10 redenen om in een échte winkel te shoppen

echte winkel

Online shoppen is populair. En het wordt alleen maar populairder. Voor velen is het motto:

Clicks before bricks!

Oftwel ‘liever kliks dan stenen’. Maar in het Nederlands klinkt het niet zo leuk!

Online shoppen heeft veel voordelen. Ik schreef er al eens deze post over. Dus waarom zou je dan nog in een échte winkel shoppen?

Daar heb ik eens over nagedacht! En ik kom op de volgende redenen:

Redenen om in een échte winkel te shoppen

 1. Je helpt er de lokale middenstand mee. Natuurlijk kun je bij bol.com kopen, maar dat gaat wel ten koste van die leuke boekhandel in je eigen woonplaats.
 2. In echte winkels kun je het product in het zien, voelen en in geval van kleding, aantrekken. Vooral bij boeken vind ik de mogelijkheid om een boek te pakken en in te kijken een groot voordeel.
 3. Als je veel binnen zit, achter je computer, dan zorgt shoppen in een echte winkel er voor dat je in beweging komt. En búiten, in de echte wereld!
 4. Je kunt er een dagtrip van maken.
 5. Producten in het echt zien kan inspirerend zijn.
 6. Kleding kun je ter plekke met elkaar combineren.
 7. Als het goed winkelpersoneel is, word je prettig behandeld. En een beetje vriendelijkheid en behulpzaamheid doet ieder mens goed.
 8. Winkelen kan een gezellige manier zijn om bij te praten met vriendinnen of zussen. Zo ga ik minstens één keer per jaar met mijn twee zussen en moeder winkelen. Ik koop eigenlijk zelden wat, maar het is gezellig om met z’n allen rond te lopen en te kijken.
 9. Zelfs al betaal je je aankopen met je pinpas, dan nog ben je je beter bewust van je uitgaven dan als je online shopt. Daar blijft geld toch een stuk abstracter.
 10. Winkelen kan gewoon leuk zijn! Houd wel rekening met je persoonlijke voorkeuren. Zo vind ik winkelen bijvoorbeeld alleen maar leuk als het heel rustig is. Dus bijvoorbeeld op donderdagmorgen tussen 9 en 10. Mij doe je geen plezier met winkelen op een zaterdagmiddag. Sterker nog, dan is het meer een stráf.

Welke redenen om te kopen in een echte winkel ben ik nog vergeten?

Similar Posts

8 Comments

 1. Voor veel mensen (consuminderaars vooral) staat winkelen gelijk aan kopen en veel geld uitgeven. Maar dat hoeft echt niet. Zoals jij al zei: je kan ook een leuke winkelochtend/middag hebben zonder wat te kopen, of veel geld uit te geven. Ik vind het heerlijk om samen met mijn moeder door de winkels te lopen en alles te bekijken. Vaak genoeg komen we dan weer zonder aankopen thuis. Ik ben ook dol op de Ikea, maar idd niet op zaterdag,op woensdagmiddag en in de schoolvakanties. Dan word ik gillend gek. Online kleding kopen doe ik nooit. Ik vind het zo’n gedoe met weer terug sturen als het niet goed past of zoiets. Ik pas het liever terplekke in de winkel. (pashokjes) Kan ik het gelijk weer terug hangen als het niks is.

  1. Ik pas kleding ook liever in de winkel. Dat is toch wel een stuk makkelijker. Je kunt dan ook makkelijker een grotere of kleinere maat uit proberen om te kijken wat het beste zit.

 2. Ik vind beide leuk. Het voordeel van winkelen in de winkel is inderdaad dat je de spullen kan zien. Dat ene truitje dat er op de computer zo leuk uitziet kan in het echt flink tegenvallen. Maar online is wel makkelijk, vooral els je weinig tijd heb. Shoppen met mijn zussen doe ik ook wel eens. Gezellig en leuk.

 3. In een echte winkel kun je jezelf door een verkoper laten adviseren. Dat vind ik in sommige gevallen ook wel prettig. Al zijn er ook webshops die zo’n service bellen en dat je dan telefonisch kan laten adviseren…. Cool Blue heeft dat bijvoorbeeld :)

 4. het is zoveel fijner om in een echte winkel te shoppen dan online.. ik hou er van om alles te bekijken en aan te raken haha..

 5. Hey!

  Ik lees al een tijdje mee op je blog en dan nu maar eens reageren.

  Je zegt dat je je uitgeven in de winkel beter kan controleren. Laten we voorop stellen dat ik geen fan ben van winkelen. Het is me te druk, ik vind nooit wat ik zoek en vooral: ik heb minder in de gaten wat ik uitgeef. Als ik over het Internet koop zie ik het eind bedrag direct en kan ik op basis daar op besluiten om iets wel of niet te kopen. Er zitten extra controlemomenten in ofzo. Ook kan je veel beter vergelijken. Maargoed, ik ben nu eenmaal geen shopaholic en hou ervan om de hand op de knip te houden. Mij lukt dat online beter.

  1. Hey Lady of the house, leuk dat je reageert. Iedereen beleeft het weer anders. Voor mij voelt het geld dat ik in een ‘echte’ winkel uitgeef tastbaarder dan als ik iets online betaal.

   Wat betreft vergelijken: dat is online vaak inderdaad makkelijker. Zeker als je prijzen van verschillende winkels wilt vergelijken. Dan hoef je ze niet allemaal af te struinen maar vind je op sites als beslist.nl allemaal handige overzichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.