|

Mobieltje

Mijn mobieltje, dat ik van mijn vijftienjarige dochter heb geërfd, ligt permanent aan de oplader als een comateuze patiënt. Ik vergeet het ding altijd mee te nemen, en er zelf mee bellen doe ik al helemaal nooit.

Als de kinderen naar school gaan probeer ik er aan te denken het ding mee te nemen, omdat het tegenwoordig bijna ‘not done’ is om niet bereikbaar te zijn. Dan vraag ik me wel eens af: hoe deden onze moeders dat vroeger?! Die waren toch ook wel eens weg?

Maar het hele principe van altijd en overal ‘bereikbaar’ moeten zijn, benauwt mij. En in het kader van ‘mindfulness’, en bewust leven in het moment, past zo’n mobieltje toch niet? Hoe kun je nou volledig bewust zijn van een wandeling, of een bezoek aan een winkelcentrum, als je weet: ‘Elk moment kan mijn mobieltje afgaan? Als een tikkende bom?!’

Wat mobiele telefonie betreft is minder wat mij betreft meer. Meer vrijheid, meer rust, en meer leven.

Dus laat mijn mobieltje maar rustig verouderen terwijl het aan de beademing ligt.

Heb jij een mobieltje?
Ja natuurlijk, wat een rare vraag!
Nee, vanwege financiële redenen.
Nee, in verband met rustig leven.
  
Free polls from Pollhost.com

Leestip

Prepaid zonder verplicht opwaarderen

En is dat een prepaid of heb je een abonnement?
Is het mobieltje belangrijk voor je?
Ga je van huis zonder je mobieltje?

Similar Posts

15 Comments

 1. Ik heb wel een mobiel, maar dat ding is of kwijt of leeg of ik vergeet hem. Dus met andere woorden niet aan mij besteed. En soms vind ik het gewoon lekker om niet overal bereikbaar te zijn.

  Groetjes Jolanda

 2. Mijn telnummer heeft bijna niemand. Dat is ook een idee. Hij is puur voor de ‘noodgevallen’en wordt dus zelden gebruikt. Ideaal. Als mensen mij willen bellen, doen ze dat maar op mijn thuisnummer.
  Groetjesss Merel

 3. ja ik heb een mobiel en ik vind het bijzonder ongrappig als ik um vergeten ben. ik ontvang m’n mail erop, kan internetten, twitter, maak fotootjes etc. maar… gouden regel:
  ben ik met iemand in gesprek oid dan negeer ik het ding als ie gaat. komt later wel.

 4. Eigenlijk heb ik er 2, een van mn werk en 1 privé. Die laatste is altijd leeg, de eerste staat (te) vaak op “Stil” dus ik mis de oproepen nogal eens. Dus helemaal mijn ding is het zeker niet.

 5. Tuurlijk heb ik een mobiel :-) En ik vertrek eigenlijk nooit zonder….Ik vind het wel een fijn idee dat ik bereikbaar ben voor mijn kinderen. En dat ik zelf 112 oid kan bellen als ik ergens in de middle of nowhere mijn been breek….

 6. hmm ja hoor ook ik heb een mobieltje een kek hip dingie, ik gebruik nog niet de helft van zn mogelijkheden, maar ik ben er wel blij mee :-) en voor mn werk heb ik soms achterwacht dat zou dan betekenen dta ik niet van huis( waar de vaste telefoon staat) weg zou kunnen>?? mijn mobieltje brengt me dus meer vrijheid :-)
  ik heb een heel iniminiklein abbo.. en daar red ik het uitstekend mee, ook vind ik het smsssen van kleine berichtjes naar diverse mensen vrienden enz erg prettig om te doen…ik bel er minder mee… en hmm tja er zit een knop op dus ik kan m ook gewoon uit en of stil zetten, ik gebruik m ook als horloge want die draag ik nooit.En als agenda. en als boodschappenlijstje etc…
  maar ik zou ook zonder kunnen hoor…. ( ik was mn mobieltjes wel eens per ongeluk… en daar kunnen ze dus niet tegen na een aantal keer)

 7. Ik heb er een, een oude van mijn man.
  Vind het een fijn idee dat ik bereikbaar ben voor noodgvallen, en 112 kan bellen mocht het nodig zijn. ( door de komst van een mobiel zijn al heel wat levens gered )
  verder gebruik ik hem nooit, alleen dus voor noodgevallen.
  Heb rust met mobiel :D

  Gr Deboor
  ( geen google ac. kan hem niet anders plaatsen dan annoniem )

 8. Ik zou er ook niet meer zonder kunnen, het geeft toch een veilig gevoel vind ik vooral als je onderweg bent. Bovendien zit er nog altijd een uit knop op voor als je niet gestoord wil worden.

 9. Ja, ik heb ook een mobiel, maar een rare vraag vind ik het niet hoor! Ik gebruik ‘m alleen voor noodgevallen en vind het prettig dat familie mij kan bereiken als dat nodig is. Maar verder geef ik mensen altijd ons vaste telefoonnummer. Ik heb mezelf wel aangeleerd om ‘m altijd mee nemen alleen vergeet ik ‘m nog wel eens op te laden.

 10. Ik heb volgens mijn kinderen een heel oud model, heb ‘m gekocht toen mijn zoon naar de 2e van de middelbareschool ging omdat hij er toen ook 1 kreeg, hij is nu 19.
  Ik snap sinds kort hoe het allemaal werkt…
  Ik vind het heerlijk om zonder mobiel van huis te gaan, maar inderdaad, ik wil bereikbaar zijn voor mijn kinderen die mijn nummer ook alleen hebben.

 11. Ik heb een pre-paid mobiel maar haast niemand heeft mijn nr.
  Alleen manlief, school en onze oudste zoon.
  (o,ja en mijn ouders)
  Ik wordt dus eigenlijk haast nooit gebeld en als het wel zo is, dan is er vaak wat aan de hand.

  Verder ben ik (vooral ‘s avonds) geregeld weg en vind ik het wel makkelijk om in geval van nood iemand te kunnen bellen.

 12. Mijn mobieltjes (ja, ja, meervoud) zijn vergroeit met mijn lichaam. Het is zo erg, dat ik niet eens het nummer van mijn vaste telefoon herinner…. Tja, ik ben een mobiel-o-junk….

 13. Ik zou zeker niet zoder m’n gsm kunnen, het is immers ook m’n fotocamera en wil altijd bereidbaar zijn en kunnen bereiken.
  Maar ik vraag me ook heel de tijd af hoe mensen dat vroeger deden? Afspreken met mensen is nu zo’n makkie: kom je een beetje te laat of veranderd de locatie? Geen probleem! Zouden er vroeger dan niet meer misverstanden geweest zijn?!

 14. Ik heb er wel eentje maar die neem ik meestal niet mee omdat ik weiger altijd bereikbaar te zijn. In de supermarkt gebeld worden: de ULTIEME gruwel zeg en dan voor de kassa getracteerd worden op luide gesprekken, bleh!
  Ik heb ‘n pre-paid en mijn tegoed wordt dus steeds bevroren omdat ik het niet gebruik.
  Ik neem hem alleen mee als ik wat langer en verder van huis weg ben maar reageer wat wazig op de beltoon omdat ik die niet herken, haha.
  Groetjes,

 15. Heb een mobieltje van 7 jaar oud dat 9 van de 10 keer uitstaat. Of boven ligt als ik beneden ben en andersom.

  Ik neem hem ook bijna nooit mee, behalve als ik met onze Franse rammelbak een eind alleen moet rijden….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.