Poeziealbum plaatjes

Mijn ouders waren op vakantie in Duitsland, en uit jeugdsentiment kocht mijn moeder daar poeziealbum plaatjes.

Ik vind ze ook erg mooi : )

poeziealbum plaatjes

poeziealbum plaatjes

Wat zijn poeziealbum plaatjes toch eigenlijk leuk. Ik blijf dat leuker vinden dan die vriendenboekjes. Ook al vind je in zo’n vriendenboekje wel weer meer persoonlijke informatie van iemand terug.

Heb jij nog een poeziealbum? En je kinderen?

 

22 Responses to Poeziealbum plaatjes

  • Zo’n poezie album is ook leuk om terug te kijken vind ik altijd. Ik kom dan mensen tegen die ik nooit meer zie, maar die wel herinneringen oproepen van: ‘Oh ja!’

 1. Wat leuk om te zien dat de plaatjes niet zijn veranderd. Ik heb mijn ‘poesiealbum’ en die van mijn moeder. De schrijfsels vind ik over het algemeen onpersoonlijk (bekende/christelijke gedichten).
  Vriendenboekjes daarentegen gaan over de band die je met elkaar hebt en over de persoon die schrijft. Twee collega’s lieten bij hun afscheid alle collega’s in een Vriendenboek voor volwassenen schrijven (van N. Neven). Erg leuk!

 2. Geen idee of ik mijn poesiealbum nog heb. Ik wasook zo gek op die plaatjes. Het onderste vel heb ik ook gehad. Ik heb alleen zoons en zij hadden een vriendschapsboekje.

 3. Ik heb de mijne nog in de vorm van een paddenstoel, gekregen met Sinterklaas in 1960, leuk om soms nog eens door te bladeren en van bijna iedereen herinner ik me nog, wie het geweest is.
  Ook een korte tijd in België op school gezeten, niemand van hen plakte plaatjes, maar men maakte tekeningen. Leuk om die verschillen te zien.
  In 1976 is het laatste versje geplaatst en toen was het ook vol 😉

  Groetjes Lily

 4. Wat leuk joh! Ik heb daar ook echt een zwak voor! Mijn zus had een poëzie album en vond dat heel leuk om in te bladeren en af en kon heel lang kijken naar zo’n plaatje! Hier zie je zelfs in de meest moderne boekenwinkel nog steeds die schattige plaatjes en wat een keus! Ik word dan best hebberig maar waar moet ik ze plakken? ????

 5. Ja ik heb de mijne nog en geef mijn neefjes en nichtjes een album voor hun eerste verjaardag. Het word elke keer met een hoop dankbaarheid ontvangen. De plaatjes kun je in Nederland bij de wibra nog vinden. Tenminste dat is de winkel waar ik ze vorige keer kocht.

 6. Oh ja, superleuk! Ik moet me altijd inhouden om er geen stapeltje van te kopen. Ik heb mijn poesie-album ook nog ja, in de kelder ergens. Wel een leuk onderwerp voor een blog trouwens.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.