Netflix tip: The Good Wife

The Good Wife

The Good Wife is een serie over een bedrogen vrouw die een nieuwe richting geeft aan haar leven. Hij valt in de categorie politiek en juridisch drama. Dus als je van rechtbank drama’s houdt, dan zit je meteen al goed : ) De eerste aflevering van The Good Wife verscheen in 2009. Dus als je deze serie leuk vindt, kun je meteen een eind vooruit want er zijn 7 seizoenen. Houd je van series over overspel? Lees ook mijn review van The Affair.

The Good Wife: waar gaat het over

Het draait in The Good Wife allemaal om Alicia. Zij is de vrouw die bedrogen wordt door haar man. Alice geeft nieuwe betekenis aan het countryliedje ‘Stand by your man.’ Ze blijft vrijwel altijd kalm, beheerst en chique. The New York Daily News zei:

‘Margulies puts a powerful combination of cold fury, bewilderment and tenacity into Alicia Florrick, the wife of a disgraced Chicago politician.’

Haar man Peter Florick (Mr. Big uit Sex and the City), die officier van justitie is, wordt gearresteerd vanwege een corruptieschandaal en gaat de gevangenis in. Ook wordt bekend dat hij vreemdging. Voor Alicia reden om haar oude beroep als advocaat weer op te pakken nadat ze jarenlang thuis de boel bestierde. Ze moet wel, om rond te komen. Wat volgt is een combinatie van Alicia’s leven en de rechtszaken waarmee ze te maken krijgt.

The Good Wife: geen standaard verhaaltje

The Good Wife staat bekend als een kwalitatief hoogstaande serie. De personages zijn menselijk, en hebben meerdere kanten. Het zijn geen karikaturen maar feilbare mensen. Het is niet altijd zwart-wit in The Good Wife. Verwacht dus geen simpele verhaallijnen waarbij uiteindelijk altijd het recht zegeviert, want dan zul je teleurgesteld worden. Zelfs Alicia, The Good Wife, doet ook wel eens dingen die wat minder charmant zijn, hoewel dat niet vaak voorkomt.

Mijn conclusie over The Good Wife

Ik geef het schoorvoetend toe, maar soms vond ik het wel eens lastig dat The Good Wife zo neutraal bleef en dat er geen duidelijke slechteriken of goedzakken in zitten. Soms had ik gewoon zin in een portie gerechtigheid. Maar dat soort simpele uitkomsten krijg je dus niet bij The Good Wife, en dat is ook wat de serie de hoge kwaliteit geeft.

Is The Good Wife wat voor jou?

Als je niet van rechtbank drama’s houdt of het liefst series kijkt waarin alles lekker duidelijk en zwart-wit is, dan is The Good Wife waarschijnlijk niet zo interessant voor jou. Houd je wel van rechtbank drama’s, en series die je uitdagen om na te denken over wat goed en wat slecht is, dan zul je The Good Wife wellicht waarderen.

Een voorbeeld van een simpele serie, voor makkelijk en luchtig vermaak is de serie Good Girls. Ook daarin wordt een vrouw bedrogen door haar man, maar verder is het compleet anders.

Praktische informatie over The Good Wife

The Good Wife is te zien op Netflix Nederland, maar is ook uitgebracht op dvd. Het is het type serie waarvoor je je niet hoeft te schamen dat je hem in je kast hebt staan. Dit in tegenstelling tot Fifty Shades of Grey, een dvd die mensen denk ik minder prominent in hun kast zullen zetten. Hieronder een overzicht van de dvd’s van The Good Wife bij bol.com:

Spinoff: The Good Fight

Er is een zogenoemde spinoff gemaakt van The Good Wife en die heet The Good Fight. Mijn man en ik keken er twee seizoenen van, maar halverwege verloor ik mijn interesse. De sfeer van de spinoff is goed te vergelijken met die van The Good Wife. Er is ook een Kdrama gemaakt van The Good Wife ; )

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Welke serie kijk jij op het moment?

Similar Posts

35 Comments

 1. Hahaha, goedzakken en slechteriken. Ja, die wil ik ook in films en series. Vooral slechteriken. En dat het er dan zo lekker dik bovenop ligt. Heerlijk vind ik dat…☺️

  1. Ja, soms wil je gewoon dat het lekker duidelijk is. Het leven is al gecompliceerd genoeg met alle grijstinten. Dan is een serie met duidelijk zwart-witte verhaallijnen wel eens prettig.

 2. Toevallig hadden we het er gisteren over dat Netflix echt wel veel te bieden heeft ( wij hebben het nog niet, ik mis het ook nog niet, maar dat zegt niks over de toekomst) Ik wil ook wel graag duidelijk de slechteriken in een serie haha. Ik ben dol op Zweedse trillers

 3. Ik heb deze serie nog niet gekeken, wel het 1 en ander over gehoord. Wellicht leuk om op te pakken als ik klaar ben met Green Leaf & the Punisher.

 4. Hoi Nicole,

  ik ga in ieder geval de eerste aflevering kijken.
  En dan zie ik wel weer verder.
  Henry en ik hebben de serie “Morden in Sandhamn” helemaal uitgekeken.
  We vonden het allebei goed gespeeld en het zag er mooi uit ook nog.
  Scheelde wel, dat de hele serie in de zomer is opgenomen in Sandhamn… Iedereen ziet er mooi licht gekleed uit.
  Ja… dat wil wel!

  groetjes van Marlou

 5. The Good Wife is inderdaad een hele goede serie. Ik heb geen idee of het momenteel ook op de gewone zenders te zien is, maar ik heb wel al heel wat seizoenen ervan gezien. Het enige wat ik op dit moment volgt is The Blacklist.

 6. Jaa leuk! Ik heb de serie al een hele tijd geleden gezien.. en tijdens het lezen van je blogpost vraag ik me eigenlijk af of ik alle seizoenen al heb gezien. Ik ga het direct checken. Wat ik heb gezien vond ik in ieder geval te gek, erg goede serie.

 7. nog niet van gehoord! :) maar men huidige serie loopt op zijn einde dus mss zeker deze is starten met kijken.

  1. Als je houdt van ‘volwassen’ series zonder uitgesproken goede en slechteriken en van rechtbankdrama’s dan is het misschien wel wat voor jou.

 8. Oh klinkt best goed. Ik hou wel van je een serie waar je over na moet denken. Ik ga maar eens kijken!

 9. Dat is er één voor op mijn lijstje volgens mij! Ik ga hem even onder favorieten zetten… Ik zit vooral te wachten op het nieuwe seizoen van the handmaidstale op videoland :P

 10. Ik heb deze serie wel eens voorbij zien komen op Netflix, maar ik denk zelf niet dat het iets voor mij is. Ik hou wel van een beetje spanning en actie in het verhaal :).

 11. Ik heb vaak getwijfeld maar nog steeds ben ik niet aan deze serie begonnen. Ik houd ook niet erg van rechtbankverhalen maar dat zegt nog niets want soms wordt je toch ‘gepakt’ door een serie. Ik zal binnenkort wel een of twee afleveringen ‘testen’.

  1. Het rechtbank aspect is niet het zwaarst aanwezig. Het gaat toch vooral over Alice en hoe zij zich staande moet houden op een werkplek na jarenlang fulltime thuis geweest te zijn. Het is dus niet zo dat er voortdurend rechtzaken zijn, als dat helpt Frederique : )

 12. Ik had er al wel wat over gehoord maar heb het zelf nog niet gekeken. Het klinkt als een serie die ik wel leuk zal vinden

 13. Ik heb het nog nooit gezien en ben doorgaans ook van de series die makkelijk wegkijken. Toch heeft deze serie wel mijn interesse gewekt en staat hij wel op het “to do” lijstje!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.