Nieuwe look op Huisvlijt: Herfst

van blogger naar wordpressAl drie weken ben ik bezig met de overstap van Blogger naar WordPress.org, en afgelopen zaterdag ben ik bezig geweest Huisvlijt te verhuizen. Ik overwoog dat al een tijdje, en het nieuwe dashboard van Blogger bleek een stevige duw in mijn rug. En omdat het officieel Herfst is, heb ik de layout een herfstig uiterlijk gegeven! Net zoals ik het leuk vind om onze woonkamer aan de seizoenen aan te passen, doe ik dat ook graag met mijn blog!

Vergeleken met Blogger vond ik de leercurve bij WordPress behoorlijk steil! Sterker nog: ik zou willen beweren dat de leercurve ook nog eens was ingevet met groene zeep. Maar al doende leert men, en de afgelopen weken heb ik héél veel geleerd.

Hoe vinden jullie het resultaat?

Heb jij bewust gekozen voor Blogger? Of juist bewust voor WordPress?

Similar Posts

15 Comments

  1. Hoi Mevrouw Williams! Fijn dat je Huisvlijt weer hebt gevonden! Het zal wel een kwestie van wennen zijn, maar ik vind dat nieuwe dashboard van Blogger echt snert.

  1. Hoi Sillie, dat heb ik nu ook met WordPress. Bij WordPress.org ‘host’ je je eigen site. Anders dan bij Blogger ben je dan echt de eigenaar van je blog/website.

 1. Het ziet er netjes en strak uit.
  En ook hier, aan het denken aan ‘n overstap, vnl. omdat de google-clan steeds weer iets bedenkt om de gebruikers over te halen nog meer producten van hen te gebruiken.

  1. Hoera, Sannah is er ook! Welkom Sannah op mijn nieuwe plek op het internet. Fijn dat jij er ook bent.

   Als je overstapt naar bijvoorbeeld WordPress, en je wilt je ‘inkomende links’ houden, is het best een ingewikkeld proces. Maar goed, het is mij geloof ik gelukt, (ik durf niet te vroeg te juichen), en ik ben niet zo heel snugger als het over dit soort zaken gaat.

 2. Hi Nicole,

  Ziet er gelikt uit hoor. Ik kan je nog aanbevelen om de diverse fora van WordPress te bezoeken. Al doende leer je heel veel. Ik denk dat jij bij .org zit, maar ik bij de gratis variant = .com en die hebben een forum op https://nl.forums.wordpress.com/ Gewoon even zoeken en googelen en je wordt snel heel veel wijzer. Het duurt even voor alles op de automatische piloot gaat.

  groetjes,

  Dorothé

  1. Ik ben al veel op die forum geweest, maar daar zitten heel veel ‘techies’ die antwoorden geven in een taal die ik niet begrijp… Ik leer wel steeds meer, maar ik heb regelmatig zin om heel hard te gillen!

  1. Spaarmoeder, fijn dat jij er ook weer bent! Doordat mijn feed raar deed, maakte ik me zorgen dat ik bekenden uit het oog zou verliezen.

   Ik heb hetzelfde als jij Spaarmoeder: ik zie ook vaak maar de helft van mijn dashboard, en moet dan omlaag scrollen. Bij de oude interface had ik dat probleem niet.

 3. Ah, nu snap ik waarom ik allerlei oudere berichtjes van je in mijn feed als nieuw kreeg. Ik heb een priveblogje in wordpress, om uit te proberen, maar wat ik enorm mis is de Undo knop. Een keertje per ongeluk selecteren en een spatie indrukken en hops alles weg.
  Maar verder heeft het wel een hoop leuke gadgets geloof ik. Het is dat jij een eigen url hebt, het maakt voor mijn rss daarom niets uit. Ik ben ooit begonnen met blogger en laat dat maar zo, dat gedoe met links veranderen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.