Opvoeding

Merkschoenen versus goedkopere schoenen

Hoewel de temperaturen nog niet echt hoog zijn, vond ik het toch tijd voor nieuwe schoenen voor mijn dochter Teuntje (10). Nu banjert ze op grote, bruine winterlaarzen door het leven, en als de zon stralend schijnt staat dat toch wel erg winters.

Helaas vind ik nieuwe schoenen kopen vrij stressvol, want mijn hele jeugd heeft mijn moeder mij bezworen dat je tot je zestiende verantwoord schoeisel dient te dragen, op straffe van rugproblemen op latere leeftijd. Maar omdat ik ook weer niet te veel geld wil uitgeven, vind ik dat nogal een gedoe, en staat het zweet mij in schoenenwinkels doorgaans op de rug. Nou hebben we hier in Doetinchem de schoenwinkelketen Schuurman Schoenen, en die hebben de prettige gewoonte schoenen uit de collectie van vorig jaar aan te bieden, tegen een aanzienlijk lagere prijs.

Daar heb ik nu voor Teuntje een paar goede schoenen, van het merk Quick, aangeschaft, die oorspronkelijk 89,95 kostten, maar nu voor 59,95 weggingen. Bovendien kreeg ik nog 10 euro kassakorting. Dus in totaal kostten ze 49,95. Dat is me de gemoedsrust dat ik de voeten van mijn kind niet bederf wel waard.

In het verleden heb ik ook wel de Dr.Visser schoenen bij Scapino gekocht, want die klinken ook erg verantwoord, en het cv van dr. Visser boezemt vertrouwen in. Maar de afwerking van binnen vind ik niet altijd even goed: Teuntje kreeg al snel blaren omdat de binnenkant vrij ‘scherp’ was. Vorig jaar kocht ik voor zo’n 40 euro schoenen bij de Schoenenreus, die volgens mij ook aardig voldeden aan de kwaliteitseisen voor goede kinderschoenen.

Het blijft een lastig punt: kunnen goedkope schoenen net zo goed zijn als duurdere schoenen? Regelmatig hoor ik van wel, en dan twijfel ik weer. In de supermarkt ga ik altijd bewust voor het goedkope merk, en ook bij kleding doe ik dat.
‘Je betaalt voor het merk!’ leer ik mijn kinderen, ‘En dat is zonde van je geld!’

Maar bij schoenen vind ik het dus lastig te vertrouwen op het goedkope merk.

Waar koop jij je kinderschoenen?
Scapino dr. Visser
Scapino ander merk
Bristol
Een betere schoenenwinkel
Schoenenreus
Nimco
Dolcis
Anders
  
Free polls from Pollhost.com

Similar Posts

6 Comments

 1. Mijn ervaring is een beetje dat goedkope schoenen vaak duurkoop zijn. Ze zijn sneller versleten. Na een jaar dat ze allen 2 x nieuwe sandalen moesten omdat ze versleten waren na 2 weken kocht ik voor allemaal een paar teva’s wel wat duurder maar die kan ik na een zomer nog wel doorgeven aan een jonger kind. Ook winterschoenen, zo lopen ze na 2 weken op kapotte nep all stars, besteed ik even meer voor echte all stars dan doen ze daar een heel seizoen en soms wel 2 mee. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Ik heb er een die het presteert om zo’n 5 paar schoenen te verslijten, en geen goedkope want hij wil alleen maar van’s of globes aan :-( Wel grappig dat jij wel naar je moeder luistert, ik moest altijd van die vreselijk verantwoorde schoenen aan, zo lelijk vond ik ze altijd. En ik mocht nooit sportschoenen aan. Dus mijn kinderen mogen sportschoenen dragen en schoenen die ze mooi vinden ;-)

 2. Ik ben prijsbewust, maar niet wat schoenen bertreft voor dochterlief. Ze heeft nu nog haar eerste schoentjes en dat zijn Ecco’s. Binnenkort gaan we voor zomerschoentjes en dan zal ik ook gewoon een duurder merk kopen (nu hadden we geluk, want het was een cadeau van oma). Deze ecco’s waren in de opruiming en toen leuk geprijst.
  Wat kleding betreft koop ik gewoon in goedkopere winkels of goedkopere shirts en in de Kringloopwinkel. Geb gisteren voor een habbekrats zelfs kleertjes van Hello Kitty en De Aristokatten voor dochterlief gescoort.

 3. wij hebben net vanmorgen voor dochter 3 paar gympen (nepallstars) gekocht bij de bristol voor erbij. in de winter loopt ze altijd op goed schoeisel dat lang meegaat, wat meer kost en steving om de voet zit. maar zo gauw het kan loopt mevrouw op slippers maar dat is nog best fris. dus toen we vanmorgen bij de bristol de gympen tegenkwamen voor 8 euro per paar hebben we 3 paar meegenomen (eerst netjes betaald). 1 paar is voor de gym op school en 1 paar is wit en gaan we zelf kunstig versieren en het paarse paar trok ze op de terugweg gelijk aan. we doen het dus halfhalf….

 4. Ik heb van een kinderarts geleerd,dat goedkope schoenen ook goed kunnen zijn,net zoals dure schoenen slecht kunnen zijn.Waar je op moet letten;is de zool goed buigzaam,kan er een vinger bij de hak erbij(in)sluit de schoen goed aan is er ruimte bij de tenen.In de winter het liefst met veters,in de zomer verstelbaar bij teen en hak.Dat is mijn tip aan jullie.Groet Anne-Mae

 5. Wij kopen de schoenen bij een dure schoenenwinkel in Wassenaar. We hebben daar goeie ervaringen en men trekt ook aardig wat tijd uit om de kinderen te helpen. Ze meten de kuit en de voeten zodat ze precies weten welk soort laars ze aankunnen.
  Eenmaal daar beland, ga ik niet op zoek naar een andere winkel.

 6. Normaal zei ik altijd bij alles: “Neem de goedkoopste!”, maar bij schoenen ben ik daar toch wel van teruggekomen..

  De kwaliteit bij winkels als bristol/scapino (made in china) is gewoon écht om te huilen. Het kan zijn dat mijn dochter een beetje een wildebras is, maar ik vind toch dat schoenen langer goed moeten blijven dan één maand!

  Mijn dochter is nu 4 en heeft in het verleden (een peutertje van 1 – 3 jaar!) heel wat scapino-schoenen binnen ‘n paar maanden versleten. Sandalen, laarzen, alles.. het ging gewoon kapot! (geen slijtplekken, maar stiksels of lijm die los ging)

  Nu kopen we dus al ‘n tijdje wat duurdere schoenen en die blijven gewoon netjes heel tot aan het eind van het seizoen. Tegenwoordig kun je die ook best op marktplaats kopen. Vaak hebben mensen 2, misschien 3 paar schoenen voor hun kind en het paar dat dan het minst (bijna niet) gedragen is gaat op marktplaats weg voor 10% van de nieuwwaarde..

  Deze winter liep ze zo dus op hush puppies voor 6 euro…. ;)

  groetjes uit Sliedrecht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.