Pasen: Paashaas versus Jezus

Vandaag is eerste Paasdag, en dus ga ik naar de kerk! Tussen de middag eten we allemaal een extra ei bij de lunch, en ‘s middags verstop ik paaseitjes in de tuin voor de kinderen.

Ik meng dus de oorspronkelijke betekenis van Pasen, met de commerciële Paashaas versie!

Hoe vieren jullie Pasen?

In onderstaand korte, grappige filmpje stelt Jezus wat kritische vragen aan de Paashaas ; )

Similar Posts

13 Comments

 1. ik vier geen pasen, niet als gelovige, maar ook niet zoals heeel veeel andere mensen wel doen met allerlei dingen waar je rond deze dagen echt niet buiten kunt, paastakken, decoratie eitjes,kippen en hazen, en natuurlijk chocolade eitjes, paasbroodjes en complete paasmenus, word altijd een beetje kriegel van alles wat er deze dagen in je maag gesplitst word als je niet uitkijkt, want voor ik het weet sta ook ik in winkels met allerlei leuke dingen in mijn hand wat het ziet er allemaal heel verleidelijk uit, gelukkig weet ik me tegenwoordig aardig te beheersen en heb dit jaar niets gekocht geen decoratiemateriaal en ook niets in de supermarkt, in diezelfde supermarkt sla ik trouwens na de pasen wel mijn slag net als na de sinterklaas en kerstdagen want er is natuurlijk weer veel te veel voorraad ingeslagen en die moet op ,natuurlijk voor veel minder dan dat het voor de feestdagen kost en daar word ik dan wel weer erg blij van zo kan het zijn dat we met de kerst paaseitjes eten en met de pasen mijn dochter een chocolade letter van de sint krijgt, kijk dat vind ik dan wel weer leuk van die feestdagen.

   1. tja die vind mijn dochter in de zomer veel lekkerder dan met sinterklaas, omdat je dan nergens anders ziet, daar heb ik dus ook nog ergens een zak van liggen en haal die dan ergens in de zomer tevoorschijn als ze een keer vraagt of ik nog wat te snaaien heb. hihi

 2. Ik heb dit jaar paaseitjes gehaakt :). Verder hebben we geen versieringen. Vanmorgen heb ik met dochterlief heerlijke en gezonde paaseieren gemaakt (chocolade en kokos :)) en ze heeft wat paasliedjes geleerd.
  Ik heb mijn hele jeugd nachtmissen gezongen/gespeeld, maar nu gaan we niet naar de kerk meer.
  Wel vertel ik mijn dochter waar Pasen over gaat en hebben we Jesus Christ Superstar gekeken.
  En we vieren morgen met mijn ouders. Dat vind ik altijd het leukste. Zonder er een schransfeest van te maken, fijn samenzijn met je naasten.
  Zalig Pasen, Nicole!

 3. Zelf doe ik niets aan pasen, maar ik wens jou en je gezin een heerlijk paasweekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Ik heb helemaal niets met Pasen, Pinksteren, Kerstmis, Witte donderdag, Goede vrijdag, Hemelvaartdag, en met de bijbel heb ik ook niks. Er is geen boek dat zo vaak is herschreven als de bijbel en het evangelie en eucharistievieringen…het zegt me helemaal niets. En toch vind ik sommige stukken uit de Mattheus Pasion van Bach heel indrukwekkend en vooral deze koraal maakt veel indruk op mij…

 5. Wij hebben altijd een lekker ontbijtje, met croissantjes e.d. Daarna altijd even naar de paus op tv kijken, het urbi et orbi even aanhoren! Ik versier het huis ook altijd een paar dagen van te voren. (paastakken en narcissen) fijne paasdagen voor jou en je gezin!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.