Netflix tip: Friends from college seizoen 2

friends from college

Het eerste seizoen van Friends from college vond ik erg leuk. Maar dat is geen garantie dat een tweede seizoen ook goed is helaas. Maar de nieuwe afleveringen van Friends from college stellen niet teleur! Ik vind ze weer net zo leuk als in het eerste seizoen. Hoewel niet iedereen het eerste seizoen leuk vond, heb ik gelezen. Veel mensen vonden de karakters te negatief, en vielen over het overspel van Ethan en Samantha. Maar in het tweede seizoen zijn alle geheimen bekend!

Friends from college: waar gaat het over?

Friends from college gaat over een stel veertigers, die elkaar kennen sinds college. Ze zijn ondertussen getrouwd, en één van hen heeft een paar kinderen. Maar dat wil niet zeggen dat ze hun leven allemaal goed op orde hebben. Dat maakt Friends from college ook zo leuk: het is realistisch. Ook als je 'gesetteld' bent blijf je vaak in beweging. Het leven staat zelden stil, en er komen dingen op je pad waarmee je moet zien 'te dealen'. Zo ook bij Friends from college. De rode lijn is hun vriendschap: ze zoeken elkaar steeds weer op.

De karakters in Friends from College

 • Ethan Turner, schrijver en (ex) man van Lisa. Gedurende hun huwelijk ging hij steeds vreemd met Samantha, hoewel hij ook echt wel van Lisa houdt.
 • Lisa Turner, ex van Ethan. Ze is advocaat en probeerde samen met Ethan tevergeefs zwanger te worden via IVF.
 • Samantha "Sam" Delmonico. Samantha was net als Ethan getrouwd, en heeft twee kinderen.
 • Nick Ames is rijk, en doet eigenlijk niets nuttigs met zijn leven. Hij feest vooral.
 • Max Adler is de 'literary agent' van Ethan. In het tweede seizoen trouwt Max met zijn vriend Felix.
 • Marianne is een wat zweverig type die in nogal maffe toneelstukken acteert.

Friends from college: waarom is het zo leuk?

Ik schoot regelmatig in de lach bij Friends from college. Niet omdat het een comedy is, maar omdat sommige dingen zo herkenbaar zijn in al hun klungeligheid. De karakters in Friends from college zijn heel menselijk. Ze hebben goede kanten en slechte kanten. Soms doen ze goede dingen, en soms uitgesproken stomme dingen. Een simpel voorbeeld is als Ethan Turner de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw Lisa ontmoet en per ongeluk zegt:

'Nice to mate you.'

In plaats van nice to meet you. Op zich is het misschien helemaal niet zo grappig, maar ik vond het wel humoristisch, omdat het iets wat mij ook zou overkomen. Dat iets net niet goed je mond uitkomt....

Daarnaast is Friends from college ook leuk omdat ze de spot met zichzelf durven te drijven.

Trailer Friends from college season 2

Mijn conclusie over Friends from college

Als je houdt van kijken naar de dagelijkse strubbelingen van een stel 40-ers, dan is Friends from college voor jou het proberen waard.

Lees ook mijn review van The Affair.

Praktische informatie over Friends from college

Friends from college is te zien via Netflix. Een aflevering duurt gemiddeld een klein half uurtje, dus ze kijken makkelijk weg.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Similar Posts

23 Comments

 1. Het is zeker altijd even afwachten of het 2de seizoen net zo leuk is als deel 1. Het is dat we geen Netflix hebben want dit is zeker een serie voor mij :)

 2. Het verhaal spreekt me wel aan, lijkt een beetje een soort vervolg op Friends, maar dan in een oudere leeftijdsfase. We hebben alleen geen Netflix dus dat wordt hem helaas niet.

 3. Hoi Nicole,

  nou... als ik het zo lees, dan wil ik er wel naar kijken!
  Heb gelukkig wél Netflix, dus ik zit goed.
  Het enige is: is het wel ondertiteld?
  Want ik spreek en versta goed Engels, maar mijn gehoor is niet zo best, dus ik heb wel ondertiteling nodig...

  Ik ga het uitzoeken.
  Dank voor de tip.
  Leuk!

  groetjes van Marlou

 4. Hele leuke serie. Ik heb het in een dag afgekeken (wel lang wachten op seizoen 2 zeg). Vond het eind van seizoen 2 wel jammer.
  Ik ben fan van Ethan en Sam.

 5. Hele leuke serie. Ik heb het in een dag afgekeken (wel lang wachten op seizoen 2 zeg). Vond het eind van seizoen 2 wel jammer.
  Ik ben fan van Ethan en Sam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.