Mobieltje in je decolleté

mobieltje

De medescholieren van mijn oudste dochter dragen hun mobieltje letterlijk ‘na aan hun hart’, namelijk in hun decolleté! Het schijnt dé manier te zijn waarop middelbare scholieren hun mobieltje bewaren.

Ik snap de voordelen wel: je kunt je mobieltje makkelijk pakken, je hoort hem goed of je voelt hem vibreren, en hij kan niet stiekem gestolen worden. Maar het lijkt me toch niet zo gezond, ook al schijnen mobieltjes nauwelijks straling te hebben.

Kennen jullie deze gewoonte om je mobieltje in je decolleté bij je te dragen?

Similar Posts

27 Comments

 1. Doe ik al jaren!
  In mijn decollete is het heel gezellig:
  Mijn elektrische sigaret, mijn mobielje en af en toe koek- en broodkruimels ;-))

 2. ha ha doet mijn schoonzus ook al jaren, ze slaapt er zelfs mee, bang om een gesprek te missen !

 3. Ik doe het zelf ook wanneer ik een broek aan heb die geen zakken heeft. Maar het liefst draag ik hem toch gewoon in mijn broekzak.
  Anna

  1. Dit doe ik ook, maar als ik iets aan heb zonder zakken, doe ik het zo. Of in een tas, als ik die bij me heb, daar geef ik dan toch de voorkeur aan, omdat ik toch vaak nog wel wat meer meesleep…

 4. Als ik werk moet ik mijn mobieltje altijd bij de hand hebben.(wijkverpleegkundige) Maar soms kom ik wel eens ergens waar ik hem niet kan/wil neerleggen. Dan stop ik hem in mijn bh.

 5. Yep!! Maar ik stop hem daar niet vaak. Op mijn werk ligt íe te lurken aan het stroom, en daar is geen herrie, dus hoor ik hem en gaat het goed. Onderweg zit ‘ie in mijn tas, want onderweg en buitenshuis neem ik standaard nooit op, dan moet iedereen maar inspreken, ook klanten, want ik hoor geen pest met een mobiel buitenshuis.

  Alleen als ik wéét dat ik gebeld wordt en ik loop in huis rond te struinen, en in veel jurken en rokjes zitten geen zakken… en ik ben slechthorend, het is dan de enige manier om te zorgen dat ik dat ding kan horen, dan zit íe in mijn decolleté.

  Ik heb wel eens zon’n mobieltasje aan koord geprobeerd, maar toen bleef ik aan elke deurknop hangen die ik tegenkwam en flikkerde het met een zwiep mijn thee om, dus… veilig hoog en droog is beter.

  Tenzij ik natuurlijk die dag een kledingstuk met een zak aan heb, dan gaat ‘ie daarin, hoewel veel zakken niet groot genoeg zijn om te zorgen dat ‘ie er helemaal “in” zit…

  1. Wat grappig dat het decollete zo’n bekende plek is voor een mobieltje! Blijkbaar zijn ze op de middelbare school niet de enige. En het ís natuurlijk ook wel een handige locatie!

 6. Ik heb het nog nooit gezien en meegemaakt in mijn omgeving, wel dat een vrouw haar beha gebruikt voor verstoten jonge vogeltjes en die stopt ze dan in het midden van haar bh, tussen haar borsten in, lekker warm!
  Astrid

 7. ‘k Heb geen mobieltje… en anders zou ik hem daar niet bewaren, lijkt me ook niet helemaal gezond.

 8. Toen ik werkte had ik hem altijd aan een kettinkje in mijn zak omdat hij anders bij het minst of geringste in de toiletpot viel, maar nooit bij mijn hart, ging meteen op hol. Net zoals ik hem in mijn binnenzak draag, doe het dus nooit.

 9. Mijn mobieltje verstop ik in mijn broekzak of in handtas. Maar soms verstop ik hem…, dan kan ik hem niet meer vinden, zucht… Misschien dan toch maar een vast plekje geven in mijn bh.

 10. Ik was laatst in een winkel waar de (jonge) verkoopster hem ook zichtbaar in haar BH droeg. Ik vind het zo *hoe ga ik dit netjes zeggen?* betaalbare-vrouw-achtig eruit zien. Sorry voor iedereen die het wel doet.
  Als ik geen zakken in mijn kleding heb stop ik hem in mijn tas, met het risico dat ik hem niet hoor of leg ik hem ergens neer, maar mijn decolleté gebruik ik daar niet voor.

  WG

 11. Ik heb het even nagevraagd bij oudste dochter en zij zegt: ja, maar alleen bij het uitgaan niet op school, als ze geen zakken heeft bij het uitgaan zeg maar.

 12. in de winter stoppen ze hun mobiel hier in hun laars.. maar ik heb nog niet gezien dat ze dat ding in hun bh stoppen.. vind ik wel apart..

 13. Vandaag bij Zem..bla (geloof ik) de gevaren van mobiel bellen en het dichtbij je dragen van wifi-apparaten …
  én het feit dat deze gevaren door sommige partijen het liefst weggestopt worden.

 14. Ik heb net een reportage zitten kijken over mobieltjes en hun gevaren, zeker voor kinderen/jeugd. Aflevering van vandaag van Zembla, een aanrader om even terug te kijken via uitzending gemist. Ik ben me rot geschrokken!

 15. Ook hier doe ik dat à
  Jaren af en toe. Alleen wanneer ik kleding aan heb zonder zakken en geen tas bij mij heb. En dat is voornamelijk op werk.
  De eerste keer dat ik het zag bij anderen stond ik heel raar te kijken, maar ik moet toegeven dat het af en toe best een handig plekje is in nood.

 16. Ik zag laatst een BH met een GSM-zakje erin, maar op een beetje rare plaats: onder de oksel, lijkt me toch niet zo’n heel handige plaats, dan maar aan de bovenkant, maar zorg wel dat je niet een heel strak shirtje aanhebt, en dat ‘ie dan wat naar het midden zakt, WANT DAT IS GEEN GEZICHT! We kwamen toevallig afgelopen week zo’n dame tegen, en zelfs mijn pubers hadden daar problemen mee (jongens wel te verstaan)…

  Ik geef de voorkeur aan mijn broekzak, of een tas, maar als ik écht geen andere plek heb om op te bergen, dan schuif ik hem bij mijn BH in.

 17. Inderdaad een wonderlijke plek voor een GSM-zakje, maar wel een slimme bh-fabrikant. Maar het creëert lijkt me inderdaad een rare bobbel. Dan heb je van die speciale t-shirt bh’s die je niet ziet onder een t-shirt, en dan prop je er een mobieltje in…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.