The Rewrite: nieuwe film met Hugh Gran. Is het wat?

the rewrite

Soms heb je van die acteurs die een beetje van de radar vallen. Zoals Hugh Grant, bekend van Four Weddings and a Funeral en Love Actually.

‘Hoe zou het eigenlijk met Hugh Grant zijn?’ dacht ik wel eens, om hem vervolgens weer te vergeten. Tot afgelopen week mijn oudste dochter vertelde dat ze zijn nieuwste film had gezien. En dat die ‘best leuk’ was.

Dus keek ik The Rewrite, want zo heet die film, afgelopen zaterdag met mijn man.

The Rewrite met Hugh Grant: waar gaat het over?

The Rewrite gaat over een voormalig succesvol scenarioschrijver, gespeeld door Hugh Grant. Hij heeft één enorm succesvol scenario, Paradise Misplaced, geschreven. Maar hij heeft dat succes daarna nooit meer kunnen evenaren. Als je hem in de film leert kennen is hij gescheiden, heeft geen contact meer met zijn zoon, en niemand wil zijn ideeën kopen. Kortom hij is een egoïstische ‘has-been’.

Vanwege financiële problemen neemt hij in vredesnaam dan maar een baantje aan om les te geven aan een universiteit. Hoewel hij eigenlijk vindt dat schrijven niet aan te leren is. Je hebt het, of je hebt het niet. Een erg gemotiveerde leraar is hij dan ook niet.

Maar langzaam maar zeker verandert dit. Uiteraard.

The Rewrite: een feelgood movie

The Rewrite is van het genre ‘feelgood movie’. Het speelt zich af in een lieflijk Amerikaanse plaatsje en er zijn de obligate karakters die bij zo’n film horen. Zoals de goedhartige, maar beetje sneue collega, de strenge maar rechtvaardige directeur, de ik-ben-boos-op-de-hele-wereld en natuurlijk de ‘love interest’.

Wat is Hugh Grant oud geworden zeg!

Wat me vooral opviel is dat Hugh Grant oud geworden is zeg! Niet dat het hem niet staat, maar dat hele jongensachtige is er echt wel af. Ook leek de rol me wel een beetje confronterend voor hem. Net als de scenarioschrijver in de film, is Hugh Grant als acteur ook niet meer zo populair als hij ooit was.

En deze film zal dat niet verbeteren. Want zoals mijn dochter al zei: ‘Hij is ‘best aardig’. Maar meer ook niet.

Conclusie over The Rewrite

The Rewrite is een gezellige film, die alle platgetreden paden van een feelgood movie bewandelt. Nergens word je als kijker verrast. En dat is niet per sé erg, maar het blijft allemaal wel erg vlak. Nergens word je echt geraakt door het verhaal. Daarvoor is de film een te groot cliché.

Maar als je zin hebt in een simpel filmpje met Hugh Grant, en een sympathiek verhaal, dan is The Rewrite best aardig. Ik geef de film een 6,5.

Hier onder de trailer van The Rewrite

Hoe vind jij Hugh Grant? Wat vond je zijn leukste film?

Similar Posts

32 Comments

 1. Zelf zat ik laatst inderdaad ook een beetje op deze manier te denken. Niet alleen Hugh Grant, maar ook andere acteurs en actrices die een paar jaar geleden nog redelijk populair waren, maar waar je nu niet veel meer van ziet. Zelf vind ik Love Actualy zijn leukste film.

 2. Hugh Grant was vroeger wel een van mijn favoriete acteurs, hij speelt meestal wel in voorspelbare films en daar is inderdaad niks mis mee.ik hou daar wel van op zijn tijd. Alleen jammer dat het verhaal je daardoor niet raakt. Jep hij wordt oud.

  1. Hugh Grant speelt meestal ook sympathieke rollen. Ik vond het destijds wel een afknapper dat hij werd opgepakt omdat hij zich oraal liet bevredigen door een prositituee….

 3. Ik vind ook dat hij veel ouder is geworden. Ik moet zeggen dat ik waardeer zijn acteerkwaliteit in het verleden. Hij is goed zoals bij About a boy film, Bridget Jones en Love Actually en nog veel meer.. Ik ben benieuwd naar The Rewrite als ik je post lees. Als 6.5 lijkt niet veel belovend. Na het uitkijken van de trailer kan ik begrijpen dat je een 6.5 geeft.

  1. The Rewrite is echt niet geweldig. Dat ligt niet eens per sé aan Hugh Grant denk ik, maar het verhaaltje stelt gewoon weinig voor. Het is allemaal wel heel erg cliché.

 4. Love Actually en Four Weddings and a Funeral vind ik beide fantastische films, die hij maar moeilijk zal kunnen evenaren.
  Ik vind die Grant wel wat hebben, maar ik moet altijd denken aan die rare (seks)schandaaltjes waarin hij verzeild raakte haha.

 5. Nou dat klinkt als een film voor een avondje op de bank, niet te veel nadenken en gewoon kijken. Volgens mij dus niet de moeite waard om in de bioscoop te kijken. Ik vind de leukste film van Hugh Grant, Nothing Hill. Ook zo’n feelgood movie.

  1. Ik zou er geen geld voor de bioscoop aan uitgeven inderdaad. Tenzij je natuurlijk enorm kunt genieten van het feit dat je in de bioscoop bent. De film is het op zich niet echt waard vind ik.

 6. Prima film voor een rustig avondje met z’n twee op de bank en een dekentje dus! Gaat op het lijstje hihi, dit soort films vinden wij vaak de meest lastigste om te vinden, van die luchtige films. Bedankt voor de tip!

 7. Idd meer een film om gezellig op de bank te kijken. Maar dat doe ik sowieso het liefst met films, ik ga zelden naar de bioscoop.
  Hugh Grant is wat ouder geworden, maar ik vind hem zo juist veel leuker :-)

  1. Meestal vind ik mannen ook leuker worden naarmate ze ouder worden. Maar bij Hugh Grant vond ik juist zijn jongensachtigheid heel kenmerkend. Bij hem moet ik even wennen dus.

 8. Misschien wel een leuke film om op dvd te kopen als hij voor een zacht prijsje in de rekken ligt. Lekker op een regenachtige zondagmiddag met een kopje thee filmpje kijken… :-)

  Heb even gegoogled, 55 is-ie. Niks mis met zijn uiterlijk, vind ik. Ik ben blij dat hij, zo te zien, nog (?) niet bezweken is voor plastische chirurgie.

 9. Weet je, ik heb nog nooit een film gezien met Hugh Grant gezien. Ik vond die films al bij voorbaat niet aantrekkelijk. Oh, behalve Cloud Atlas, waar hij dan ook compleet onherkenbaar was :)
  Ik sla deze ook over. Niet mijn ding. Jammer, want volgens mij is Grant best een goeie acteur. Kreeg hij maar betere scripts.

  1. Hij schijnt nogal lui te zijn, volgens éigen zeggen. Dus misschien is hij ook wel te lui om zijn best te doen voor betere scripts. Dan moet hij misschien wel te hard werken ; )

 10. We worden allemaal ouder, en heel eerlijk? Naarmate ze ouder worden vind ik ze ook vaak veel mooier dus ook Hugh Grant, hij heeft trouwens wel heel veel mooie en leuke films ook gemaakt. Hij was niet van de radar af, maar heeft ook een gezin en kan iets meer kiezen nu.

  About a Boy ook zo prachtig! Love Actually, hahaha ja geweldig! Nothing Hill is nog altijd mijn favoriet. 2 weeks notice, ook super. the man went up a hill but came down a mountain, die weleens gezien? whahaha Mickey Blue Eyes, ja echt top britse humor. Nine Months afcourse. En nog zoveel meer wat mensen niet eens weten omdat ze niet allemaal in de bios terecht komen maar direct op dvd dus… Dat gebeurt met zoveel films tegenwoordig.

  Ennuh ik zie dat Rewrite alweer oud is ook, van 2014 en er al een nieuwere film bestaat met Hug Grant uit 2015, dus gewoon dit jaar. Florence Foster Jenkins genaamd, premiere dus in 2015.

  X

  1. Ik las juist dat Hugh Grant vier kinderen had bij verschillende vrouwen en bij geen één kind een aanwezige vader is…

   Leuk dat er alweer een nieuwe film met Hugh Grant is. Ik ben benieuwd! Hopelijk is die beter dan The Rewrite.

  2. Mooi oud is niet lelijk, no? Grijs is voor mij het nieuwe ‘spannend’ :-D Het maakt hem menselijk, die rimpels. Ach, bij je eigen man moet je toch ook de foto’s van vroeger zien voordat je je realiseert dat hij wat een wat geplooider gezicht gekregen heeft?

 11. Het verhaal doet me denken aan de film uit 2007 waar hij in speelde: ‘Music & lyrics’. Hierin speelt hij een uit de populariteit geraakte pop-zanger.
  Zijn leukste rol vind ik Will in ‘About a boy’. Overigens speelt hij ook daar weer een nietsnut, die renteniert van de opbrengt van een stom Kerstliedje wat zijn oom geschreven heeft ;-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.