Mobieltje waarmee je alleen maar kunt bellen

Schermafbeelding+2011 01 15+om+14.18.23

Aanvankelijk werden de nieuwe technologieën voor mobiele telefonie enthousiast omarmd. Het kostte wat, maar dan had je ook wat: heel veel toeters en bellen!

Maar nu doet zich een onverwachte wending voor: mensen krijgen genoeg van al die toeters en bellen, en verlangen terug naar eenvoudiger tijden.

Dat betekent echter niet, dat je oude mobieltje weer volstaat! Welnee, dan koop je een geheel nieuw ‘concept’: een apparaat zónder toeters en bellen! Echt grensverleggend!

Duurder dan het goedkoopste mobieltje, hij kost 79,95, maar dan heb je ook wat: géén toeters en bellen! Een mobieltje waarmee je alleen maar kunt telefoneren. Je kunt er nog niet eens mee sms-en!

Het is een staaltje absurd consumentisme, dat me doet denken aan het sprookje van ‘De kleren van de keizer’.

Ik heb een nog veel baanbrekender idee: helemaal geen mobieltje hebben!

Zou jij deze mobiel zonder toeters of bellen kopen?
Waarom wel of juist niet?

Similar Posts

15 Comments

 1. Dat pikken mensen niet meer. Geen mobiel. Dat ding ligt hier zo een week werkeloos leeg te raken soms. Ik heb een afgedankte met foto-optie. Alleen zijn dat zo weinig pixels dat de foto’s uitsluitend digitaal te gebruiken zijn.

  Ik heb er dus een omdat manlief me wil kunnen bereiken. Anders had ik er gewoon nog steeds géén.

  Een dagje buitenland waarop je wordt gebeld, komt je altijd duur te staan. En ze verwachten wel dát je belt vanaf je vakantieadres.

  Zund geld!

 2. haha……geinig geschreven!
  ik heb een simpel mobieltje,waar ik mee kan bellen èn kan smsen,meer doe ik er echt niet mee…..

  geen mobiel…..da’s niet echt een optie….vind het bèst prettig om ‘m te hebben

 3. Zonder mobiel zouden wij niet meer kunnen (willen). Wij hebben een agrarisch bedrijf en vroeger werd er altijd onder etenstijd gebeld omdat mijn man alleen dan in huis was. Dat is nu niet meer zo, alles wordt gewoon onder werktijd geregeld via de mobiel. Die toeters enbellen hoeven voor mij ook niet, als ik maar kan bellen en sms-en is het goed. Onze oudste zit nu in de 1e van de middelbare en mocht op de basisschool nog geen mobiel en heeft er nu wel één. Vind ik toch wel handig…gelukkig gebruikt ze hem alleen wanneer het echt nodig is, het is niet zo’ n beller. Toen de middelste van 10 laatst nog steeds niet thuis was uit school en ik lichtelijk ongerust werd, vond ik het wel jammer dat zij geen mobiel heeft, had ik haar even kunnen bellen! Zelf heb ik ook een mobiel, maar dat is meer om bereikbaar te zijn voor de kinderen. Ik zou best zonder mobielkunnen denk ik, maar het is toch best handig! Maar dan alleen voor het bellen en sms-en!

 4. nee zo een zou ik gewoon echt NIET willen …sorry
  Ik vind het smssen makkelijk, handig en ook leuk/sociaal even snel een kort bericht te kunnen sturen.Foto’s maak ik bijna nooit met mijn mobieltje.
  Ook het bereikbaar zijn is hier voor t werk wel eens een must, anders zou ik op die dagen/avonden steeds in huis bij de telefoon moeten blijven zitten, daar is ook niks aan….
  Maar ik doe er heus wel eens dagen niks mee :-)

 5. Pasgeleden heb ik na vijf jaar een nieuwe gekocht. Een nieuwe accu was duurder dan een nieuwe van € 15.

  Ik vind deze wel mooi omdat ie simpel is maar ben het helemaal met je eens dat het belachelijk is om weer iets nieuws te kopen omdat je er iets níet mee kunt.

  Verder heb ik mijn abonnement via het werk, vorig jaar was 5 euro belkosten per maand een uitschieter omhoog (bellen naar een doorverbindservice en vervolgens mij het bedrijf dat je nodig had in de wacht worden gezet = duur)

  Maar goed, er zullen genoeg idioten intrappen in deze supertoffevettelauwenieuwe chetsjet.

 6. Ik heb mijn mobiel gekocht in 2002 en heb deze nog, maar volgens mij duurt het niet lang meer of het ding stopt er mee.
  Ik heb de mobiel toen gekregen voor mijn verjaardag om bereikbaar te zijn voor mijn zoon die op de middelbare school zat. Nu zit mijn dochter op de middelbare school en zij sms’t me regelmatig (‘Mam, ik kom iets later. Mam, ik neem … mee naar huis’. enz.), maar ik denk er serieus over om geen nieuwe aan te schaffen mocht mijn mobiel kapot gaan. Doe ik het wel, dan wordt het een goedkoop dingetje van rond de 20 euro.
  Persoonlijk vind ik het heel naar om voortdurend ‘bereikbaar’ te zijn, hoewel ik mijn mobiel uit doe zodra iedereen weer thuis is.
  De mobiel die jij beschrijft zou opzich iets voor mij zijn, alleen word ik meer gesms’t door mijn kinderen en dat wil dus niet met dit apparaat. Mijn kinderen hebben ook alleen mijn nummer.
  Eerlijk gezegd vind ik het een onrustgevend hebbedingetje.

 7. Ik heb alleen maar een mobiel. Mijn vaste telefoon heb ik er 3 jaar geleden uitgedaan.
  Omdat ik overdag werk en ‘s avonds hooguit eens bel met mijn moeder of mijn zus, was het grootste bedrag op mijn telefoonnota de abonnementskosten!
  Eerst voelde het een beetje eng aan om je vaste telefoon de deur uit te gooien, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik heb een gewoon mobieltje, met een tweejarig abonnementje van 17,95. Ik kan er 300 minuten mee bellen per maand (maak niet eens op)en onbeperkt smssen. Wat ik best veel doe naar man en kinderen binnen het kader gezinsmanagement. (wie wat en vooral hoe laat?)
  Ook mijn werk is de mobiel ideaal. Ik ben op iedere plek in het bedrijf bereikbaar. Erg fijn.
  De toeters en bellen zijn verder aan mij niet besteed…ik geef het gewoon toe..ik snap er geen bal van heb de moed niet om de gebruiksaanwijzing te bestuderen.

 8. wij hebben geen vaste telefoon dus geen gsm lijkt me geen optie, ik koop mijn gsm altijd in de aanbieding.. die ik nu heb werkt al 2 jaar en kosten 29,- sim-lock vrij!
  betaal echt nooit meer voor zo’n ding.

 9. Kreeg van de week sms-je van dochter die aan het winkelen was. Ik heb hem beantwoord met JA. Vond ik heel knap van mezelf zo’n eerste sms-je. Terwijl ik op de computer toch hele leuke dingen doe al zeg ik het zelf (zie m’n blog!)

  Goed weekend!

 10. Ik heb ‘n mobieltje met fototoestel, maar om eerlijk te zijn? Ik sms vooral en bel af en toe. Voor de rest wordt die niet gebruikt. Alleen voor ‘t zicht. ;-) Een mooie roze! Maar zonder? Ik zou niet willen! Ventje en ik laten elkaar weten wanneer we ‘s ochtends veilig op ‘t werk aankomen en we ‘s avonds weer naar huis vertrekken.

 11. We hebben een vaste telefoon, zo’n pakket; tv, compu en telefoon. Ook hebben we aaletwee een mobieltje. De mijne staat 24 per dag aan, ik wil onder alle omstandigheden bereikbaar zijn voor onze kinderen.
  Erg veel gebruiken……..dat is een ander verhaal. Maar zonder een gsm in deze tijd? Al zijn we al wat ouder je moet proberen met de tijd mee te gaan.
  hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 12. Die 87-jarige mevrouw over wie je het in het volgende postje hebt, zou waarschijnlijk heel blij zijn met zo’n no-nonsense mobieltje. Ik overweeg ook om er eentje voor mijn (eveneens 87-jarige) moeder te kopen, juist omdat het voor die leeftijdscategorie het meest op een gewone telefoon lijkt. Ik denk dat veel ouderen er blij mee zouden zijn.

 13. het zou ook handig zijn als je er bij zet wat het model o.i.d. is zodat je er daadwerkelijk wat meer over kunt zoeken/vinden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.