Pickwick reclame: moeder thuis bij de theepot

pickwick

Pickwick heeft een nieuwe thee reclame. Met in de hoofdrol een moeder die thuis is als haar kind uit school komt. Ik vind het een gezellige reclame.

Maar hij verbaast me ook! Want moeder-thuis-bij-de-theepot is toch een beeld dat verguisd wordt? Moeder hoort immers buiten de deur aan het werk te zijn?

Je kunt de reclame bekijken op Het Moederfront.

Ik ben erg benieuwd: wat vind je van deze reclame?

Similar Posts

27 Comments

 1. op zijn minst een beetje achterhaald, want hoeveel moeders zijn er thuis als de kinderen uit school komen? die moeder kan tegenwoordig zo maar een vader , oma , opa of oppas of buitenschoolse opvang zijn? en hoeveel kinderen rennen er niet gelijk naar de computer? en hoeveel kinderen drinken er thee?

   1. dat is misschien wel zo en er zullen heus nog wel moeders zijn die het nog steeds zo doen en ik begrijp dat ze inspelen op tradities , maar ik vind het jammer dat er in reclames nog steeds zo rolbepalend gewerkt word, moeders die thuis zit als de kinderen thuiskomen en moeders die de kinderen binnen roept voor een boterham bij een andere reclame en de standaard gezinnen bij weer andere reclames, pappie ,mammie en de kinderen, er is een hoop veranderd in de wereld om ons heen, dus waarom word daar niet meer op ingespeeld. er zijn veel eenouder gezinnen, vaders zijn vaker huisman, gezinnen met alleen 2 pappies of 2 mammies zijn er ook steeds meer, net als gemengde gezinnen met interraciale relaties bijvoorbeeld.

 2. Ik vind de reclame leuk en ik vind het ook leuk dat ik heel even ‘mijn vintage’ groene theepot voorbij zie komen.
  Ik had vroeger een schoolvriendinnetje wiens moeder met een pot thee klaar zat. Dat was natuurlijk wel lief, maar als je net uit school komt heb je DORST! En dan moest je nog zeker tien minuten wachten tot je heel voorzichtig aan je kop thee kon nippen. Dan had ik liever de beker limonade van siroop die mijn moeder altijd had staan. Minder gezond, achteraf gezien. Dat dan weer wel.
  Veel reclames zijn gericht op nostalgie. Zoals de reclame voor pannenkoeken en die voor een bekend merk rookworst zal binnenkort ook wel weer op tv zijn.

 3. Ik ben thuis!
  Maar geen van mijn (6) kinderen drinkt thee. Ze gieten in de keuken een beker drinken naar binnen, snoepje erbij en ze zijn met vriendjes weer vertrokken. Of met een volle boekentas naar boven voor hun huiswerk.
  Het ziet er erg gezellig uit, maar realistisch? Ik denk het niet.

 4. Heb de reclame nog niet helemaal kunnen kijken (loopt stukje vast?) maar kan wel melden dat het hier toch ècht zo gaat! Ik heb een stevige ouderwetse fluitketel, op -jawel- het vuur staan. En zometeen komt dochterlief thuis en drinken we samen thee en eet ze wat lekkers. Doen we alle dagen, behalve als ze muziekles heeft. Ze kan zo heerlijk even haar dag aan me kwijt, en we vinden het beiden gezellig. Gaan we dus lekker mee door, of het nu ‘mag’ of niet;). VeggieMo heeft gelijk: natuurlijk is het pure nostalgie. Maar voor ons ook nog steeds een fijne werkelijheid! -zonder Pickwick thee: want die is me veel te duur, ha!-

  1. Geweldig dat je dit in praktijk brengt. Ik vind het ook een mooie reclame met een mooi beeld. Ik serveer geen thee, maar fruit en drinken. Maar dat maakt niet uit. Het gaat om dat moment van thuiskomen en dat er iemand voor je is.

 5. Dit fenomeen was bij mijn tante standaard, en nog steeds zelfs met haar oppas kindjes, Tante Monique wist wel hoe of wat en van haar heb ik dit ook overgenomen, mijn moeder deed dit ook wel maar is er later ingeslopen toen we bij mijn tante voor een paar maanden hebben mogen wonen omdat het huis nog niet klaar was. en hier is het ook weer ingevoerd.

  Maar zo standaard is het ook weer niet, want tegenwoordig (moeten) moeders ook werken, die zouden wel willen maar kunnen dat dus niet (meer)(vrijwillige of onvrijwillige keuze)

 6. Ik vind hem totaal niet achterhaald… Hier ben ik thuis, en wacht ik de kinderen op. ‘s zomers niet met een kopje thee, maar met het gure herfstweer in aantocht, staat er toch echt een theepot te wachten! Het mooiste vind ik het afsluitende zinnetje: En, hoe was je dag?
  Voor mij is dat de kern van de reclame (ongetwijfeld niet voor pickwick), daar krijg ik een warm gevoel van. Even rustig de dag doornemen, exclusief met je kind(eren), een luisterend oor bieden. En of dat nu vader of moeder is, maakt ons niet uit. Maar dit is voor ons de reden om er bewust voor te kiezen om thuis te zijn voor de kinderen.

 7. Hier ging het ook altijd zo vroegâh. Alleen deed mijn moeder wel altijd een flinke scheut koud water bij mijn thee, zodat het direct op een redelijke drink-tempratuur was :)

 8. Leuke reclame, zo was het voor mij vroeger ook! En ik hoop van harte dat ik ook thuis kan zijn voor mijn kind als het zover is. Al zou ik de hele dag verder werken, ik zou toch proberen er te zijn als het kind uit school komt (als dat mogelijk is).

 9. Mijn moeder wachtte ons ook altijd op met thee of limonade. Met een simpel koekje erbij. Heerlijk eenvoudig en vertrouwd. Ik krijg wel mooie herinneringen als ik deze reclame zie. Zelf zou ik ook wel zo’n moeder willen zijn. Vol aandacht voor haar kind. Voor jezelf ook een rustmoment, met zo’n kopje thee. Misschien ook wel iets voor mij!

 10. Fantastisch! Jeugdsentiment.
  Zo ging het vroeger ook. Heerlijk even bijpraten over de dag is wat ik me herinner.
  Mijn dochter vind het ook heerlijk dat ik thuis ben. Maar ze vergeet de thee altijd op te drinken. Vergeten als hij is afgekoeld. Dan is ze al druk aan het spelen, als ze niet al gelijk naar buiten is gerend.
  Ik hoop dat ze het zich toch herinnerd later….

 11. Niet elke dag. En meestal niet met thee, maar met een glaasje ranja. Zoonlief drinkt geen thee en dochterlief alleen als ze het koud heeft.

  Maar meestal ga ik wel even met ze zitten om te vragen hoe de dag was. Zoonlief is nu eigenlijk wel de hele dag thuis ivm zijn herstel van de operatie, dus die maakt niet zo gigantisch veel mee, maar we gaan wel regelmatig even samen zitten en vertellen over allerlei dingen.

  Ik vind het heerlijk, ook om thuis te zijn bij de kinderen. Ik heb ook eens in een weekblad gestaan waar ze een reportage hadden over ‘De moderne huisvrouw’ Erg leuk om te doen. En ben er meteen ten huwelijk gevraagd. :-)

   1. Ik had een interview en fotoshoot. Na de shoot kwam manlief aan met een grote bos rozen, in eerste instantie dacht ik dat hij me die zomaar wilde geven, maar hij ging dus op zijn knie en vroeg me of ik met hem wilde trouwen. Heel onverwacht voor mij, maar hij had het ook pas een dag van tevoren bedacht. :-)

    De fotograaf heeft toen snel een foto gemaakt, hangt hier aan de muur. Leuke herinnering. :-)

 12. Achterhaald? Wel ja, als dat zo is, toch niet door iets beters mijns inziens. Ik vond het heel fijn, ook toen ik op de middelbare school zat, dat mijn moeder eigenlijk altijd thuis was als ik thuis kwam. Behalve op dinsdag, dan waren mijn opa en oma er. Lieve mensen hoor maar ze snapten er niets van. Had je ook 7 km gefietst door 3 graden, hadden zij het huis opgestookt tot 25 graden. Geen thee meer nodig!

  Nostalgie…. dat zijn toch dingen waar we stiekem gewoon naar terug verlangen. Toen een koekje nog een traktatie was, een ritje met de auto een uitje, toen je ijsbloemen aan de ramen had, toen je met de hele familie tv keek omdat het leuk was in plaats van omdat je je kop moest houden omdat mama nog even moest thuiswerken?

  Heerlijke reclame <3

  1. Een mooie omschrijving van nostalgie Valhalla: dingen waarnaar we terug verlangen…

   Als veel mensen terug verlangen naar het beeld in deze reclame, hoe kan het dan toch dat het zo onder druk ligt?!

 13. Hier wat het vroeger thuis net zo. Ik probeer als ik thuis ben zo’n rustmomentje wel te creëren. Zonder thee dat wel. Ik neem de reclame niet te letterlijk. Het gaat om het gevoel van thuiskomen.

 14. Ik vind het ontzettend ouderwets! Van mij hadden ze op het laatste stukje een papa kunnen inzetten. Gaar we echt vooruit met de emancipatie van vrouw en man? Blijkbaar niet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.