Noem jij merken bij de naam?

Op diverse blogs mijden mensen bewust het noemen van winkelketens en merknamen. Dat doen ze door bijvoorbeeld puntjes of komma’s tussen de letter te zetten. Hema wordt dan bijvoorbeeld H.ema.

Ik weet eigenlijk niet precies waarom ze dat doen, maar ik geloof dat te maken heeft met niet willen dat Google weet welke merken je koopt? Dus met het bewaken van je privacy? Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de precieze reden!

Ik noem het merk bij zijn naam

Zelf type ik alles gewoon uit. Sterker nog, als het kan zet ik er een link achter. Dat lijkt me namelijk handig voor mijn bezoekers. Als ik bijvoorbeeld iets schrijf over Miss Etam, dan zie ik het als een service om er een link achter te zetten. Dan kunnen mensen, als ze dat willen, makkelijk doorklikken.

Links kunnen je post relevanter maken

Daar komt nog bij dat links je een relevanter resultaat kunnen maken bij zoekmachines. En aangezien ik graag wil dat mijn blogs gevonden worden met zoekmachines, en goede resultaten opleveren, zet ik dus vaak een link!

Weet jij wat de precieze reden is voor het verdoezelen van merknamen?
En doe jij dat?

Neem een email abonnement!

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik doe er ook puntjes tussen. Heeft niets met privacy te maken, maar met het feit dat als ik hema typ, ik daarna overal reclame van de hema tegenkom en daar heb ik geen trek in. Ook merk ik het aan de zoek resultaten als ik het vergeten ben. Heb ik iets te klagen over Marskramer, dan kom je bovenaan en iedereen die nietsvermoedend op zoek is naar de marskramer komt mijn blog dan als eerste tegen bij de zoekresultaten omdat ik de term dan net heb gebruikt.
  Ik wil wel dat mijn blog gevonden wordt, maar vooral door de mensen die toch al interesse hadden/hebben.
  In tegenstelling tot jouw blog, is het voor mij geen inkomen.

  1. Spaarmoeder:
   je kan voor de browser die je gebruikt ook simpel een adblocker downloaden, dan heb je van dat soort reclames totaal geen last meer( en ook niet van andere!)

 2. Precies wat Spaarmoeder zegt.
  Waarop wil je gevonden worden?
  Of niet.
  Ik heb er geen moeite mee waar ik ook op gevonden word (kom maar mensjes ;-))
  maar als je over gevoelige onderwerpen schrijft is dat natuurlijk niet handig.

  Gr,
  Julia

 3. Ik type merknamen op dit blog (Pucksdailynews) ook gewoon helemaal voluit. Denk er ook verder niet over na. Maar mijn andere blog maak ik, als ik een product of materiaal gebruik van een ander bedrijf, er een link van. Ook als andere blogs (vaak ook zzp-ers) een kortingsweek hebben of iets nieuws hebben maak ik een link met foto in mijn rechterkolom. Dat gaat dan over en weer en is dat niet zo… dat kan natuurlijk… ja, jammer dan. Ik doe het wel, omdat ik weet dat het momenteel niet zo makkelijk is…

 4. Ik gebruik ook puntjes. Omdat ik niet gevonden hoef te worden door mensen die op zoek zijn naar info over dat merk (bijvoorbeeld).
  Dezelfde reden overigens waarom ik soms na een tijdje foto’s uit een logje weghaal; omdat er dan gezocht wordt op afbeeldingen en er opeens op een dag 15 mensen op zo’n logje uitkomen.

 5. Mijn blog hoeft niet gevonden te worden door mensen die iets willen van/met de hema, de zeeman, de sexwinkel (ik noem maar wat) of wat dan ook. Dàt vind ik namelijk pas irritant. Mijn blog is geen groot reclamefestijn voor allerlei merken, winkels en bedrijven. Mijn blog is voor diegene die geinteresseerd zijn in wat ik schrijf en meemaak. Als ze iets met de hema van doen hebben dan gaan ze maar de blog van de hema maar niet naar die van mij.

 6. Jullie hebben natuurlijk wel een punt: iemand die op Hema zoekt, en op een persoonlijk blog komt, waar iemand toevallig de Hema noemt, zal ‘bouncen’ zoals dat heet. Zo iemand vertrekt meteen weer, en blijft korter dan 1 minuut op je blog.

  Dan lijkt het wel of je meer bezoekers hebt, maar je hebt er eigenlijk weinig aan.

 7. Als je bij je instellingen de adsense hebt aangezet omdat ze je wijsmaken dat je dan geld kan generen met je blog dan plaats de firma zomaar reclame op je blog.
  Verder niet bang zijn voor bouncen hoor, al die hotshots hebben heel veel geld neergelegd om ervoor te zorgen dat hun winkel altijd bovenaan de google of andere zoeksite staat. Voor ze op jouw of mijn blogje zijn mogen ze wel bij ‘hema’ naar pagina 11o surfen en dat doet geen hond.
  Gewoon lekker voluit schrijven en het beestje bij de naam noemen of het nou positief is of negatief. Ik laat me daarin niet sturen en tiep zoveel merken als ik maar wil in mijn bloggie.

 8. Ik dacht altijd dat mensen dat deden om geen problemen te krijgen met reclame. Dat ze aangeklaagd worden omdat ze reclame maakt. Zoals je problemen kan krijgen met foto’s en plaatjes op je blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.