Nieuwe postzegels: aargh!

Aargh, wat hebben ze met de postzegels gedaan?!

Ik had een boek verkocht via Bol.com en nadat ik het mooi had ingepakt, plakte ik er zorgvuldig de postzegels op. Eerst vier postzegels die ik nog had liggen van 44 cent, en daarna de nieuwe. Mijn pakje woog namelijk ruim 250 gram.

Maar in plaats van het vertrouwde bedrag stond op de nieuwe postzegels een eenzame 1. Betekende dit dat ze een euro waard waren? Nader onderzoek leerde dat een postzegel met het cijfer 1 op post met een gewicht van 0 tot 20 gram moet.

Mijn hersens kraakten. Ik had maar één poststuk, maar dat woog meer dan 20 gram. Op het velletje postzegels prijkten nog twee andere gewichten in combinatie met een postzegel. Op post met een gewicht tussen 20 en 50 gram moet twéé keer een postzegel met nummer 1, óf, en nou komt het: één postzegel met nummer 2.

Maar wat moet er op post met een gewicht boven de 250 gram?

Het voelt als de wiskundesommen waarover ik struikelde tijdens het vwo. Volgens mij luidt het juiste antwoord: vijf postzegels met nummer 2, of tien postzegels met nummer 1? Heb ik het goed, heb ik het goed?!

Ben ik nou zo’n dombo, of hebben ze het weer leuker willen maken?

Wist je dat postzegels kopen nu ook online kan?

Lees ook mijn post over Een pakje versturen via DHL of PostNL?

Similar Posts

19 Comments

 1. Whoehahaha!!! Ik dacht ook slim te zijn en een B.ol-account aan te maken voor een extra zakcentje… Horendol werd ik van postzegels, gewicht en afmetingen…met tegenvallend succes. Nu B.ol ik niet meer….

 2. Ik denk, 2 van nummer 2 en 1 van nummer 1. Of, 3 van nummer 1 en 1 van nummer 2. Wat ook nog kan ik 5 van nummer 1, of… HAHA! Vreselijk he?! Maar dus niet 5 van nummer 2, dan betaal je veel te veel joh!
  Succes :)

  ps, handig linkje:
  Tarieven

 3. 1 heeft een waarde van 44 cent en 2 een waarde van 88 cent en een boek opsturen kost meestal 2,20 dus 2×2+1×1
  of je gaat gewoon naar een TNTpunt en geeft het af, doen zij het voor je.

 4. Echt irritant. DE TNT heeft het imho vooral gedaan zodat ze nu ongemerkt prijsverhogingen kunnen doorvoeren…de prijs staat immers niet meer op de postzegel! Dus het valt veel minder op als ze duurder worden, en ze hoeven ook niet nieuwe postzegels te drukken dan.

  Ik zou meteen niks er meer opgezet hebben. Ik bedoel, wat voor nut heeft het om 1 op een postzegel te zetten…je ziet toch zo wel dat het 1 postzegel is? ;)

 5. Het is net de belastings dienst.. makkelijker kunnen ze het niet maken nou ik weet niet voor wie niet maar ik voel me af en toe steeds blonder worden!

  Moet deze week ook postzegels kopen maar wist niet dat die nieuwe al verkocht werden, ik denk dat ik het maar gewoon op de nr 1 hou en dan in mijn achterhoofd dat het 0,44 is dan plakken we gewoon steeds bij na mate het poststuk zwaarder word..

 6. Gaan ze dit consequent doorvoeren of blijven er ook postzegels van gewoon 44 ct beschikbaar? Ik vind dit echt verschrikkelijk onhandig. Vréselijk. Kunnen we geen petitie beginnen?

 7. Tjonge, ik lees dit met verbazing. Mijn postzegels zijn bijna op ( kerstpostzegels + 10 cent postzegels ), dus goed opletten als ik nieuwe ga kopen!

 8. Je kunt het je ook zelf moeilijk maken natuurlijk.
  Ik kocht hiervoor ook alleen maar postzegels van 44 cent.
  Heb een lijst(van het postkantoor uit het inforek gehaald),daar staat precies op hoeveel je moet plakken bij hoeveel gram.
  Dit was nog een lijst van vroeger met postzegels van 44 cent.
  Inmiddels weet ik uit mijn hoofd hoeveel gram zoveel postzegels heeft.
  Nu koop ik ook alleen nog postzegels met nr.1 en bij 250 gram gaan er 5 postzegels op van nr. 1.Als je een velletje postzegels koopt nr. 1,die trouwens ook gewoon per 10 gaan dan weet je toch dat die 4 euro 40 kosten.
  Volgens mij mag TNT voorlopig de postzegels niet verhogen,als ik het goed heb is dat voor 5 jaar vast.
  Dan nog moeten ze het van te voren melden via de media.
  Ik zie het probleem niet zo!!
  Van mij mogen wel alle zegels met een plaklaagje zijn,vindt dat veel handiger.
  Mocht je thuis eens een brief of pakje krijgen waar een zegel niet van afgestempeld is,kun je die ook veel beter eraf halen dan een likzegel.Ik kijk altijd de zegels na of ik ze kan hergebruiken,dat is ook een consuminder tip,toch?
  Succes,Alexandra

 9. Je kunt ook afspreken met elkaar om er plakband of haarlak over heen te plakken/spuiten.Met een gum/ nat doekje kun je de stempel verwijderen.
  Uitknippen of voorzichtig eraf halen en je kunt ze weer hergebruiken.
  Nu maar hopen dat er niemand meeleest die postbode of baas is bij TNT.
  Dit is natuurlijk toch fraude!!

 10. Als ze niet afgestempeld zijn, kun je de postzegel afscheuren met een stukje papier en in water afweken en opnieuw gebruiken.
  Afgestempelde zegels NOOIT weggooien maar een adres/organisatie zoeken waar je ze naar toe kunt brengen. Bijv vele kerken nemen ze in. Ze worden dan gesorteerd en verkocht. Als ze maar genoeg krijgen levert het op jaarbasis heel wat op. Ik kan ze hier in Rijssen naar een supermarkt brengen voor de hulporganisatie “Woord en Daad”
  Verder gebruik ikzelf het meest guldenzegels en zegels van de laatste 15 jaar van mijn eigen verzameling (maar die zijn nu bijna op)

 11. ohhh bah, zeg! Wat een moeilijkheden bregen ze zo voor de klant en zichzelf..

  Immers: nu kunnen ze niet meer zien wat jij voor je 1 of 2-zegel hebt betaald. Als je nou in 2010 een 1-zegel koopt voor 44 cent.. en die kost in 2020 60 cent.. dan kun je dus gewoon een brief blijven versturen voor 44 cent als je maar genoeg postzegels in 2010 hebt gekocht?

  En verder vind ik het vreselijk dat je nu voor elk land andere postzegels moet kopen.. ik denk alvast aan mijn kerstkaarten.. een hoop in nederland, een paar naar Italië en eentje naar curaçao.. de postkantoren willen niet meer voor je frankeren, dus ben je genoodzaakt om 3 verschillende velletjes postzegels te kopen, omdat je niet meer kan bijplakken….

  jakkes….
  nog iets leuks: Je zou het niet geloven, maar het woord dat ik in de verificatie moet intypen is “housvlyt” :D

 12. Een nummer op de postzegels.
  Ik vind dit zo jammer!!!!!!!
  Aan oude kaarten van dierbaren gestuurd gekregen kun je altijd aan het bedrag op de zegel ongeveer nagaan in welk jaar die verstuurd is. De kaarten met 4 cent of dubbeltje. Ik koester ze.
  En dit kan dan door dit geduvel niet meer. Er wordt weer een herinnering verkwanseld.
  Ik word te oud voor deze wereld.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.