Parkeerbeleid

Voor het nieuwe gebouw van onze bibliotheek prijkt een groot leeg plein. Het lijkt op een parkeerterrein, en al snel stond het dan ook vol met auto’s. Niet zo verwonderlijk, aangezien er geen parkeermeter te bekennen was, en het parkeren dus niet alleen eindeloos, maar bovenal gratis was.

Van de ene op de andere dag kwam daar een einde aan. Plotseling stond er een groot bord met de mededeling: ‘Er geldt een parkeerverbod!’ En voor bibliotheekbezoekers die dit bord hadden gemist, stonden er ook nog diverse borden ín de bibliotheek met deze mededeling. Met het smoesje: ‘Maar agent, ik had het bord niet gezien!’ hoefde je duidelijk niet aan te komen. (Gelukkig was ík met de fiets!)

Het doet me allemaal erg denken aan een uitspraak van wijlen Pieter Vroon (psycholoog) die zich verwonderde over de wereld. En in het bijzonder over de aanleg van autobanen die uitnodigen tot snelheid, om vervolgens snelheidsbeperkingen op te leggen. Zou het dan niet veel praktischer zijn de autobaan te betegelen met kinderkopjes? Dan minder je als automobilist vanzelf snelheid.

Het grote lege plein voor de bibliotheek vráágt er gewoon om een parkeerterrein te worden. En het zou me dan ook niets verwonderen als het binnenkort wel weer mag.

Maar dan tegen betaling…

Heb jij ook van die zaken waarover je je kunt verwonderen?

Neem een email abonnement!

Similar Posts

8 Comments

  1. Dat is ook een goeie inderdaad!

   En even een banale: als er bij de Hema van die hele strakke, korte rokjes hangen voor dames, met een hele dikke streep over de breedte. En dat die dan blijven hangen. Dan denk ik ook altijd: ‘Dat hadden ze toch kunnen weten, dat dit niet zou verkopen?!’

 1. Kijk maar naar de huidige crisis, iedereen voelde hem al op zijn klompen aankomen, behalve politiek Den Haag dan. Op de een of andere manier lopen ze achter de feiten aan. Mijn inziens steken ze gewoon de kop in het zand.

 2. Wij hebben op het dorpsplein een stalen fontein staan. Lijkt op een varkenstrog. Heeft duizenden euro’s gekost die handel en iedereen vindt het zo lelijk dat ie maar weer wordt weggehaald. Tja, als je dan eerst de mensen om hun mening had gevraagd. Maar nee het ego van de architect moest en zou daar geplaatst worden.
  :s

 3. Die kan ik me ook helemaal voorstellen! Zo is er bij ons inde stad een school, ‘onder architectuur’ gebouwd, met heel veel glas. De eerste jaren brandden de leerlingen het gebouw uit in de zomer door de zon, en in de winter zat iedereen te rillen van de kou.

  1. Ja, zoiets ken ik ook. Een aantal jaren terug werkte ik als flexkracht op een kinderdienstencentrum voor kiddo’s met een beperking. Was niet te harden want ‘s ochtends om 9 uur stond die zon er al. En niets geen zonwering. We waren genoodzaakt de hele dag in een andere ruimte te verblijven.

   Mijn wederhelft is verkeerskundige en kan zich vaak ook heel erg opwinden over ideeën en beslissingen van stedenbouwkundigen omdat die meer geneigd zijn te kijken naar wat mooi is i.p.v. wat praktisch is. Verkeerskundigen en stedenbouwkundigen liggen dikwijls met elkaar in de clinch…

 4. Is er elders voldoende vervangend parkeergelegenheid? Pas een bekeuring gekregen van 85 euro de normale plek was vol. Donker, schoof aan bij andere auto’s. Ik ben zo boos dat ik op advies van meereizigers een brief in de plaatselijke huis aan huis krant schred, een brief aan CJIB of zo, ze zijn een groot deel van parkeer lekken aan het reconstrueren, an het uitbreiden. Nu is het dus extra onhandig.volgens mij kan de gemeente deze reconstructie betalen uit de parkeerboetes.Ger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.