|

Goedkoop overnachten

‘Kom, laten we eens naar Londen gaan!’ zeggen mijn man en ik bij tijd en wijle tegen elkaar.

Dan buigen we ons verwachtingsvol over de computer, en speuren op het internet naar goedkope overnachtingen. Maar als we dan de prijzen zien, verzuchten we meestal al snel: ‘Misschien een ander jaar.’ En dan blijven we gewoon thuis.

Overnachten bij echte Londenaren via wimdu.nl!

Maar toen ontdekte ik wimdu.nl, waar bewoners hun slaap- en logeerkamers aanbieden. En wat dat extra leuk maakt, is dat je zo het echte Londen leert kennen. Het Londen van de bewoners! Plotseling boek je geen hotelkamer meer, maar een heus appartement in Londen.

Hoe werkt Wimdu.nl?

Je schrijft je in bij Windu.nl, of logt in met je Facebook account, en dan is het een kwestie van zoeken naar een leuk adres! Ik voerde natuurlijk Londen in, en kreeg een lijst met alle Londenaren die mij als gast willen ontvangen.

Op dit moment kunnen we helemaal niet op vakantie, maar het is gewoon al heel erg leuk om te zien wat de mogelijkheden zijn! Want hoewel ik geen vakantieganger ben, is Londen een plaats waarvoor ik bereid ben mijn heimwee opzij te zetten.

Wimdu.nl omschrijft hun bezoekers als volgt:

‘Als Reiziger in onze gemeenschap ben je iemand die niet de voorkeur heeft om in hotels te verblijven tijdens het reizen, maar liever een persoonlijke en culturele ervaring heeft. Wij streven ernaar om ruimtes aan te bieden naar verschillende smaken, ervaringen en budgetten. En wat is beter dan het krijgen van tips van iemand die daadwerkelijk in de stad woont? ‘

Zelf een kamer verhuren kan ook

Je kunt ook zelf een kamer aanbieden op www.wimdu.nl. Toen ik dat ontdekte, heb ik een hele tijd doorgebracht met allerlei plaatsen in Nederland in te voeren. In Amsterdam worden bijvoorbeeld maar liefst 116 appartementen/kamers aangeboden.

En laten we eerlijk zijn, het kan ook een goede manier zijn om wat bij te verdienen, hoewel winstbejag zeker niet je belangrijkste motivatie moet zijn denk ik. Dat lijkt me niet leuk voor je gasten!

Reviews voor zowel gasten als voor gastheren/gastvrouwen

Bovendien zou je dan wel eens een slechte review kunnen krijgen: zowel de gastheren/gastvrouwen als de gasten kunnen namelijk een review achterlaten over hun ervaring op wimdu.nl. Het fijne van deze review is dat je als gast kunt kijken of die kamer wel echt zo leuk is, en als gastheer word je gewaarschuwd als je potentiële gast zijn vorige kamer heeft vernield…

Lijkt het jou leuk om te overnachten bij de lokale bevolking?!
Zou jij een kamer verhuren aan toeristen?

Neem een email abonnement!

Similar Posts

2 Comments

  1. Net zoiets als couchsurfing dus? Dat zou ik liever doen maar dat is omdat dat al veel langer bestaat…

    Vorige zomer hebben we verschillende mensen gehad die kwamen couchsurfen. Vond ik erg leuk, zou er ook geen problemen mee hebben om mijn huis te verhuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.