Action | Huishoudelijke beslommeringen

Rages in buitenspeelgoed

Nu het zulk mooi weer is komt het buitenspeelgoed weer te voorschijn. Op school zie ik stepjes, en mijn jongste zoon heeft zijn waveboard weer te voorschijn gehaald.

Skip Ball

Maar wat ik het meest zie is de ‘skip ball’. Dat is zo’n bal aan een touwtje, die je met je been ronddraait, terwijl je er met je andere been steeds over heen springt. Ik zie die ‘skip ball’ met vertedering, want ik had er ook één als kind! Op de basisschool, om precies te zijn.

Je had toen twee versies: een bal aan een touwtje, en een soort citroen aan een stevig stuk. Ik had de bal aan het touwtje. Ik heb alleen geen idee hoe zo’n ding heet, dus googelde ik: ‘bal aan touwtje, been, ronddraaien’ vond ik de ‘Skip Ball’, en dat blijkt hem te zijn. Maar als kind heette het volgens mij gewoon ‘een bal aan een touwtje’.

Lolobal

Uit mijn jeugd herinner ik me verder nog de ‘lolobal’, een bal met een plankje waarop je kon stuiteren. Maar die vond ik veel minder leuk dan mijn ‘bal aan een touwtje’. Klassiek bij mij op de basisschool destijds waren: knikkeren, touwtje springen en elastieken.

Het leuke aan die ‘Skip Ball’ vind ik de prijs: 4,95 bij Trendy Speelgoed. Helaas is hij daar uitverkocht!

Bij WalzKidzz noemen ze dit speeltje gewoon heel nuchter een ‘Enkel-springbal’! Maar daar kost hij 15,95 en maakt muziek. Niet zo oudervriendelijk dus, en ik denk ook niet dat je de buurt een plezier doet met zo’n muzikale enkelbal!

Ik heb dan ook eigenlijk geen idee waar iedereen hier in de buurt dat ding heeft gekocht. In ieder geval niet bij de Trekpleister of Kruidvat, want die folders heb ik nagespeurd. En ook op de website van de Action zag ik niks.

Herinner jij je dit speledingetje uit je jeugd?
Wat is bij jullie in de omgeving de ‘rage’?

Similar Posts

10 Comments

  1. Hier veel meiden op een eenwieler. Begon vorig jaar al. EN nog steeds wel de waveboards. En stepjes. AL met al wordt er hier heel veel buiten gespeeld.

  2. Helemaal leuk. Ik ben er al een tijdje naar op zoek, maar kennelijk wordt het nu weer de nieuwe rage?? Komen ze eindelijk weer eens in de winkel te liggen.
    Meteen naar de action dus?!
    Groetjes Conny

  3. In mijn tijd waren de flippo’s helemaal in, en daar speelden we altijd mee bij de knikkerpotjes.

    Deze bal-aan-touwtje ken ik wel, maar daar werd niet meer gespeeld toen ik jong was. Stieken en touwtje springen wel, maar volgens mij zijn die dingen tijdloos. :D

  4. Ja, die had ik vroeger ook! Wist helemaal niet dat dat weer in was. Ik zal eens even aan mijn ouders vragen of ze ‘m misschien nog hebben liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.