Omgekeerde bucket list

omgekeerde bucket listIk ben geen fan van bucket lists. Het lijkt wel of iedereen er tegenwoordig eentje heeft.

Maar wat te denken van een omgekeerde bucket list! Een lijst met dingen die je al hébt gedaan of bereikt. Een soort tel je zegeningen tag.

Dit is mijn omgekeerde bucket list

 • Levenspartner gevonden
 • Kinderen gekregen
 • Studie psychologie afgerond
 • Werk gevonden dat niet als werken voelt: bloggen
 • Hardlopen ontdekt als manier om zowel geestelijk als lichamelijk gezond te blijven
 • Ik woon op het platteland
 • Collega moeders gevonden waarmee ik kan koffie drinken en ervaringen en steun uitwisselen
 • Andere mensen helpen. Op Bloggen en loggen bied ik bijvoorbeeld gratis blog coaching aan. Ik weet hoe fijn het is als iemand je de helpende hand toesteekt
 • In zware tijden vind ik in de kerk vaste grond onder mijn voeten en geestelijke rust

Wat is jouw omgekeerde bucket list?

Heb je een blog? Doe dan mee  aan de Omgekeerde Bucket List en gebruik onderstaande button in je post! Je hoeft alleen maar de code onder het plaatje te kopiëren en te plakken in je blogpost en voila! Je hebt de button!

Huisvlijt

Similar Posts

20 Comments

 1. Wat een goed idee. Leuk om over na te denken en dankbaar te zijn. In mijn lijstje mogen verschillende vrijwilligersfuncties niet ontbreken; vind het belangrijk om klaar voor elkaar te staan en haal daar veel voldoening uit.

 2. Ik hou van mensen die kunnen omdenken, zalig …
  Het leuke aan die lijsten is dat je toch vaak kunt merken dat we allen dromen van, dankbaar zijn voor dezelfde dingen. Deze lijstjes brengen dat nog eens op de voorgrond.

  Groetjes

 3. Ik had wel eens een bucketlist, maar die lag te verstoffen in een hoekje, er werd nooit wat afgestreept.
  Zo’n omgekeerde bucketlist vind ik een heerlijk positief idee, dus ik doe mee!

 4. Fijn, een tevreden mens ipv een ‘ik heb al zoveel maar ik wil nog veel meer’- lijstje! Bucket-lists zijn vaak wat egoïstisch: ‘wat wil ìk nog allemaal doen’. Ipv bijvoorbeeld: ‘wat zou ik nog voor een ander willen betekenen’, of, zoals jij doet: ‘waar ben ik al mee gezegend’? Leuk idee Nicole!!

 5. Ik heb echt nog nooit over een bucket-list nagedacht… Weet ook niet of ik dit ooit zal doen. Ik kan me hier niet echt in vinden. Tot voor kort had ik er zelfs nog nooit van gehoord..

 6. Hoi Vlijsje,

  Het heeft mij in een moeilijke tijd (na mijn scheiding kwam ik alleen te staan met een vader die ver weg was) met twee kleine kinderen (lang geleden) ….. als ik het niet meer zag zitten en moedeloos was van het “alleen en eenzaam moederen”…. om een lijstje te maken met álle leuke en waardevolle dingen die ik met ze heb gedaan.
  Jaren later vond ik het lijstje terug, en bleek dat ik veel dingen vergeten was (bv. spookzwemmen voor Halloween), een kampeervakantie in je eentje, een uitje hier, een tochtje daar, picknick aan de Lek, van die simpele dingen, die zo waardevol zijn!

  Wat ik ervan geleerd heb? Ik houd ook niet van een Bucket List, want dat zou betekenen dat elke dag dat je nú leeft (en niet aan die lijst werkt maar gewoon de dingen doet zoals iedereen ze doet) dat dat niet “oké” zou zijn, omdat je niet aan je “ultieme” wensen toekomt. Terwijl ik zielsgelukkig kan zijn van het met twee kinderen aan tafel zitten en gezellig kletsen over de dag (één is er inmiddels het huis uit!) en de jongste werd deze week 18. Kijken naar wat voor mensen het zijn geworden, dat zijn emmers en emmers vol liefde die je elke dag geeft en waardoor zij kunnen opgroeien tot de mensen die ze nu zijn.

  Afgezien van de “bucket list” met leuke dingen die we gedaan hebben……. heb ik ook zo’n lijst al jij een beetje.
  – heb als een leeuw gevochten om mijn studie te kunnen doen en afgemaakt
  – heb keihard gewerkt jaren en jaren lang
  – door gezondheidsproblemen uitgevallen, heb ik jarenlang als “mislukking” gezien, maar inmiddels doe ik mijn eigen werk als vrijwilliger, dat is geweldig!

 7. Ik heb geen bucket list, ons hele gezin is gezond, en we houden nog steeds allemaal van elkaar. Wat wens je je nog meer.

  Toch wel, toen ik net getrouwd was, en in een appartement woonde, werd ik gek van het balkon. Wat een spijt, maar het huis was gekocht :( Toen droomde ik van een huis, met al was het maar een klein tuintje.
  Nu hebben we 4 hectare, en ik geniet nog elke dag dat we dit hebben bereikt.

 8. Ojee, schuldig! Ik moet bekennen dat ik bezig ben met een “dingen die ik nog wil doen voor ik 30 ben” lijstje maar je hebt me geïnspireerd om ook in de andere richting te denken :)

 9. Oh, het begint meteen te kriebelen. Heel origineel idee!! Ik ga er NU een maken :D
  Daar ik al een aantal berichten heb ingepland, publiceer ik het ergens begin mei.
  Uiteraard gebruik ik daar jouw button voor én verwijs ik naar dit artikel.

 10. Leuke lijst zo! Daar mag je zeker trots en blij mee zijn :)
  Ik heb er op deze manier nog niet aan gedacht maar misschien ook maar eens over een omgekeerde bucketlist nadenken.

 11. Lange tijd heb ik gedacht aan de dingen die we nog moesten doen, die we nog wilden hebben of bereiken.
  Na jaren werken in combinatie met een groot gezin en nooit echt tevreden te zijn met wat we hadden of bereikt hadden, zei m’n lichaam STOP. Het brein wilde even niet mee, maar na een jaar of wat is de kentering er gekomen : kijken (en beseffen!) wat we wél hebben, wat we wél bereikt hebben, en doen wat ik wil doen : thuis moederen en vrijwilligerswerk waar ik me heel goed in voel (en dus man en kinderen ook!).
  Super gevoel :)
  De ziekte is er, en blijft er. Kan ik ze maar beter omarmen en er rekening mee houden.
  Hetgeen we hebben is meer dan genoeg.
  Hetgeen we nog willen komt wel, al is het niet meer alles tegelijk, maar op zijn tijd. Op ‘t gemakske zeggen ze hier in Antwerpen;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.