Menstruatiecup versus maandverband en tampons

Een menstruatiecup is milieuvriendelijk, en veel vrouwen zweren er bij.

En als je zo’n menstruatiecup ziet, dan is het een leuke methode vind ik:

menstruatiecup

Op mijn blog Het Moederfront lees je meer over deze duurzame methode om je menstruatie op te vangen.

N.B. Een ander duurzaam alternatief is een menstruatie onderbroek.

Zie ook mijn post over zelf een uitstrijkje maken.

Wat gebruik jij: tampons, maandverband of een menstruatiecup?

Similar Posts

13 Comments

  1. Ik gebruik nu een paar maanden de organicup, ideaal! Je kan deze namelijk tot 12 uur laten zitten zonder dat je die enge tamponziekte krijgt. En ook met zwemmen raakt hij niet vol door het zwemwater :)
    En het scheelt in de portemonnee, 1 keer € 25 vs elke maand € 5 (minstens volgens mij)

  2. Ideale oplossing, maandverband vind ik een gruwel en mijn menstruatie’s zijn te licht geworden voor tampons. De cup is dus een ideale oplossing voor mij, hij droogt mijn vagina niet uit en is erg makkelijk in gebruik.

  3. Ik gebruik de menstruatiecup nu 2 maanden, en moet er erg aan wennen. Ik gebruikte altijd wegwerp-maandverband. In het begin ging het inbrengen heel moeizaam, ik heb echt 5 oefensessies gehad waarin ik uitgebreid met de cup aan het oefenen ben geweest. Nu lukt het inbrengen en er weer uit halen me alleen staand – in de wijde squat – houding. Zittend op de wc lukt het inbrengen me (nog) niet. Op de fiets voelde ik de cup ook niet. Ik vond het een raar idee dat ik niet lekte, en ook geen maandverbandje in mijn onderbroek had zitten. Nu heb ik de cup een hele nacht in gehad. Ik heb een witte pyjamabroek, dus dat vond ik heel spannend. Voor de zekerheid had ik wel een wegwerp-inlegkruisje in gedaan, maar dat bleek niet nodig. En de volgende ochtend zag ik dat ik niet was doorgelekt. De cup had zich helemaal “ingenesteld” op een vaste plek. Ik vind het echt ideaal dat je de cup ‘s nachts 10 uur achter elkaar in kan houden, en gewoon de hele nacht door kunt slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.