Nieuwe agenda voor 2014: van de Hema!

Ik heb het al vaker geschreven: ik ben dol op kantoorbenodigdheden. Dus als het agendaseizoen weer begint, dan gaat mijn hart sneller kloppen.

Smartphone als agenda: niks voor mij

Ik weet dat je op smartphones ook je afspraken en dergelijke kunt bijhouden. Maar ik heb er dan geen ‘feeling’ mee. Als iets virtueel is opgeslagen, dan is het net alsof het niet telt bij mij. Ik moet het echt handmatig noteren. Mét een pen, op papier. Pas als het er dan blauw op wit staat, is het voor mijn gevoel echt vastgelegd. Voor mij dus echt een papieren agenda!

Bureau-agenda

Op dit moment gebruik ik eigenlijk alleen een bureau-agenda. Want ik heb weinig losse afspraken. Elke maandagochtend koffie drinken met mijn vroegere buurvrouwen, schrijf ik niet meer op. Dat weet ik toch wel. En elke donderdagochtend koffie drinken bij de Hema met mezelf, is ook vaste prik.

Mijn bureau-agenda staat helemaal vol gekladderd met alles wat ik nog moet doen. Maar ook met alle dingen die over de kinderen gaan. En ik schrijf er ook alle dingen in op die me invallen, en waar ik later nog iets mee wil. Ik kijk mijn bureau agenda dan ook regelmatig door, en denk dan vaak: ‘Oh ja! Dat is waar ook!’

Agenda’s in alle soorten en maten

Je hebt agenda’s in allerlei soorten en maten.

 • Familieagenda’s
 • Bureaugenda’s
 • Gezinsplan agenda’s
 • Kantooragenda’s

Indelingen van agenda’s

En binnen die categorieën kun je dan nog weer kiezen voor:

 • een bladzijde per week
 • of een week verdeeld over twee bladzijden
 • En dat kan dan ook nog weer verticaal
 • of juist horizontaal

In sommige agenda’s heb je heel veel ruimte per dag, andere hebben maar heel weinig plek. Zoals die van Marjolein Bastin bijvoorbeeld. Die zien er mooi uit, maar ik vind dat ze veel te weinig ruimte bieden voor notities. Mijn voorkeur is een week verdeeld over twee bladzijden. Want dat maakt het makkelijk om per week te kijken wat er die week moet gebeuren. Ook weer i.v.m. de schoolagenda’s van de kinderen.

Voor elke lifestyle en type een agenda!

Ik houd erg van bloemetjes. Dus toen de Pipstudio-agenda’s voor het eerst op de markt kwamen vond ik die echt schitterend even als de Happy Planner. Hoewel ik de Pip agenda niet kocht, vanwege de prijs. Maar inmiddels is de Piplook al wel heel vaak ‘gedaan’ en bovendien nageäapt. En het is me nu ook eigenlijk een beetje te zoet.

Bij bol.com hebben ze maar liefst 5 pagina’s vol agenda’s. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is een agenda voor. Van koningsgezinde mensen tot poezenliefhebbers. En van mensen die van molens houden tot spirituele agenda’s. Je zou er bijna agenda-moe van worden. Bijna.

Bureauagenda van de Hema

Maar ik vond de mijne gewoon bij de Hema! Ik kocht daar een prachtige grijze agenda, met bloemetjes! Niet te zoet, maar wel heel mooi. En de prijs was ook erg mooi: 6,95. Je ziet hem linksboven!

Zie ook mijn post over het kiezen van een Planner agenda en mijn gratis maandplanner die je kunt downloaden!

Heb jij al een agenda voor 2014? En zo ja wat voor soort en ‘look’? Vertel, vertel, dan kan ik mee genieten!

Similar Posts

27 Comments

 1. Ik stel veel eisen aan een agenda:
  -beslist geen ringen maar een gewone stevige rug
  -de week verdeeld over 2 bladzijden met voldoende ruimte voor de zaterdag en zondag
  -dagen van de week onder elkaar, niet zoals bij de hema naast elkaar
  -lijntjes
  -sluiten met een elastiek
  Ik teken en plak hem helemaal vol met van alles en nog wat, en bewaar ze ook.

   1. Afspraakkaartjes, stickers en tekeningen die betrekking hebben op de activiteit of de dag. Kerstbomen, sint en piet, ik teken bv een bos wortels op de dag dat we de eerste wortels uit eigen tuin eten, ik schrijf receoten oo die ik probeer en zet erbij kf het lekker eas enz.

 2. Ik heb ook al een agenda, dit jaar ook bij hema gekocht, wel een andere kaft maar dezelfde layout zoals die op je foto en ik heb met ringetjes, zodat die goed open kan blijven liggen.
  Ik noteer daar al mijn afspraken enzo in, en in onze keuken boven de keukentafel hangt nog een kalender waar dat ook allemaal nog eens op genoteerd staat.
  Maar nu heb ik ook nog eens alles in mijn smartphone gezet, enkel en alleen met het oog op de brandweer, als ik daar iets moet regelen voor iets kan ik daar even snel in kijken.

  1. Ik vind het voordeel van ringetjes ook dat een agenda dan goed blijft open liggen. Grappig dus dat inomendekas juist géén ringetjes wil! Leuk om die verschillende voorkeuren te zien.

 3. Oh, ik heb hem ook al gekocht! Ben helemaal happy!
  Organizeragenda van Zamara Kok. Voor een chaoot als ik helemaal perfect. Voor het eerst vond ik alles wat ik nodig heb bij elkaar in één agenda.

  Hoeveel uren werk per dag (declaraties), hoeveel km, welke boodschappen en wat is het weekmenu. En… een schoonmaakrooster per jaar en ook per week je klussen weer in te vullen. Ik kan vast ook mijn uitgaven nog wel in een kantlijn zetten. Ik kan niet wachten tot het 1 januari is!

 4. Ik heb in juli een agenda gekocht voor de tweede helft van 2013 en heel 2014. Ik hoef dus nog even niet na te denken over een nieuwe, want ik ben heel tevreden met deze. Het is een moleskine, heel simpel zwart en sluitend met elastiek. Binnenin op de linkerbladzijde een normale weekindeling en op de rechterbladzijde lijntjespapier waar ik extra notities, todo-lijstjes en aantekeningen kwijt kan. Perfect voor mij. Ik vond het ideaal dat hij er toen was voor 18 maanden, want de agenda die ik eigenlijk voor 2013 had gekocht werkte helemaal niet en nu kon ik gewoon alvast een nieuwe kopen ;-) (overigens is deze uitvoering nu ook gewoon als 12 maanden te koop).

 5. Afgelopen jaar een agenda van de Action, hoewel hij er en leuk uitzag en niet duur was heb ik er nauwelijks wat ingeschreven. Vond hem toch niet handig. Ik heb nu een weekkalender gekocht en misschien dat ik nog overstag ga voor een goede agenda, maar ik vind ze meestal te duur. Ik had voorheen ook vaak een van de Hema, niet al te duur en leuk/handig. Die van jou ziet er in elk geval ook heel handig uit. Ik gebruik tegenwoordig de agenda in mijn telefoon, maar dat is ook niet helemaal mijn ding. Zoals je leest ben ik er nog niet over uit hoe ik het komend jaar wil gaan doen :-)

 6. Dit jaar heb ik mijn smartphone als agenda gebruikt. Wat ik vooral prettig vind is dat het ding weinig ruimte inneemt en dat je kunt instellen dat je één of meerdere reminders krijgt van afspraken, verjaardagen enz.
  Toch zit ik erover te denken weer over te schakelen op een papieren agenda. Het overkomt me nl. nogal eens dat ik, doordat ik het op het relatief kleine schermp niet goed kan zien (en m’n leesbril niet altijd bij de hand heb of gewoon te eigenwijs ben om het ding op te zetten :-D), een afspraak bij een verkeerde dag of op een verkeerd tijdstip zet. Ik ben echter nogal een zeikerd als het op papieren agenda’s aankomt: niet te groot, want moet ook in een wat kleinere tas passen, niet te veel opsmuk, het liefst een ringbandje, geen glanzend papier (potlood kun je op dat papier niet uitgummen), een overzichtelijke indeling en zo zijn er nog wel een meer eisen, waar ik nu even niet op kom.
  Ik zal binnenkort eens gaan agenda-shoppen. En vind ik geen match-made-in-heaven? Dan blijf ik gewoon mijn smartphone gebruiken en zet ik m’n leesbril eens wat vaker op! ;-)

  1. Dat laatste is natuurlijk ook een prima oplossing.

   Het nadeel van deze bureau agenda is inderdaad dat hij niet goed in mijn tas past. Toen ik laatst ergens een afspraak moest maken, moest ik dat dus uit mijn hoofd doen! Dat was het enige moment dat ik een kleine agenda miste.

 7. Ik heb een familieplanner gekocht bij Kruidvat. Die ligt op het dressoir in de hoop dat iedereen zijn afspraken erin zet….dus ook vriendlief.
  Voor mijn werk heb ik een simpele zwarte agenda met een bladzijde per dag.Dan kun je er gelijk een soort to do list van maken.
  De agenda op mijn telefoon gebruik ik niet, alleen als ik ff snel iets moet noteren en niet thuis ben.

 8. Ik koop hem altijd in oktober al. Ook bij de Hema, een navulagenda. Al meer dan 20 jaar dezelfde inhoud. Ik ben er nog steeds erg blij mee.
  Alle afspraken van het gezin staan erin en iedereen weet de agenda ook te vinden daarvoor.

 9. Mijn computer is mijn agenda. Iedere keer een mail als er wat is, erg handig. Inmiddels heb ik wel een kalender met een boekje waar ik ook de nodige dingen opzet. Deze kreeg ik voor mijn verjaardag.

 10. De afgelopen jaren kocht ik steeds het kleinste agendatje dat ik ik vinden kon.
  Ik heb er nu eentje die is nauwelijks groter dan een creditcard.
  Met een vrolijke bloemetjeskaft.

  Maar sinds een tijdje krijg ik steeds meer te doen en is zo’n inimini agenda niet meer zo handig.

  Voor komend jaar kocht ik op MP een prachtige Happinez agenda.
  In de winkel kost ie 16.98, maar ik kreeg hem te pakken voor 10 euro inclusief verzendkosten.
  Hij bleek alleen twee keer zo groot als ik had verwacht.
  Dus komend jaar sleep ik een compleet boekwerk mee ;-)
  Maar mooi is ie wel.

 11. Ik kocht altijd, echt altijd mijn agenda’s bij de Hema, goede prijs en goed van indeling, voor mij tenminste altijd goed genoeg. Maar een aantal jaar geleden kreeg ik van Ben een keer een mooie Succes-agenda, de mini, die past heel goed in mijn tas, de indeling is wederom goed en je hoeft er alleen maar elk jaar een vulling voor te kopen. De buiten kant is van echt leer, dus die gaat nog wel een poosje mee… Ik koop overigens geen Succes-vullingen, maar een goedkopere variant bij de boekhandel, ben nu voor nog geen vijf euro klaar… Maar de Hema zou zijn gebleven zonder deze agenda.. zeker weten.
  Ik wens je een heerlijke avond, geniet van pakjesavond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 12. Grappig! Ik heb de zelfde als jou! Al in oktober gekocht. Ik had deze dit jaar ook, zelfde kleur alleen iets ander patroontje. En ik oktober staat dan geschreven dat de nieuwe agenda’s in de winkel liggen. Fijne pakjes avond!!!

  1. Inderdaad grappig dat we dezelfde hebben. Ik geloof zelfs dat ik de mijne ook al in oktober heb gekocht. Ik vond hem zo mooi, dat ik hem meteen kocht.

   Ik had er dit jaar ook eentje van de Hema, met ringetjes, grijs en witte bloemetjes.

 13. Ik heb altijd een Ryam, iets groter dan A6 (ansichtkaartformaat), met 1 dag per pagina, en het weekend op 1 pagina (is wat minder handig..). Ik ben erg aan gehecht aan dat model; ook als er niet elke dag een afspraak in staat, is er altijd wel wat te noteren: reisschema’s met het OV, uitgaven, te doen-lijstjes… Ik koop de agenda altijd al vroeg, want anders ben je je afspraken achterin je oude agenda aan het schrijven, en loopt er wel eens iets mis.
  De agenda is meestal saai zwart – maar vorig jaar vond ik er wat op: ik plastificeerde de mooiste Maria-kaart die ik kreeg met Kerst, en plakte die op de voorkant. Dit jaar weer – de zelfde of een andere mooie kaart.

 14. Ik heb afgelopen jaar een agenda gekocht met een genaaide hoes eromheen van tafelzeil. Moet zeggen dat ik de agenda weinig gebruik en me elk jaar weer voorneem om er actiever gebruik van te gaan maken. Kan dus nu gewoon een goedkope agenda halen en de hoes er weer omheen schuiven. Maar over het algemeen nam ik altijd een dikke agenda die een week per 2 bladzijden heeft en dan a5 formaat. Misschien dat ik die dit jar ook wel koop en er dan zelf bv een hoes omheen brei. Ben momenteel helemaal van lekker huiselijk zacht en cosi…..Ook ik mag graag plaatsjes erbij plakken of bv tickets op de dagen dat ik ergens naartoe ben geweest.
  Toen ik op de havo zat deed ik over de dagen die geweest waren een mooi vel papier met daarop een gedicht, plaatjes erbij etc. Heb deze agenda´s ongeveer drie jaar geleden weggegooid, maar baal er elke week nog weer van.
  Misschien dat ik het dit jaar weer opstart, en dan geen gedichtjes van een verliefde puber, maar spreuken die me inspireren, gedichten voor bv een condoleancekaart, verjaardagskaart, bruiloft etc. Je ziet soms hele mooie teksten op kaarten staan die sla ik dan even op in mijn phone en zet ik in mijn agenda, moet ik een kaart versturen kijk ik welke tekst ik bij de persoon vind passen.
  Het is al weer bijna tijd voor een nieuw ja want ook mijn agenda loopt maar tot januari. Ga er zo één op mijn verlanglijstje zetten voor de kerstdagen.

 15. Bij de hema zijn leuke agenda’s! Alleen snap ik een ding niet. De omslag, grijs met goude bloemetjes, foto boven komt niet overeen met de inhoud, laatste foto. Inhoud is van de grote zwarte bureau agenda en kaft van grijze met bloemetjesagenda is kleiner en heeft andere inhoud…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.