Kaat Mossel: overtroffen verwachtingen!

Deze morgen stond ik op in een goed humeur. Een slecht humeur komt bij mij ook niet zo vaak voor (in de morgen)! Het feit dat ik wakker ben geworden is wat mij betreft een bonus waar je niet sjacherijnig van mag worden :-)

Dan check ik de mail, werk wat taakjes af en deze morgen checkte ik een berichtje van een US-collega die mij deze link stuurde van een deelneemster aan Britain’s got Talent. Een enorme inspiratie! Een topbegin van mijn dag. Het overtrof al mijn verwachtingen.

Hoe vaak doe jij dat eigenlijk? Verwachtingen overtreffen? Wanneer geef jij net dat beetje meer om het verschil te maken tussen een rustig voortkabbelend leventje en het ‘dat schepje erbovenop’ doen.

Veel mensen zijn slechts aanwezig in hun leventje. Dat beviel mij na jaren niet meer. Ik wilde meer dan wat ik er tot dat moment had uitgehaald. Dat klinkt gemakkelijk maar ik kan je vertellen dat het simpeler geschreven is dan in het echie uitgevoerd. Maar ik ben al wat jaren verder en heb mijn passie in het leven gevonden. Maar om de mentaliteit van ’tis wel goed zo’ om te switchen in het gevoel ‘ik wil meer, ik wil passie!’ moet je wel even met jezelf aan de slag:

  • je hebt een gezonde obsessie nodig om ‘t beste uit jezelf te willen halen
  • je moet trouw blijven aan elke gemaakte belofte
  • je moet op de hoogte blijven van wat mensen van je verwachten
  • details, hoe groot of klein ook, je onverdeelde aandacht geven
  • klaar staan voor anderen
  • de hobbels en kuilen voor lief nemen
  • passie en enthousiasme behouden ondanks wat er op je pad komt
  • je positiviteit nooit laten ondersneeuwen door tegenslag en narigheid

Als jij, net als ik, dat schepje erboven op kunt doen zou je jezelf wel een heel erg kunnen verrassen met waartoe jij in staat bent. Het zou wel eens je grootste kracht kunnen zijn en veranderingen in gang kunnen zetten waar je nu nog niet aan kunt denken.

En wanneer kun je daarmee beginnen? Nou, wat dacht je van gewoon vandaag? Doe vanaf nu altijd net iets meer dan er van je verwacht wordt, of het nou op je werk, voor je gezin of voor jezelf is. Geloof me, die inspanningen zullen worden beloond!

Maak er een fantastische dag van!

Kaat Mossel

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.