Hoeveel tijd heb jij ‘s ochtends nodig?

ochtendritueelEen kennis ging op vakantie met een vriendin. Toen ze thuiskwam vertelde ze dat ze zich zo had geërgerd aan die vriendin.

Die had namelijk anderhalf uur nodig ‘s ochtends om zich klaar te maken. Het duurde dus erg lang voor ze deur uit konden. ‘Zelf heb ik maar 30 minuten nodig!’ vertelde de kennis.

Maar ik vind 30 minuten ook best lang! Als ik opsta, kan ik 15 minuten later fris gewassen de deur uit lopen. Ik eet een boterham, douche, kleed me aan, en klaar ben ik.

Het helpt natuurlijk wel dat ik geen make-up gebruik, en mijn haar alleen maar hoef vast te steken met zo’n klemmetje.

Man wacht tot zijn vrouw klaar is

Toen ik deze post schreef moest ik denken aan een grappige reclame van Andrélon. Je ziet daarin een man die zit te wachten tot zijn vrouw eindelijk eens klaar is om te vertrekken. Ik kan erg genieten van zijn loze dreigement: ‘Ik ga nú!’ waarna je hem gewoon weer ziet wachten. En ik moet ook altijd lachen om hoe gefrustreerd hij chips eet!

Bij ons thuis moet ik meestal op mijn man wachten. Die moet altijd net nog even naar de wc, of ‘even iets doen’. Heel irritant.

Nou ben ik benieuwd: hoeveel tijd heb jij ‘s ochtends nodig voor je deur uit stapt?

Similar Posts

23 Comments

 1. Ik kan ook met een kwartiertje toe. Maar omdat ik ook met kinderen te maken heb, duurt het vaak toch wat langer. Anderhalf uur is wel erg lang!!
  Grappig filmpje.

 2. Ja een kwartiertje is meestal wel genoeg. Vaak is dan nog mijn bril zoek of nog even naar het toilet waardoor het net even uit loopt.

 3. Dat hangt er van af of ik thuis werk of naar kantoor moet. Als ik naar kantoor ga, reken ik een uur tussen opstaan en de deur uit. Dan heb ik namelijk de tijd om mijn haar te drogen; ik word altijd ziek als ik met nat haar de deur uit ga.

  1. Je wast dus elke dag je haar? Dat scheelt bij mij ook: ik was het één keer per week. En dan vind ik het altijd een enorme klus.

   Maar ik kan me voorstellen dat je het eerst even wilt drogen, als je anders ziek wordt. Beter voorkomen dan genezen!

 4. Als ik direct weg zou moeten kan dat binnen het kwartier. Zit er nog mascara op de wimpers ook :-) Meer make-up gebruik ik niet. Het is een kwestie van poedelen, haren borstelen en met een kammetje vastzetten en aankleden. Een fruitontbijtje valt er ook nog in te persen, hoewel het dan wel krap wordt. Dit is het persoonlijke-verzorgingsgedeelte. Dat ik op werkdagen ‘s morgens toch ultravroeg opsta, heeft ermee te maken dat ik dan al heel veel huishoudelijke klusjes doe en voor de dieren zorg.

  1. Wat goed zeg dat je ‘s ochtends al een boel huishoudelijke dingen doet! Die doe ik meestal pas later op de dag. Wel doe ik vaak ‘s ochtends al snel even een was in de wasmachine.

 5. Half uur: douchen, aankleden, ontbijt maken (thee zetten, muesli maken), naar de wc, tas inpakken, schoenen en jas aan: ik begrijp niet dat iemand dat sneller kan. Maar voor ik wegga, verschoon ik ook de kattenbak, geef de poezen vlees, dat maakt drie kwartier. Soms komt er dan nog iets tussen, bijvoorbeeld dat mijn sleutels niet op de vaste plaats liggen. Dus ik reken op een uur, want ik kan niet te laat komen (de bus wacht niet).

 6. Ik neem tegenwoordig meer de tijd omdat ik dat prettig vind. Vroeger perste ik ook alles in 20 minuten, nu neem ik een uur. Geef eerst de kat te eten en ga dan even rustig zitten met een bakje koffie. Daarna de rest en dan op de fiets naar het werk. Ik merk dat ik dat veel prettiger vind ondanks dat ik helemaal niet van vroeg opstaan hou. Maar voor even dat rustig wakker worden ‘s morgens trek ik met liefde die extra tijd uit. Ik voel me er beter bij.

  1. Gelijk heb je dan. Ik denk dat het goed is hier in je eigen natuurlijke ritme te volgen. Een zwager van mij moet eerst een half uur als een soort zombie voor zich uit staren ‘s ochtends, voordat hij een beetje mens wordt.

 7. Mensen gedragen zich op vakantie vaak anders dan thuis. Misschien heeft die vriendin thuis wel geen anderhalf uur nodig. Ik vraag me af hoe iemand anderhalf uur kan besteden aan het zichzelf presentabel maken.

  Als ik de deur uitga trek ik daar altijd een uur voor uit maar die besteed ik niet alleen aan mezelf.

  1. op vakantie heb je ook niet heel veel kleding mee dus weinig tijd nodig om te kiezen? trouwens thuis hang ik ook de avond van te voren mijn outfit klaar voor de volgende dag. ik kreeg op zakenreis van een mannelijke collega te horen dat ik zo snel verkleed was. toen ik na een werkdag zei dat ik twee minuten nodig had om vrijetijdskleding aan te trekken, waren dat er ook twee. inclusief wachten op de lift :-D de mascara zat er nog op van overdag

 8. Snap ik ook niet. Ben ook zo klaar hoor. Heb ook familie overgehad en het duurde en duurde maar. Als ik uit de stallen kwam was ik zo klaar en dat begrpen ze niet. Wel, douchen, aankleden , wat eten en weg. Haar droogt onderweg en dan een borstel of kam erdoor,klaar!! Haar niet helemaal droog? No problem! Het ruikt schoon.
  Groet, Wilma

 9. 7.00u opstaan, tafel dekken, was in machine, kids uit bed trommelen, aankleden
  7.15u met z’n vijven ontbijten, kind kleedt zich aan
  7.35u man vertrekt naar werk, ik doe m’n haar en help kind klaarmaken voor school
  7.45u ruim snel, snel nog ontbijttafel af, ruim vaatwasser uit en in, poets tanden, naar wc
  8.00u in de auto met kind naar school (met nog 3 kids uit andere gezinnen)
  8.35u weer thuis!
  Douchen doe ik meestal ‘s avonds ;)
  En ik werk ‘s morgens niet buitenshuis……………….
  Groetjes,
  Nina

  1. Efficiënt! En slim dat je voor je de kinderen naar school brengt de keuken weer netjes maakt. Dat doe ik ook altijd. Dan kom je veel prettiger weer thuis vind ik.

 10. Bedankt voor al jullie reacties over jullie begin van de dag. Als ik het zo lees zijn er grofweg 5 categorieën:

  Mensen die gewoon even tijd nodig hebben ‘s ochtends om wakker te worden
  Mensen die alvast huishoudelijke klusjes doen
  Mensen die uitgebreid ontbijten
  Mensen die uitgebreid tijd nemen voor persoonlijke verzorging
  Mensen die ontbijten, snel zijn in persoonlijke verzorging, en zo weg zijn

  Leuk al die verschillen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.