Personeel en eigen kok

Ik voelde me al ongemakkelijk toen ik nog een huishoudelijke hulp had. Het liefst ging ik dan weg. Of zelf ook schoonmaken, waardoor de werkster eigenlijk overbodig werd…

Afgelopen week interviewde ik Marieke. Zij emigreerde naar Bali. En nu heeft ze personeel dat het huishouden doet. En een kok! En het bevalt prima. Misschien is het makkelijker in een andere cultuur?

Heb jij huishoudelijke hulp? Of een kok? En zou je dat willen?

Similar Posts

16 Comments

 1. Lijkt mij heerlijk om personeel te hebben. Ik ben toevallig de beneden verdieping aan het grote beurt geven, alles van z’n plek en erachter zijgen et.c De komende 3-4 weken kan ik niet veel ivm knieoperatie. Had het graag aan iemand anders overgelaten. Ik heb 10 jaar 1x per 14 dagen hulp gehad ivm meer dan ful-time werken en vond dat ook erg fijn, zonder van eigen tijd als je het kan uitbesteden.

  Nadeel van personeel (kok – schoonmaakhulp) de hele dag in huis lijkt me het gebrek aan privacy.

  1. Als je de hele dag buitenshuis werkt lijkt me een huishoudelijke hulp inderdaad ideaal. En dan heb je ook niet dat ongemak van thuis zijn, als de hulp er is.

   Succes met de knieoperatie Lot! Hopelijk knap je snel op.

 2. Ik heb ook een hulp en herken wat je schrijft. Ik ga altijd sporten als zij er is, dan kom ik thuis van het sporten en dan is mijn huis spik en span en ik voel mij mega schuldig. Zo raar eigenlijk want ik betaal haar uit eigen zak. Zij werkt ervoor, en toch…

 3. ik had ook een hulp, maar voor ze kwam, ging ik altijd aan t opruimen, en dat was dan eigenlijk al de helft van t karwei. Ook had ze commentaar op mijn ouderwetse strijkplank. En moest ik volgens haar een andere mop kopen (ik had ook nog een ouderwetse).Ik voelde me erg onprettig als ze er was. Ik was blij toen ze vertelde dat ze niet meer kon komen.

  1. Heel herkenbaar! Dat had ik destijds ook. Dan was ik de hele middag al druk met opruimen en alles aan de kant zetten zodat ze kon schoonmaken. En dan dacht ik: ‘Nu zou ik dat laatste eigenlijk ook wel even zelf kunnen doen.’

 4. Nee hoor, dat zou ik niet willen. Ik heb tijd genoeg om het huis zelf schoon te maken en koken, dat doet Ben meestal, als hij thuis is… haha…
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

 5. Ben nu net verhuisd, maar had in het vorige huis 1x per 14 dagen hulp (en in de tijd net voor de verhuizing 1x per week). Ik vond het heerlijk, zij kon net de extra dingen doen waar ik niet aan toe was. En ook erg gezellig trouwens. Wel vind ik het belangrijk dat het iemand is die jonger is dan ik (ben zelf eind 20), zodat het helder is wie er bepaald wat en hoe er schoongemaakt wordt… De kinderen vonden het trouwens ook altijd erg leuk als de ‘schoonmaaktante’ er was. Als ik in de nieuwe woonplaats een beetje ingeburgerd ben hoop ik via-via weer een ‘hulp’ te vinden.

 6. Ik heb wekelijks hulp in huis. Het huishouden vind ik zelf niet te doen in combinatie met drie dagen werken, twee kinderen en een zwangerschap. De hulp gaat in één keer door het hele huis, 2 soms 3 uur achter elkaar. Ik kan haar echt vertrouwen, ze heeft ook de sleutel. Op de dag dat mijn man en ik werken en de kinderen ook de deur uit zijn, komt de schoonmaakster. Het fijnste moment van de week: thuiskomen. Alles schoon en fris. Heerlijk!

  (vanaf december ben ik thuisblijfmoeder en moet ik zelf aan de bak, iehiek!)

  1. Lieve Elkedagmama: NIET DOEN, dat zelf aan de bak gaan!
   Ook een thuisblijfmama heeft zo de dingen die ze voor zich moet laten doen. Neem het aan van deze thuisblijfmama mét wekelijkse hulp. Echt. Het zal een pak van je schouders zijn. Helemaal met een baby om je heen. Het geeft je de zekerheid dat je huis in ieder geval 1 keer per week goed schoon is én het geeft je tijd en energie voor andere zaken.

   1. Sabine, wat een lieve reactie! Ik kan het straks niet meer betalen, maar zal je advies wel ter harte nemen. Als het kan, het uitbesteden. Want je hebt gelijk, die zekerheid van 1x per week alles schoon is heerlijk. Dat ga ik ook echt missen. En er is vast genoeg waar ik mijn energie in kan steken als thuisblijfmama… thanks!

 7. Ja hoor, ik heb er eentje! En nog wit ook! Via wittewerkster.nl
  Het is een studente uit de stad verderop. Ze komt 1x per week 3 uur en ik voel me bevoorrecht, maar ik werk er ook voor, denk ik dan. Met 2 bijna full-time banen en 3 kinderen op de basisschool is er al geregel genoeg. Bovendien doet zij de basis en kan ik in het weekend net even dat extra doekje over het toilet halen en de vuilnisbak schoonmaken. Ik ben er blij mee. En ja, ik geeft toe – als ze komt, ga ik even in mijn werkkamer zitten en niet uitgebreid koffie drinken met vriendinnen. Daar is op zich niets op tegen, maar het hoeft ook niet :-)

  1. Groot gelijk Bernadine! Je leven klinkt behoorlijk vol. Als je dan ergens wat dingen kunt uitbesteden zodat je meer tijd over houdt, zou ik dat zeker doen. En zo’n studente kan de extra verdiensten natuurlijk goed gebruiken.

 8. Ik vind het heerlijk om een hulp te hebben! Ik werk niet fulltime, maar heb mijn energie hard nodig voor mijn werk, vrijwilligerswerk en andere dingen. En ik kan het betalen, al vind ik het wel behoorlijk luxe. Ze komt als ik aan het werk ben, dus dan kom ik ‘s avonds in een schoon huis thuis. Na mijn verhuizing ben ik nog niet zo tevreden over mijn hulp, misschien zoek ik nog een nieuwe….

  1. Oh, dat is inderdaad heerlijk: thuis komen in een schoon en opgeruimd huis! En als je het je kunt veroorloven help je er ook nog iemand mee. Want je huishoudelijke hulp zal vast blij zijn met het salaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.