Past de band wel bij je auto

past de band wel bij je auto?

Als je aan mij vraag wat voor soort auto ik heb, dan antwoord ik bij voorkeur: ‘Een knalgele!’ Dat is helaas niet zo, want we hebben zo’n saaie zwart-grijze, maar om even aan te geven hoe weinig auto’s mij boeien. Laat staan merken van auto’s. Of autobanden.

‘Hebben wij winterbanden?’

Maar deze winter toen het steeds zo glad was, begon ik toch wat meer over onze auto na te denken. Plotseling bezorgd vroeg ik mijn man: ‘Hebben wij eigenlijk wel winterbanden?’ Want met winterbanden wordt de auto blijkbaar veel minder gevoelig voor gladde wegen.

Ik was dan ook erg blij met onderstaande gastpost over banden voor je auto. Wist jij bijvoorbeeld dat banden zelfs een rol kunnen spelen bij hoe zuinig je auto rijdt?!

Past de band wel bij je auto?

Het is lastig, wanneer je niet veel verstand van auto’s hebt, om online nieuwe banden te kopen. Welke banden moet je dan hebben voor jouw auto?Welke banden had de auto in zijn bouwjaar?

Het beste is in de eerste plaats te weten welke banden om de auto heen zaten toen je de auto kocht, of met wat voor autobanden het merk van jouw type auto opgeleverd werd in het bouwjaar. Uiteindelijk gaat het erom dat de banden op de velgen passen en dat ze niet meer gewicht te dragen krijgen dan waar ze op berekend zijn.

Daarnaast is het van belang dat de banden de snelheid kunnen maken die bij jouw auto past. Het rijden van de juiste band kan veel verschil maken in het verbuik van de auto en dus in jouw kosten.Er zijn veel verschillende soorten en merken banden

Er zijn veel verschillende merken autobanden. Er zijn banden van hoogwaardig rubber en banden van minder kwaliteit rubber. Bovendien bestaan er verschillende afmetingen van de banden. Daarbij komt ook nog het soort profiel van de band. Heb je de juiste banden gekozen qua maat en gewicht en velggrootte dan moet je er nog op letten geen zomerbanden te kopen wanneer het winter is. Beter en handiger is het banden te kopen die vier seizoenen meegaan. De verschillende profieldieptes en groefsoorten hebben een functie. Ze zijn niet alleen esthetisch verschillend maar ook functioneel verschillend. De ene band veroorzaakt minder vervuiling van de auto dan de andere band wanneer je door de modder of de sneeuw rijdt. Kortom genoeg om over na te denken dus.

Vraag de webwinkel welke autoband jij nodig hebt

Maar vraag gewoon bij de webwinkel even of zij kunnen checken welke banden horen bij jouw merk en bouwjaar auto. Dat gaat via het kenteken van jouw auto. Vervolgens kunnen zij je adviseren welke bandmerken geschikt zijn en welke kwaliteitsverschillen er zijn. Uiteindelijk is er altijd wel een goede band te vinden die bij jouw auto past.

Autoband pomp Action

Bij de Action koop je voor 9,95 een FERM mini-luchtcompressor. Daarmee kun je makkelijk je bandenspanning controleren. Maar hij is ook geschikt om een luchtbed of voetbal even op te blazen.

autoband pomp action

Leestip: Autorijden in de winter

Wat voor soort banden heeft jouw auto? Wij hebben blijkbaar ‘all weather banden

Similar Posts

One Comment

  1. In testen kun je wel zien welke beste banden zijn, ik heb goede ervaring met Bridgestone niet duurte band goede eigenschappen gaat 60k mee bijna enkel stads verkeer :)

    Bedenk wel dat een vierseizoens banden (All weather) in alles matig is dus op droog ,regen en winter hij blinkt nergens in uit.

    Oh en ik pomp mijn bandjes altijd 0.4 bar harder en zo rij ik al jaren zuinig :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.