Reacties

Dekbedovertrekken recyclen — 29 reacties

 1. Wat een handige tips!
  Ik scheur ook wel eens een hoes in stukken en gebruik dan de doekjes als poetslappen voor het poetsen van schoenen, helemaal toen mijn man nog bij defensie werkte.

 2. Ik hoorde dat de dierenopvang ook wel oude dekbedhoezen gebruikt. Maar ik zal er niet snel een verslijten want daar heb ik er veel te veel voor liggen. Gek eigenlijk want momenteel rouleren er voor ons vijven maar tien stuks (we slapen allemaal onder eenpersoons) en de rest ligt wegen opknappen van de bovenverdieping tijdelijk op zolder.

 3. Handige tips. Je kunt ze ook nog gebruiken om samen met de kinderen een hut te bouwen. Wij gebruiken vaak plastic bij het verven, maar we hebben nog genoeg oude dekbedhoezen liggen, dus als we weer gaan verven gaan we die gebruiken.

 4. Goeie tips, ik heb er ook nog 1.....als je kerstboom op gaat ruimen, dekbedhoes eromheen en buiten weer uitpakken. Scheelt je binnen een naalden tapijt.

 5. Ik had altijd maar 1 dekbedhoes. Die gaat in de was en dan direct weer op het bed. Het is een geheel witte (ik hou van wit beddengoed, kan het ook niet helpen) en die gaat net zolang mee tot hij helemaal versleten is. Ik heb de onderkant zelfs al een keer versteld... Sinds kort heb ik een tweede witte dekbedhoes... nu kan ik nog eens wisselen. De ene, de oude, is van katoen, en de andere is van linnen...
  Maar zo'n tweede leven gaan ze hier dus niet krijgen. Hoogstens maak ik van een goed stuk nog nieuwe slopen, want met 1 set kom je niet toe hoor, in het wit... ik heb er een hele stapel van in de kast liggen. Die gaan om de drie dagen in de was...
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

  • Oh nee hoor, dat kreuken is juist de charme van linnen beddengoed en met weer zoals vandaag is het heerlijk comfortabel en koel!

  • Hihi nou het antwoord is al voor me gegeven. Ik heb daar niets meer aan toe te voegen... linnen mag kreuken...
   Liefs,
   Mirjam

 6. Ik gebruik een oude om reserve dekbed in te doe op zolder.

  Nu zit het winterdeel in een andere.

  Ik gebruik nu het warm is een oud laken als bedekking als ik ga slapen, bloot zijn is heerlijk maar slapen wil ik onder iets. Het laken is al echt heel oud van mijn oma geweest die in 1980 is overleden en toen was het al versteld. Vroeger werden lakens als ze in het midden te veel versleten waren daar doorgeknipt en weer aan elkaar gezet aan de buitenkanten zo was het midden weer bruikbaar. Mijn laken heeft zelfs een voet of hoofdeind dat van een ander laken komt, kennelijk waren die randen ook versleten. Alles werd gedaan met engelse naad dus geen rafels.

  • Dat vind ik ook een hele slimme Lot! Een hoes gebruiken om een reserve dekbed netjes in te bewaren!

   Wat bijzonder dat je onder het oude laken van je oma slaapt!

 7. Mijn oude dekbedhoes is op het moment een zonnescherm voor de hond!
  Eigenlijk gebruikte ik hem om een stapel tuinstoeltjes af te dekken tegen stof en vliegen in de schuur. Ideaal zo'n grote lap!

 8. Ik heb altijd twee goede hoezen tegen elkaar - soms is het gewoon niet in een dag droog. Als ze versleten zijn (vaak vooral aan de bovenrand, en dan blijft er nog heel veel stof over) verstel ik ze, óf ik maak er reserveslopen van (daar heb ik er altijd wat meer van nodig dan van dekbedden). Er ligt er nu nog eentje met een aardig patroon - dat moet ooit nog eens een "huisbroek" worden, lekker om aan te trekken na het werk...

 9. Ze slijten nagenoeg niet, ondanks de wasdroger. Zo af en toe hebben we een nieuwe look nodig, want het oog wil ook wat.
  De oude worden bij ons gebruikt als tochtstrip bij een slaapkamerdeur, bij vervoer van spullen in de auto en aanhangwagen, tegen bevriezen van planten bij vorst aan de grond in het voorjaar en voor het maken van een hut in de huiskamer (over een tafel). Altijd handig!

  • Bedankt voor de aanvulling Ageeth. Ik hang dekbovertrekken in de winter meestal over deuren om te drogen. In de droogtrommel doe ik ze zelden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder