Nederland bomvol familie-evenementen in najaar

Variatie van gezellige, culturele activiteiten door het hele land

Alhoewel de zomer nog volop in gang is, is er eén ding zeker: de herfst komt eraan! Het is nooit verkeerd om vakanties en dagjes uit vantevoren te plannen; immers als je er op tijd bij bent zijn vliegtickets vaak goedkoper of kun je interessante aanbiedingen aan de haak slaan. Voor een leuk familieuitje hoef je eigenlijk niet eens ver te zoeken. Ook dit najaar staan er over het hele land volop evenementen gepland, geschikt voor het hele gezin. Met ticket kortingsbonnen kun je flink wat besparen aan entreegeld voor o.a. de bioscoop, het theater en pretparken, maar wat dacht je van één van de volgende evenementen?

De Vlissingse Zeedag die op 14 oktober 2012 bij het MuZEEum plaatsvindt is een dag die vol staat met matrozenverhalen, tentoonstellingen van waanzinnige scheepsloodsen, muziekoptredens, een gratis boottocht langs de havens van Vlissingen en nog veel meer. Het is dé manier voor zowel ouders als kinderen om op een leuke en speelse wijze het maritieme leven van vroeger en nu te leren kennen. Bereid je voor op een bomvolle haven want natuurlijk staan er ruimschoots speciale boten ter show gesteld. Kortom, een ideaal dagje uit voor de hele familie!

Beleef je ook altijd zoveel pret aan de kermis? Of ga je er stiekem eigenlijk alleen heen voor de poffertjes en oliebollen? Wat je reden ook is, op de Kermis op de Dam die er van 18 t/m 28 oktober staat is er voor iedereen wat wils. De attracties zijn tot middernacht geopend; daag de kinderen maar eens uit om dan nog het spookhuis in te gaan…

Van 23 t/m 28 oktober staat de studentenstad Leiden in het teken van film. Tijdens het Leids Filmfestival worden er niet minder dan 150 producties op 8 verschillende locaties op het scherm vertoond. Zo’n 25.000 bezoekers worden verwacht. Anders dan op TV zijn het niet vrijwel allemaal Hollywood-films. Een variatie van internationaal talent (Japans, Koreaans etc.) maar ook producties van eigen bodem komen voorbij. Wat ook leuk is om te weten is dat er voorpremières van gerenomeerde films over de hele wereld worden vertoond. Met zulke variatie is het Leids Filmfestival een cultureel genot voor iedereen!

Voor nog meer sportieve, culturele en andere soorten workshops kun je op deze site ideëen ophalen. De Groupon diensten geven je een flinke korting op allerlei activiteiten, dus wacht niet met het plannen van die onvergetelijke dagjes uit!

Is jouw familie niet zo gezellig? Lees dan vooral eens mijn post De fontein!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.