Nooit meer bijbetalen bij de jaarafrekening!

Schermafbeelding+2010 11 30+om+14.12.47

Maar liefst 64% van de Nederlandse huishoudens wordt onaangenaam verrast als de jaarafrekening voor energie door hun brievenbus valt: zij moeten bijbetalen.

Essent biedt de mogelijkheid om bijbetalen op je jaarafrekening te voorkomen! ‘We bieden consumenten de mogelijkheid om hun meterstanden door te geven en te voorkomen dat ze bijbetalen op de jaarafrekening’, zegt Amir Alhaydary van Essent. ‘Dat doen we met de gratis VerbruiksManager.’

Hoe werkt het?

 1. Je logt in op je persoonlijke VerbruiksManager en voert je meterstanden in.
 2. Je huidige verbruik wordt vergeleken met de standen die je hebt ingevoerd
 3. Je krijgt een nieuw voorschotadvies

Volg je dit voorschotadvies op, en geef je iedere twee maanden je meterstanden door, dan kun je bijbetaling voorkomen!

Meer lezen over de gratis VerbruiksManager!

Ik vind het wel een slim systeem klinken. Het lijkt me fijn om geen onaangename verrassingen te krijgen.

Hoe vaak houd jij je meterstanden bij?
Verrast jouw jaarafrekening je wel eens?
En is dat dan een positieve, of negatieve verrassing?

Similar Posts

10 Comments

 1. Ik hou zeker de meterstand bij.. iedere week schrijf ik het op.
  De afrekening heeft me ook super verrast kreeg behoorlijk wat terug (zie mijn blog van gisteren)

 2. Ik neem het niet zo vaak op. Er staat een kast voor. Ik kijk misschien drie keer per jaar. Maar de laatste tijd alleen maar geld terug gehad. Ik kan het nu wel een beetje inschatten. Ik kom niet echt voor verrassingen te staan. Maar ook geen leuke!

  Liefs Frederique

 3. Wat heerlijk als je bij de jaarafrekening weliswaar verrast wordt, maar juist omdat je wat terug krijgt! Heerlijk zo’n financiële meevaller.

  Bij ons is het de ene keer bijbetalen, en de andere keer iets terugkrijgen.

 4. Ik noteer de standen elke zondag, vind het leuk om bij te houden.

  Wij verhogen elk jaar het maandbedrag met 20 euro en meestal krijgen wij wel wat terug.

  Groetjes Isabelle

 5. Ik neem de meterstand van elektra wekelijks op. Gas wat minder, want de meter zit buiten op een moeilijk bereikbare plaats. Mijn eindafrekening was net als die van Eurootje een feestje waard, ik kreeg serieus geld terug.

 6. Hoi Vlijtig Liesje,
  Ik reageer even op jou berichtje hier. Heb niet zoveel te vertellen over meterstanden enzo nl.
  Ik werk nu voor de Zonenbloem en voor zover ik weet zit deze stichting door het hele land en hoef je geen cursussen te doen. Ik heb alleen dat intakegesprek gehad met die kletsgraag en daarna mocht ik al op bezoek. Dus misschien is de Zonnebloem dan ook wel wat voor jou???
  Groetjes Merel.

 7. Ik probeer elke week de meterstanden te noteren, maar blijk het toch steeds weer te zijn vergeten.. :o(

  Maar dan moet ik wel zeggen dat de kachel alleen in de woonkamer aan staat, de lichten alleen waar we zijn en ook de rest wordt strak in de gaten gehouden.

  Verder hebben wij ons maandbedrag aardig hoog staan, in ieder geval minimaal een tientje meer dan dat de energieleverancier ons zegt nodig te hebben. En dat geeft aan het eind van het jaar een leuke meevaller. Ook al is het uiteindelijk dan wel ons eigen geld, het is gewoon fijn om terug te krijgen! ;o)

 8. Ik heb die verbruiksmanager een maand of 1-2 terug eens geprobeerd, maar hij werkte helemaal niet. We zaten onder het verbruik dat ze schatten, maar moesten uiteindelijk wel 5500 euro bijbetalen. Dan gaat er ergens toch iets mis…

  Ik heb de meterstanden nu al eventjes niet meer genoteerd. Eigenlijk durf ik het niet, omdat we nu de verwarming aan hebben. Morgen toch maar weer doen, minder wordt ‘t toch niet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.