Prinses Kate’s snelle herstel na de bevalling

kate middleton

Deze week verschenen er foto’s van een stralende Kate die poseerde met prins William en hun pasgeboren dochtertje Charlotte. Kate’s haren waren zorgvuldig gestyled, ze was mooi opgemaakt én ze droeg pumps. De witte jurk verbaasde ook menigeen. Want vlak na de bevalling heb je niet voor niets enorme kraamverbanden nodig vanwege het bloedverlies.

Wel was haar buikje nog goed zichtbaar.

Dat Kate er zo opvallend verzorgd en goed uit zag, zo snel na de bevalling, zorgde voor veel commotie! Want het roept bij veel mensen de vraag op: ‘Hoe reëel is dit?’ En legt het niet onnodige druk op vrouwen om een paar dagen na de bevalling alweer rond te lopen alsof er niets gebeurd is?

Complot theorieën die Kate’s stralende looks moeten verklaren

Daarnaast doen er een aantal leuke complot theorieën de ronde!

 1. Kate is al veel eerder bevallen, maar ze hebben gejokt over de geboortedatum. Vandaar dat ze er zo goed en stralend uit ziet: ze is al veel langer geleden bevallen!
 2. Kate is helemaal niet bevallen! De baby werd geboren uit een draagmoeder! ‘Kate must have been wearing a fake belly showing to the people that she was pregnant. It is just not real to walk yourself several hours after birth and wave to the public in white dress.’

Persoonlijk denk ik dat Kate even alles op alles heeft gezet om haar dochter te presenteren aan de wereld. En dat ze daarna snel naar huis ging en wat makkelijkers aan trok! En hopelijk even ging liggen.

Zelf bleef ik de hele kraamtijd keurig in bed, met telkens wat meer tijd beneden. Ik denk niet dat ik zo had kunnen poseren, zo snel na de bevalling. En gezond lijkt het me eigenlijk ook niet.

Leestip

Eloise van Oranje

Hoe voelde jij je na de bevalling? Herken je jezelf in Kate? Of juist helemaal niet?

Similar Posts

34 Comments

 1. Na een bevalling van 22 uur (thuis) had ik het gevoel dat er een goederentrein over me heen was gereden.
  Ik snap best dat Kate zich goed wilde presenteren. En het was maar voor heel even!

 2. Kate is een bekend persoon, daar worden altijd foto’s van gemaakt. Als zij er uit had gezien als een slonzig wrak, dan was het ook heel de wereld over gegaan.
  Ik kan heel goed begrijpen dat je op zo’n moment goed voor de dag wilt komen en zal ze thuis echt wel rustig aan gedaan en iets makkelijks aangetrokken hebben.
  Ik vind dat de mensen teveel zeuren over zoiets.
  Groetjes van Marianne

 3. Ach.. haar en make-up gaan prima liggend als iemand anders het doet.
  Met een flinke tenabroek hou je dat bloed wel even een half uurtje tegen.
  En dat stralende hoeft ook maar voor even.

  Als het niet hoeft, dan is het fijn natuurlijk. Maar dat is in dit geval onderdeel van de ‘baan’.
  Ach en die baan komt ook met een goed inkomen en voldoende kraamhulp, dus het is even doorbijten maar daarna kan ze waarschijnlijk langer uitpuffen dan de doorsnee moeder met al een paar koters.

 4. Nou inderdaad, ik vind dit ook niet nodig. Als ik Kate was had ik gezegd weg al die camera’s ik blijf lekker in bed. Had ik de eerste week tenminste wel gedaan, met korte uitstapjes naar de tuin, waar ik dan liever even bleef staan…Pas in de derde week ben ik een rondje gaan lopen met de kinderwagen, 10 minuten. Heb dat rustig opgebouwd. Je kunt maar beter goed de tijd nemen voor je herstel, een bevalling is niet niks…

  1. Helemaal mee eens dat je je lichaam rust moet gunnen na de bevalling, en rustig moet opbouwen. Daarom hoop ik ook dat Kate na de ‘presentatie’ alsnog met de beentje omhoog kon.

 5. Zelf was ik na de laatste bevalling ook zeer fris en fruitig. Als iemand anders mijn haar en make-up gedaan had, dan had ik er ook best even zo bij kunnen staan! Ik wilde na deze bevalling direct onder de douche en kon vrij energiek rondlopen. Mijn eerdere bevallingen waren hels, dat dan weer wel. Na die bevallingen kon ik alleen op een zwemband in een rolstoel zitten (en ik had ook nog een blaaskatheter).

 6. Van ons oudste kind ben ik bevallen in de late namiddag en de dag nadien ben ik, samen met ons kleintje, naar huis gegaan. Van ons tweede kindje ben ik bevallen en na enkele uren al naar huis gegaan met de baby. Beide bevallingen verliepen vrij vlot zonder complicaties voor de baby en voor mezelf maar het was enorm vermoeiend om zo vroeg na de bevalling naar huis te gaan en direct weer de zorg voor het gezin en de pasgeborene op mij te nemen. Het was ook enorm lastig dat alle bezoek naar huis kwam en de bezoekers niet altijd rekening hielden met het feit dat ik pas bevallen was, nog doodmoe was en moest recupereren van de bevalling. Eerlijk gezegd zag ik op tegen het bezoek gewoon omdat ik dan de mensen moest ‘ontvangen’, koffie maken, frisdrank of andere drank geven, koekjes presenteren…. Best vermoeiend en dan nadien nog de afwas, het huis op orde brengen tegen dat de volgende bezoekers kwamen. Mijn man was toen wel een paar dagen thuis maar hij was (en is) niet gewoon van iets in het huishouden te doen en de zorg van de kindjes kwam ook op mij aangezien hij ze de eerste dagen veel te klein en te teer vond om vast te pakken……
  Ik had ook geen hulp van ouders of schoonouders of kraamhulp.
  Mijn herstel na de bevalling heeft dan ook vrij lang geduurd en mijn gezondheid begon eronder te lijden : te weinig tijd om te herstellen, overdag druk bezig met ontvangen van bezoek, huishoudelijk werk en steeds terugkerende voedingen en verzorging van de kindjes. ‘s Nachts weinig slapen door de nachtvoedingen van pasgeboren baby….
  Het heeft weken geduurd vooraleer ik eindelijk hersteld was en terug mijn gewicht van voor de geboorte had. De bevalling, de huishoudelijke taken en de verzorging van de kindjes, de borstvoeding…. putten me zodanig uit dat ik enkele weken na de bevalling maar 40 kg meer woog ipv 50kg van voor de geboorte. Ik ben 1.75 m dus was toen echt vel over het been en had totaal geen energie meer.

  1. Had je geen kraamhulp Liesbet? Want dit klinkt inderdaad erg zwaar. Ik geloof echt dat je lichaam moet herstellen na zo’n bevalling. En vervelend dat het bezoek er zo weinig rekening mee hield!

 7. Wel. Kate heeft precies niet echt een borstvoedingskleedje aan :-). Ik had na de geboorte vooral shirts aan waar de borst makkelijk uit kon of kleedjes dus. Daar zitten ook hele mooie tussen.
  Maar pas nu onze jongste eindelijk doorslaapt heb ik weer zin om me wat meer op te tutten.
  Kate is een wereldberoemd persoon , omringd door personeel en adviseurs. Zo kan iedereen het toch!!
  Wanneer je zelf ‘s nachts je bed uit moet, je haren moet kammen, kledij en juwelen moet uitzoeken, potje koken en kinderen troosten, …
  Dan ga je er nooit zo stralend uitzien.
  En we weten helemaal niet wat voor soort bevalling ze gehad heeft. Er is zoveel verschil in. Bij Thijs kon ik amper gaan na de bevalling, maar bij ons Lies rende ik de tweede dag alweer rond alsof ik niet bevallen was. Allemaal anders voor iedereen.
  Niet te veel spiegelen aan elkaar is het beste en doen wat het beste werkt voor jezelf.
  En de media moet toch over iets kunnen schrijven hé .

  1. Daar zeg je me wat Sandra! Die jurk is inderdaad helemaal niet handig voor borstvoeding. Ik doet ook altijd shirts, of jurken met knoopjes, zodat ik makkelijk borstvoeding kon geven. De jurk is vast echt voor de pers presentatie.

 8. Ik liep het ziekenhuis sloffend op mijn teenslippers uit. Ik had het gevoel dat ik kon neerklappen.

  Daarom petje af voor Kate. Ik snap waarom ze voor dat ene moment even alles op alles heeft moeten zetten.

 9. Tsja ik denk dat zo’n prinses er over het algemeen ALTIJD wel beter uitziet dan “het gepeupel” ;) Dus het verbaast me niks dat het na haar bevalling ook zo is

  Vind het wel zielig voor haar, al die speculaties. Een bevalling is altijd een hele gebeurtenis en als mensen dan gaan speculeren dat je niet zelf zwanger was lijkt me erg pijnlijk.

  1. Ja, dat lijkt mij ook rot. En na een bevalling ben je vaak toch al wat kwetsbaarder. Wat dat betreft kan ze het maar beter gewoon helemaal niet lezen. Het voegt toch niets toe.

 10. Vind dat altijd wel knap hoor, van vrouwen die zo in de belangstelling staan. Ik kon tot 10 dagen na mijn bevalling niet lopen en niet bewegen, maar goed dat ik geen prinses was en mijn kind had moeten showen ;)

 11. Ik denk dat het voor haar niet zo moeilijk is om er zo voor heel korte tijd bij te lopen en te presenteren.

  Of het een goed voorbeeld is weet ik niet, er zullen zeker ook vrouwen zijn die zich ongemakkelijk voelen en dat als “normaal” voorbeeld beschouwen en zich ook schuldig dat zij dat niet kunnen en aan die verwachtingen voldoen.
  Een zwangerschap, bevalling en kraamtijd zijn een aanslag op lichaam, al is het natuurlijk een zeer “gezonde ziekte”, en de tijd ervoor nemen is over het algemeen beter voor algeheel herstel, die ook zo lang als de zwangerschap gemiddeld duurt..

  Ik vind ook dat bijna alle huidige koninginnen en prinsessen er te slank voor hun leeftijd uitzien, niet allemaal hebben ze dat van nature en zullen er heel wat voor moeten doen en laten.

  1. Ik denk niet dat het een goed voorbeeld is. Want ik denk dat de meerderheid van de pas bevallen vrouwen er niet zo uit ziet als Kate. En als ze daardoor het gevoel krijgen tekort te schieten, dan vind ik dat sneu.

 12. Ik ben blij dat ik Kate niet ben. Maar ik kan me ook voorstellen dat ze niet als een wrak naar buiten wil komen. Haar foto’s gaan, hoe ze er ook uit zou zien, de wereld over. Dan maar even kiezen op elkaar en je zo stralend mogelijk presenteren.
  En wie weet is ze wel een van de gelukkige vrouwen die gewoon kort na de bevalling zich weer goed voelen.
  Ik ben blij dat ik alle keren gewoon in de rolstoel naar de auto ben gereden, de auto in kon strompelen en thuis lekker mijn bed in rollen. Lang leve het anonieme leven!

 13. Ik denk dat Kate het echt voor de foto gedaan heeft. En wie weet voelt ze zich ook gewoon goed.

  Mijn oudste is na 27 uur weeën en 3 uur persen met een keizersnede gehaald omdat haar conditie achteruit ging. Ze bleek een longontsteking te hebben.
  Ikzelf heb na de keizersnede enorm veel bloed verloren waarop het voor mij kantje boord was( 5 eenheden bloed gekregen om het tekort aan te vullen en nog maanden ijzerpillen omdat mijn hb maar niet omhoog wilde). Ik kreeg er eenmaal thuis nog een baarmoederonsteking bij en na 3 maanden nog een curettage gehad omdat er nog een stuk placenta was achter gebleven.Ik heb echt 6 maanden nodig gehad voor ik kon zeggen: Ja nu voel ik me goed en kan ik alles weer zelf.

  Mijn jongste is met een keizersnede gehaald omdat hij dwars lag. (kontje naar beneden, en ledematen zo ver mogelijk uit mekaar. Ik stond 5 uur later langs mijn bed en 12 uur later deed ik alles zelf. Na 8 dagen bracht ik mijn oudste al weer naar school en deed ik boodschappen. Mijn kraamhulp moest me echt terugfluiten.

  Dus 2 keizersnedes maar een wereld van verschil van hoe ik me voelde en wat ik kon doen.

  1. Wat een verschil inderdaad. Wel fijn dat de kraamhulp je in de gaten hield, dat je niet te hard van stapel hield. Maar heel fijn dat je je zoveel beter voelde de tweede keer!

 14. Ik kan bijna 23 jaar na de geboorte van onze oudste, nog steeds niet kijken naar de foto’s van vlak na de bevallingen. Opgeblazen, lijkbleek, haren compleet in de war : zo zag ik eruit, 5 keer op rij…
  Maar kate ziet er stralend uit, en die roddelpers zou af en toe beter eens nadenken voor ze zoiets schrijven. Dat moet bijzonder pijnlijk zijn voor haar. Al zal ze zo’n dingen wel gewend zijn natuurlijk.

 15. Alsof ik ongetraind een marathon had gelopen en daarna was overreden door een vrachtwagen maar toen ik geen keus had zat ik een paar dagen later ook gewoon weer op de fiets omdat het moest. Denk dat als dingen echt moeten (zoals Kate die op de foto moet) dat er opeens veel mogelijk is. Of het aangenaam is, dat is een andere vraag…

 16. Ik lag lekker aan mijn ziekenhuisbed gekluisterd! Ik kon niet goed stappen, zitten, … met die vervelende knip. Liggen ging nog net :-)
  Hier bij ons was er volop discussie over een regeringsakkoord om ziekenhuizen te beboeten als ze een vrouw langer dan vier nachten houden na de bevalling. Vond ik wel erg.

  1. Wat apart om te beboeten inderdaad. Wat is de achterliggende gedachte? Ziekenhuizen zullen vrouwen toch niet onnodig laten blijven immers. Daar zal dan toch een goede reden voor zijn?!

 17. Bij mij gingen de bevallingen erg snel. 4 kinderen en in totaal 15 uur bevallen… Ik zou er ook wel zo bij gestaan kunnen hebben. Toen onze 2e geboren was (na een bevalling van 2,5 uur) vroeg de verloskundige voor de grap of ik wel echt was bevallen… Zo goed zag ik eruit! Het kan dus wel, bedoel ik er maar mee te zeggen, dat je je zo goed voelt dat je wel een kwartiertje mooi kunt zijn voor de foto’s. Maar ik genoot er wel van dat ik lekker in bed kon blijven een aantal dagen. Dat is wel een luxe hoor!

 18. Ja in Holland zijn jullie verwend met kraamhulp. Hebben de eerste kinders ook met kraamhulp gehad,maar sinds we in Canada wonen is dat over. Je ziet hier wel het tegenovergestelde hoor. Men gaat naar huis en neemt vaak gewoon weer de taak over. Wel wat rustig aan, maar je hebt geen andere keus. Na 3 keizersnedes en na 3 dagen naar huis doe je het wel rustig aan. Maar het is wel zo dat de community en de kerk voor maaltijden zorgen en koekjes ed. Maar ook hulp wordt aangeboden. Wij hadden nadat de baby was geboren op 2 December genoeg eten in de vriezer tot aan de Kerst!!
  Het kwam via school en kerk en mensen deden het gewoon in je vriezer in de garage.
  Mar ook in tijden van ziekte en zorg gaat dat hier zo.
  Groet, Wilma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.