Postcrossing: prachtige kaartenoogst!

Sinds ik begin deze maand weer actief meedoe op postcrossing.com, heb ik vijf kaarten ontvangen. Mijn favorieten wil ik graag met jullie delen.

Onderstaande vintage kaart komt Australië, en is een reproductie van een vintage poster voor vliegtuigmaatschappij Qantas.

En deze paardjes komen ergens uit Nederland, maar vind ik ook erg leuk. De kaart is nota bene van Ikea! Ik wist niet eens dat zij ook kaarten verkochten!

Onderstaande kaart werd verstuurd vanuit Frankrijk, en ‘Jaime’ kocht hem in het ‘museum of modern art’. Na de kattenkaart van het Kremlin, is dit van alle kaarten die ik kreeg via postcrossing.com, mijn absolute favoriet tot nu toe!

 Wist je dat postzegels kopen nu ook online kan?

De balans na een maand actief postcrossing

Na een maandje actief meedoen op postcrossing.com kan ik concluderen dat het verrassend leuk is. Ik heb nog nooit met zoveel vreugdevolle anticipatie onze brievenbus geleegd. Het is alsof er elke dag kans is op een klein cadeautje, en het enige wat je ervoor hoeft te doen is zelf ook mensen blij maken met een kaartje.

Dus als je graag post krijgt, en wie krijgt dat nou eigenlijk niet, dan is postcrossing.com beslist een aanrader!

Lees ook mijn post over Een pakje versturen via DHL of PostNL?

Similar Posts

6 Comments

 1. Het is geweldig, om zo eens wat leuke kaartjes in de brievenbus te vinden, onze kids kijken elke keer waar ‘ie nu weer vandaan komt! Inmiddels heb ik (de afgelopen jaren) al een hele verzameling opgebouwd. Ik wil ze nog een keer in zo’n mooie kaartenmolen zetten (maar dan moet ik wel eerst zo’n ding aanschaffen ;-) ). Wie weet, sturen we elkaar ooit wel een kaartje.

  Lieve groet, Inge

  1. Dat zou leuk zijn Inge!

   Zo’n kaartenmolen lijkt mij ook erg leuk. Ik zie ze wel eens opduiken in van die rapportages waarin mensen laten zien hoe ze hun huis hebben ingericht.

 2. Ik las dit vanmorgen en heb me gelijk aangemeld. Zo nog even postzegels halen en dan ga ik vanmiddag mijn eerste kaartje versturen.
  Dankje wel voor deze tip.

  1. Je mag zoveel of zo weinig kaarten versturen als je wilt! Het hoeft dus beslist geen dure hobby te zijn. Ik heb de kaarten op het magneetbord naast mijn bureau opgehangen, en kijk er met veel genoegen naar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.