Postcrossing: stuur, en ontvang lekker veel kaarten!

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat ik me inschreef bij postcrossing.com. Voor de mensen die niet bekend zijn met Postcrossing.com: het is een project met als doel ervoor te zorgen dat je kaarten krijgt van mensen over de hele wereld!

Over Postcrossing

Het is superleuk om bijvoorbeeld een kaart helemaal uit Rusland te krijgen, en te weten dat iemand ver hier vandaan de moeite heeft genomen een kaart voor je uit te zoeken, je adres er op te schrijven, er vervolgens een postzegel op heeft geplakt en in een brievenbus gegooid. Misschien zelfs wel terwijl het heel hard regende!

Ik was mijn (gratis) lidmaatschap van postcrossing.com een beetje uit het oog verloren, maar ga het nieuw leven inblazen! Mijn account was inmiddels ‘inactive’ maar met een simpele klik heb ik het weer geactiveerd. Destijds heb ik elf kaarten verstuurd, en heb er twaalf ontvangen.

Vandaag 6 kaarten geschreven

Vandaag heb ik een kaart geschreven voor een Russische studente die op haar profiel schrijft dat ze van bloemen en landschappen houdt. Haar stuur ik een kaart met een mooie bloem! Vervolgens heb ik een kaart geschreven voor een veertienjarig Fins meisje: haar stuur ik een Jip en Janneke kaart! Linksboven zie je alle kaarten die ik vandaag heb geschreven, en naar welk land ze gaan!

Ik kan niet wachten tot ik zelf ook weer kaarten krijg!

Wil je meer informatie, of ook meedoen? Dan kun je je inschrijven via de website van postcrossing.com.

Wist je dat postzegels kopen nu ook online kan?

Lees ook mijn post over Een pakje versturen via DHL of PostNL?

Wie heeft er ervaring met Postcrossing?
En heb je een ‘meest bijzondere’ kaart?

Similar Posts

4 Comments

  1. Leuk he, ik doe ook mee aan postcrossing. Er komen uit de hele wereld de prachtigste kaarten met lieve wensen!Erg leuk om te doen.
    Ik koop regelmatig kaarten van onze stad en die vind ik dan zo saai vergeleken bij de steden uit de rest van de wereld maar ik denk maar zo dat zal andersom ook zo zijn!

  2. Ja, leuk. Ik heb het vorig jaar een tijdje met de kids gedaan. We hebben een wereldkaart met prikkers erop waar kaarten vandaan zijn gekomen.
    Het is even stil gevallen; misschien maar weer eens oppakken, in dit digitale tijdperk voor m’n zoons toch leuk postkaarten te ontvangen.

  3. Sannah, wat een leuk idee om op een wereldkaart de locaties van de kaart aan te geven! Dat lijkt mij ook wel wat!

    En inderdaad is het denk ik goed voor kinderen om ook kennis te maken met de ‘ouderwetse’ post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.