Open Huis ervaring

Ons huis blinkt en glimt, en de voordeur staat wagenwijd open. De koffie staat gezellig te pruttelen, en het huis ruikt naar appeltaart. Niet omdat ik appeltaart heb gebakken: dat zou alleen maar weer troep geven! Nee, de heerlijk geur komt van een stel gekookte appelschillen, met een vleugje kaneel

Want vandaag is het Open Huizen Dag, en wij doen mee.

Gemiddeld bezoeken 2,4 mensen een ‘open huis’. Dus ik had me daar op ingesteld. Het is nu half vijf, en we hebben drie kijkers gehad. Daarmee ben ik heel tevreden! Je hebt er immers maar één nodig die het wil kopen.

Wat ik wel pittig vond, was dat de kinderen thuis waren. Niet eerder was het gevoel van ‘dweilen met de kraan open’ zo sterk! Want elke keer als ik een dekbed rechttrok, ging er vervolgens weer een kind op zitten… En tijdens een rondleiding hoorde ik mijn man roepen: ‘Wie heeft er weer niet doorgetrokken?!’ En dat, terwijl ik zorgvuldig alle wc’s had schoongemaakt, en de klep dichtgedaan. Want dat heb ik ergens gelezen: dat de klep van de wc dicht moet zijn.

Tegelijkertijd is het ook wel een beetje dubbel en confronterend: we gaan hier dus echt weg! Dat wist ik natuurlijk wel, maar het wordt nu zo echt…

Ik heb een beetje last van de verhuisblues… Misschien moet ik wat gekookte appelschillen eten als troost.

Neem een email abonnement!

Similar Posts

10 Comments

 1. Wij doen niet meer mee met de huizendagen. Iedere keer dat we meededen kwamen er mensen kijken die eerst hun eigen huis moesten verkopen voordat ze verder iets konden doen. En hier in Oost Groningen ligt de verkoop stil. Af en toe een verkoop maar dan is de prijs lager dan een ton. En iemand mag, wij hoeven niet te verkopen. Alleen de tuin wordt ieder jaar groter. Voor ons gevoel dan.
  Maar ik zal voor je duimen!
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 2. Gaaf joh, dat is volgens mij heel erg goed zeker in deze tijd! Heel veel succes met verkopen, komt vast helemaal goed!

  Trouwens, je reclamefilmpjes beginnen bij mij gewoon automatisch te spelen, is dat de bedoeling?

 3. 3 bezoekers is hoopvol, dat betekent dat er in elk geval interesse is in het huis. Wel lastig met de kids, maar mensen kunnen daar toch vast ook wel doorheen kijken lijkt mij…

 4. Fijn, die positieve geluiden dat 3 bezoekers goed is!

  @Valhalla: de filmpjes lopen inderdaad, maar zonder geluid! Als je het geluid wilt horen, kun je er met de muis overheen gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.