Onsmakelijke campagne Harvey Nichols

Het chique Harvey Nichols, waar ook Kate Middleton shopt, heeft voor de zomer een wel heel speciale reclame campagne.

Op hun affiches staan vrouwen en een man die van opwinding in hun broek hebben geplast. De slogan is dan ook: ‘Try to contain your excitement’.

Persoonlijk ben ik al lang blij dat er ook een man bij staat met een bevuilde broek, anders is de boodschap ook nog eens vrouwonvriendelijk. In het algemeen maak ik me niet druk om reclames, maar deze vind ik vrij onsmakelijk en denigrerend. En de campagne roept zeker niet het verlangen bij mij op om deze winkel te bezoeken.

Harvey Nichols beweert ondertussen verdedigend: ‘It was intended in a playful, inoffensive manner, in keeping with the tongue-in-cheek spirit in which we intended our campaign to be taken.’

Maar slechte publiciteit is ook publiciteit, en aangezien de campagne bij veel mensen in het verkeerde keelgat is geschoten wordt er veel over geblogd en getweet! Dus in die zin is de campagne een succes.

Wat vind jij van deze campagne? Goed gevonden of smakeloos?

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik vind meestal wel dat je reclame best met een korrel zout mag nemen en dat je daar dus ook vrij ver in kunt gaan, maar dit vind ik wel wat ongevoelig, omdat er behoorlijk wat mensen zijn die daar dus écht last van hebben en daar liever niet mee te koop lopen. En het waarschijnlijk helemaal niet op zo’n manier ‘grappig’ gebruikt willen zien worden.

  1. Dat is ook mijn punt. Ik heb als kind en als puber vaak in de broek geplast en voel me echt beledigd door deze campagne! Alsof je van opwinding in de broek plast! Ik vind het helemaal niet grappig, van mij mogen ze er NU mee ophouden. En daar iets kopen? Nou echt niet!

 2. …in keeping with the tongue-in-cheek spirit in which we intended our campaign to be taken.’…

  Vind het toch gewoon vooral erg plat. Maar goed, past goed bij het drie dolle dagen-publiek dat hier vast ook op afkomt.

 3. Ik vind het ook weinig tongue-in-cheek, daarvoor is ie niet subtiel genoeg. Dit is gewoon vies. Ik ken het merk niet, is ook vast te duur, maar heb nu (nog) een goede reden om er nooit iets van aan te schaffen (ik doe heel bewust aan merk/winkelmijding als ik de reclame vreselijk vind – kan ik jaaaren volhouden :))

 4. ook ik doe aan merk en winkelmijding als ik de reclame bagger vind en dat geld tegenwoordig voor heel veel merken en winkels , dus ook een manier om te bezuinigen. en de bovenstaande reclame vind ik echt getuigen van zeer slechte smaak en grofheid.

 5. Zo’n merk kun je toch niet meer serieus nemen!
  Zag laatst op Youtube een filmpje van een jongeman die zijn vriendin terugwilde nadat hij was vreemd gegaan. Midden in de stad deed hij een soort biecht en plaste daarbij ook nog in zijn broek om zichzelf te vernederen (als een soort boete-doening). Vond het een heel idioot filmpje, en als ik zijn vriendin was geweest….. nou ja, vul maar in, maar positief dacht ik niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.