Pritt poster buddies versus Tacky gum

Pritt poster buddies Pritt poster buddies zijn een snelle en makkelijke manier om posters op te hangen.

Maar ons nieuwe huis is nog redelijk smetteloos, en dat willen we graag zo houden. Dus heerst er momenteel een algemeen spijkerverbod. Niettemin willen de kinderen natuurlijk graag dingen ophangen. Dat mogen ze doen met van dat kleefspul om posters mee op te hangen.

Pritt poster buddies versus Tacky gum van de Action

Ik kende Pritt poster buddies. Helaas kost zo’n pakje maar liefst 6,-. Dus groot was mijn vreugde toen ik hoorde dat ze een soortgelijk product bij de Action hadden voor een aanzienlijk lagere prijs. Het heet daar Tacky Gum.

Pritt poster buddies

Tot dusver werkt het net zo goed als de posterbuddies van Pritt! Ik ben er erg tevreden mee, zeker gezien de prijs. En de kinderen ook!

Andere ophangsystemen

Overigens geld het spijkerverbod helaas ook voor mij, terwijl ik juist graag dingen ophang.

 • Gelukkig hebben wij van die rails die je bovenaan de muur vastmaakt, en waaraan touwtjes met haakjes bungelen, waaraan je schilderen kunt ophangen. Zo beschadig je de muur niet, en kun je toch je muur decoreren. Wij hebben er twee van de Karwei. Ze zijn ongeveer 200 cm lang, en hebben 2 schilderijhaken met draad. Eén ophangrail kost 15,99.
 • De laatste tijd zie ik vaak een variant op dit systeem: een plank langs de muur, waarop je schilderijen zet. Ook handig, maar het nadeel lijkt me dat je niet met de hoogte kunt variëren.
 • En dan heb je natuurlijk nog de betonhaakjes! Daarvan heb ik er wel een paar in de muren geslagen, in met name mijn kantoortje. Betonhaakjes beschadigen de muur nauwelijks, maar je kunt er wel wat aan ophangen.
 • Washi tape! Washi tape oogt leuk en is heel geschikt om lichte dingen mee op te hangen.

Hoe denken jullie over spijkers in muren? Handig? Of lelijk?
Hoe hangen jullie dingen op?

Similar Posts

12 Comments

 1. Ik laat mijn handige buurman aanrukken als ik iets opgehangen wil hebben aan een betonnen muur. De gipsen tussenwandjes ga ik zelf wel te lijf met een hamer en een spijker. Ik ben daar niet zo heel precies/moeilijk in. Nou is het ook wel dat als eenmaal hier iets hangt dat het dan ook vaak voor jaren niet meer van zijn plek komt. Dus dat scheelt.

 2. Bij betonnen muren en tegels denk ik ook altijd wel tien keer na voordat ik in de weer ga met boren en pluggen, maar soms ontkom je er gewoon niet aan. Ik heb op één plek in de woonkamer ook zo’n rail tegen het plafond, dat is inderdaad wel heel handig. Spijkers in tussenmuren slaan heb ik geen moeite mee.

 3. Gewoon een gaatje boren plugje en schroefje er in en hangen maar. Met die rail vind ik zo museumachtig. Bij mijn schoonzus hebben ze het ook. Gaatje is ook snel weer gestopt als het zo uit komt en meestal blijft het jaren op dezelfde plek hangen.

 4. Ik hang één keer wat op en dan blijft het hangen tot ik zou verhuizen, dus ik heb er niet zoveel moeite mee. Maar hier hangen de muren dus niet allemaal vol. Overigens werken wij ook met pluggen en schroeven, niet met spijkers. Ik heb wel eens dat pritt spul gehad, maar dat werkte voor geen meter en was ook niet makkelijk volledig te verwijderen.

 5. Posters met gum ( van de action) Viel wel tegen. Op den duur lieten ze de wereldkaart los en lieten daardoor ook stukjes van het behang los.

  Zware dingen hangen we met spijkers op.

 6. Die plakgommetjes hebben we hier ook gebruikt op de kinderkamers – maar ze bleken een soort ‘vetvlek’ achter te laten bij het verwijderen – gelukkig niet heel fel, maar ik was toch blij dat we die muur net gingen overschilderen ;-) succes ermee

 7. Hier gebruiken we ook rails om dingen mee op te hangen! Ideaal want het wil nog wel eens varieren :)

  Tip van onze kraamverzorgster: je kunt ook witte gordijnrails gebruiken als je die over hebt en een soort visdraad (als het maar niet opvalt) gebruiken om schilderijen e.d. op te hangen. Zij deden dit oa in de slaapkamers. Wij hadden de lijsten al hangen, maar de rails vond ik een erg goede budget-tip!

 8. Vroeger (hoor mij nou, ben nog maar 34 haha) hing ook niet zo graag iets op, vond dat zonde van de muur.
  Nu hangen we dingen wel op, maar alleen als ik ze echt heeeel leuk vind!

 9. Ik heb net die posterbuddies gekocht, maar nu lees ik dat ze na verloop van tijd vaster worden en dan alsnog verf enzo meetrekken. Heb jij (of iemand anders?) hier ervaring mee?

 10. Het is trouwens voor op de oppervlakte van een ikea kast, zo van dat wit acryl-laag spul, als dat uitmaakt! Weet niet zeker hoe vast dat zit :) (witte MALM, 3 lades)

 11. Nou, die posterbuddies laten ook vieze plekken achter op muren waar vocht in kan trekken (zoals behang)… verder zijn ze vrijwel niet te verwijderen van een gestucte (niet gladde) muur. Ik hoop dat ik het er fatsoenlijk afkrijg en dat ik het anders netjes weer wit krijg, zonder de hele muur te moeten verven als ik het er weer afhaal. Voor mij geen buddies meer op niet-gladde muren of oppervlaktes waar vocht in kan trekken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.