10 redenen om in een échte winkel te shoppen

echte winkel

Online shoppen is populair. En het wordt alleen maar populairder. Voor velen is het motto:

Clicks before bricks!

Oftwel ‘liever kliks dan stenen’. Maar in het Nederlands klinkt het niet zo leuk!

Online shoppen heeft veel voordelen. Ik schreef er al eens deze post over. Dus waarom zou je dan nog in een échte winkel shoppen?

Daar heb ik eens over nagedacht! En ik kom op de volgende redenen:

Redenen om in een échte winkel te shoppen

 1. Je helpt er de lokale winkels mee. Natuurlijk kun je bij bol.com kopen, maar dat gaat wel ten koste van die leuke boekhandel in je eigen woonplaats.
 2. In echte winkels kun je het product in het zien, voelen en in geval van kleding, aantrekken. Vooral bij boeken vind ik de mogelijkheid om een boek te pakken en in te kijken een groot voordeel.
 3. Als je veel binnen zit, achter je computer, dan zorgt shoppen in een echte winkel er voor dat je in beweging komt. En búiten, in de echte wereld!
 4. Je kunt er een dagtrip van maken.
 5. Producten in het echt zien kan inspirerend zijn.
 6. Kleding kun je ter plekke met elkaar combineren.
 7. Als het goed winkelpersoneel is, word je prettig behandeld. En een beetje vriendelijkheid en behulpzaamheid doet ieder mens goed.
 8. Winkelen kan een gezellige manier zijn om bij te praten met vriendinnen of zussen. Zo ga ik minstens één keer per jaar met mijn twee zussen en moeder winkelen. Ik koop eigenlijk zelden wat, maar het is gezellig om met z’n allen rond te lopen en te kijken.
 9. Zelfs al betaal je je aankopen met je pinpas, dan nog ben je je beter bewust van je uitgaven dan als je online shopt. Daar blijft geld toch een stuk abstracter.
 10. Winkelen kan gewoon leuk zijn! Houd wel rekening met je persoonlijke voorkeuren. Zo vind ik winkelen bijvoorbeeld alleen maar leuk als het heel rustig is. Dus bijvoorbeeld op donderdagmorgen tussen 9 en 10. Mij doe je geen plezier met winkelen op een zaterdagmiddag. Sterker nog, dan is het meer een stráf.

Welke redenen om te kopen in een echte winkel ben ik nog vergeten?

8 Comments

 1. Soof
 2. The lady of the house

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh