Moederen in Duitsland is voordeliger!

thuisblijfmoederThuisblijfmoeder Linda verhuisde onder andere vanwege de financiën naar Duitsland. Daar kunnen zij en haar gezin namelijk wél rondkomen van 1 salaris.

Haar verhaal vind je op Het Moederfront!

Similar Posts

9 Comments

 1. Wordt het ook niet eens tijd voor een categorie over werkende moeders op ‘Het Moederfront’? ;) Of misschien een naamswijziging naar ‘Het Thuisblijfmoederfront’? :) Ik vind het interessante verhalen om te lezen, hoor, maar als we met zijn allen een front moeten vormen, waarom dan alleen verhalen van moeders die fulltime thuis zijn?? Ook als parttime werkende moeder ben je gewoon fulltime mama, hoor :D

  1. Bedankt voor je feedback Daantje, maar dat ga ik niet doen.

   Ik vind dat dat er al genoeg websites zijn voor vrouwen die kind en baan combineren. Het Moederfront is één van de weinige sites waar het geluid van vrouwen die kiezen voor fulltime moederen te horen is.

   Bovendien hebben anderhalf- en tweeverdieners het tij al behoorlijk mee.

 2. Ik heb op het moederfront ook gereageerd.

  Ik vind sommige van haar antwoorden soms best kwetsend naar mama’s die bewust de keuze maken om te werken of gewoon niet anders kunnen…

  Ik ben zelf thuisblijfmama geweest (16 maand) daarvoor was ik een full-time werkende mama en nu halftijds, dus ik weet waarover ik het heb.

  Het is een kwestie van wat een mama zelf nodig heeft, wat de behoeften van je kinderen zijn, je financiële situatie en je sociale opvangnet…
  Een balans tussen alles is het belangrijkste, denk ik.

  1. Het is altijd mogelijk dat je iets als kwetsend ervaart natuurlijk. Persoonlijk zie ik niets kwetsends in Linda’s persoonlijke visie en ervaringen. Ze spreekt gewoon voor zichzelf.

 3. Ik vind dat België en Duitsland een stuk gezinsvriendelijker dan Nederland. Mijn zus woont in België en die heeft het financieel gezien al veel beter dan mijn gezin en ik hier in Nederland. Uiteindelijk ben en blijf je zelf verantwoordelijk natuurlijk maar ik vind het wel vaak moeilijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.