Boeken via marktplaats of bol.com?

bosatlas
Hij wilde wel poseren, maar ondertussen ook eten.

Als het om tweedehands boeken gaat, koop ik die meestal bij bol.com.

Dat wil niet zeggen dat ik niet eerst ook op marktplaats kijk! Zeker wel. Maar vaak zijn de prijzen daar niet lager dan bol.com.

Bol.com wint het van marktplaats

En dan wint bol.com het echt op alle fronten van marktplaats vind ik. Als ik bij bol.com een tweedehands boek koop dan weet ik ook zeker dat ik het op korte termijn krijg. Bij marktplaats krijg je dan eerst het gedoe van het uitwisselen van bankrekeningnummers (verkoper) en adressen (kopers), en dan moet je maar afwachten. Bovendien kun je bij bol.com ook achteraf betalen.

Donderdag bestelde ik de Grote Bosatlas en vandaag kwam hij al binnen! Keurig verpakt en in prima conditie.

Waar koop jij tweedehands boeken het liefst?

Similar Posts

40 Comments

 1. Ook ik koop het liefst bij Bol als ik een tweedehands boek koop om dezelfde reden die jij zegt! Ik heb nu drie keer een boek gekocht en steeds kwam mijn bestelling snel en netjes binnen zonder gezeur met geld.

  Hartelijke groet,
  Noor

 2. Ja ik ook bol.com hoor! Je weet toch zekerder dat het echt snel opgestuurd wordt. Ik heb ook wel eens zelf boeken verkocht via bol.com, gaat ook prima.

 3. Leuke foto,
  ik koop sinds ik aan het consuminderen ben eigenlijk helemaal geen boeken meer, of toch wel op de rommelmarkt voor 0,50 per stuk. Voorheen wel graag 2e hands bij bol.com. Marktplaats heb ik ook geen goeie ervaringen mee.

 4. Meestal bij bol en ook wel ik boekwinkeltjes.nl En als ik mazzel heb vind ik voordeligen en leuke boeken bij de kringloop.

 5. Ik heb ook goede ervaringen met het kopen van tweedehands (studie)boeken via bol.com. Ik zit er zelf nog over te denken om mijn oude studieboeken ook te gaan verkopen via de site, maar het lijkt me zo’n gedoe met verzenden.

  1. Boeken verkopen via bol.com is op zich niet zo heel moeilijk. Je print heel makkelijk een verzendbon uit bij bol.com. Ik ben helemaaaal niet van het pakjes versturen, en zelfs ik vond het goed te doen.

   En het is een goede manier om oude boeken te gelde te maken : )

  1. Ik koop eigenlijk zelden tot nooit meer boeken. Meestal haal ik ze uit de bieb of ik koop tweedehands via bol.com. Voor een nieuw boek betaal je toch al gauw 18,- en dat schrikt me af. En dat terwijl ik dol ben op lezen.

 6. Wat een goede foto! Pubers en voedsel, echt van levensbelang. Haha.. Hij wilde in ieder geval nog poseren, dat krijg ik niet voor elkaar bij de jongens. En tweedehands boeken ook bij voorkeur via bol.com.

 7. jee, eigenlijk geen van beiden, dan wil ik de boeken eerst zien of gewoon tegenaan lopen op een markt of waar dan ook… tweedehands dan he. Nooit aan gedacht om dat te doen slechts 1x omdat ik een boek tegen kwam die ik zelf ooit had uitgeleend maar nooit heb terug gekregen en daar baalde ik van. Dat is goed gegaan, maar ik heb ook een keer een boek gekocht, geld over gemaakt vervolgens nooit iets ontvangen of gekregen, dat was dan via een FB marktplaats, en daarom geloof ik er niet meer in…

  Zelfs de beheerder kreeg niets thuis en nee dan kun je ook je geld niet terug laten boeken omdat het een privé transactie was…

  X

  1. Oh jawel hoor, ook, ooit heeft een vriend van mij een boekje tweedehands besteld bleek ook in eigen beheer via bol.com te zijn, hij heeft er maar 2 maanden op moeten wachten met heel veel gedoe… weten veel mensen ook niet.

   X

 8. Boeken koop ik zowel nieuw (vaak met korting), bij boekensites, de Kringloop en Bol of op Marktplaats. Via de laatste twee verkoop ik ze ook weer, waarbij Bol me beter bevalt.
  Het kopen van boeken via MP en Bol gaat bij allebei wel goed.

 9. Ik koop eigenlijk nooit tweedehands boeken, omdat ik voornamelijk alles in de bieb haal.
  Al moet ik soms wel erg lang op populaire boeken wachten, dus misschien is tweedehands dan best wel een optie.

  1. Ik snap wat je bedoelt Doortje: populaire boeken duren vaak best lang in de bibliotheek. Daardoor loop je soms gevoelsmatig wel wat achter de feiten aan. Zo was ik best laat met mijn review van Lieve Mama van Esther Verhoef. Maar toch ben ik blij dat ik het niet heb gekocht, omdat het me tegenviel. Als ik het in de bibliotheek heb gehaald is het niet erg als het niet zo leuk is!

 10. Ik zet een boek wat ik wil verkopen soms op beide sites ;-(

  Voor de aankoop zoek ik ook op beide sites; maar zo heel veel boeken koop ik eigenlijk niet meer – ik moet minderen!

 11. Nog nooit via bol.com gekocht. Ik koop ze ook wel eens op de rommelmarkt, als ik daar toavallig net wat tegen kom. Marktplaats volgens mij pas 1 of 2 keer een boek gekocht.

  1. Dat is het voordeel van bol.com ten opzichte van een rommelmarkt: op bol.com kun je gericht zoeken en is de kans best groot dat ze het boek tweedehands hebben. Op een rommelmarkt is het net wat je treft. Maar dat is natuurlijk ook wel weer de charme van een rommelmarkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.