 11 24+om+16.33.56

Bijna één op de vijf moeders pakt na pakjesavond een aantal cadeau’s gewoon opnieuw in! Ook ik heb mij hier aan schuldig gemaakt, zeker toen de kinderen nog jonger waren. In die tijd was ik nog niet met consuminderen bezig, en viel geregeld voor de verleidingen in de Kruidvat en Action. Daardoor had ik veel cadeautjes, maar helaas wel vaak van slechte kwaliteit.

Door de grote hoeveelheid cadeautje’s zag ik soms dat de kinderen er weinig aandacht voor hadden, en het achteloos achter zich neerlegden. Als ze dan even niet keken, pakte ik het en legde het achter me neer. Dan wachtte ik af of ze het misten, want dan zou ik het natuurlijk geven, maar ze merkten er nooit wat van.

Zo krijgt Piet dit jaar dezelfde klei als vorig jaar.

Maar het gaat wel elk jaar beter met mijn sinterklaasinkopen. Ik ga nu liever voor kwaliteit dan kwantiteit. Niettemin is een volle sinterklaaszak natuurlijk wel erg leuk, dus doe ik er gewoon ook dingen in die ze toch nodig hebben zoals pyjama’s, sokken, handschoenen en wanten. En daarnaast natuurlijk surprises.

Zo hebben we een goed gevulde zak, zonder al te veel geld uit te geven, en de kinderen raken niet overvoerd met veel te veel speelgoed. En het speelgoed dat ze krijgen is dan ook echt waardevol. Zo heb ik voor Ot en Piet een spel voor de Playstation gekocht via eBay, Jan krijgt de Donald Duck kalender en Teuntje en Maartje krijgen een boek dat ik op Marktplaats heb kunnen kopen.

Zie ook Duurzaam consumeren.

Recycle jij Sinterklaas cadeau’s?
Waar koop jij de meeste Sinterklaascadeautjes?

Similar Posts

9 Comments

 1. ook mijn kinderen krijgen cadeautjes die ik via een weggeefhyves heb gekregen.
  Deze hebben andere mensen weggedaan en ik heb erop gereageerd en heb het gekregen.

  Zo had mijn zoontje een klein zakje lego in zijn schoen.
  Krijgt hij een memoryspel en setje zomer kleren een rugtas.
  Als nieuw krijgt hij een lego setje.

  Mijn dochter krijgt een skinnyjeans, reisformaat monopoly, een deo.
  Als nieuw krijgt ze een spel voor de DS een douchefris met een douchepuf.

  Het nintendospel en de lego komen bij bol.com vcandaan. Daar hadden ze een aanbieding 3 halen 2 betalen.
  Ik heb dus 2 doosjes lego en het DS spel voor 20 euro.
  Ik had nog waardebonnen van bol.com dus de nieuwe cadeau`s kosten mij op de douchefris en de douchepuf na niks.
  Ik heb nog 1 doos lego over die blijft liggen tot aan de kerst denk ik.

  Groetjes

 2. Wat een slim idee! Wij hebben geen kinderen, dus dan is dit niet van toepassing, maar soms geef ik wel eens dingen cadeau die ik vanwege mijn werk gehad heb. Soms voel ik me daar een beetje schuldig onder, omdat ik er geen geld aan uit heb gegeven, maar aan de andere kant:
  1) Wie weet dat?
  2) Wat maakt het uit, het ding heeft wel een bepaalde waarde

  Dus het gebeurt niet dagelijks, maar ik probeer het wel meer te doen. Fijn voor mij én voor de ontvanger!

 3. Naast een aantal nieuwe cadeautjes krijgt ons zoontje ook een gezelschapsspel dat ik laatst heb gewonnen via internet en een spel dat hij graag wilt hebben en ik bij de kringloop zag staan voor 2 euro. De doos ziet er als nieuw uit maar er ontbraken 2 poppetjes. Ik heb de doos toch gekocht en de fabrikant een mail gestuurd en kreeg de 2 ontbrekende poppetjes gratis opgestuurd. Geweldig toch! En de kleine man zal er super blij mee zijn.

  Groetjes Isabelle

 4. Zelf heb ik geen kinderen meer in huis, maar wel een mooie spreuk uit de krant. Een kind is geen vaas die je vol moet gieten, maar een vuur dat je moet ontsteken. Dat ging inderdaad over teveel en slecht speelgoed.

 5. ik heb via marktplaats de manege van playmobil gekocht, voor ongeveer de helft van de prijs en nog in hele goede staat. Dit is een kado voor alle 3 en daarnaast krijgen ze nog wat kleine dingen. ook hier niet veel van action meer. gaat veel te snel kapot..
  ik leg wel eens wat in de kast maar zonder kado papier, daar hebben ze toch een te goed geheugen voor hoor..

 6. O, ja! Ik recycle ook gewone cadeaus. En voor de Sint geven we drie cadeautjes; iets leuks, iets praktisch en iets lekkers. Met nog een kleinheidje van opa en oma is dat een volle zak en genoeg genietplezier.

 7. ik doe vaak iets groots(duurders, ook wel het hoofdkado) iets kleins en iets nuttigs.
  ik leg wel bij een overvloed aan nieuwe spullen( verjaardag en sinterklaas) wat dingen weg die ik op een later tijdstip dan weer als nieuw en leuk te voor schijn tover op ehm geschikte gelegenheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.