|

Marktplaats: het belang van de juiste titel

marktplaatsVorige week plaatst ik een paar cowboy laarzen van het merk UGGS Australia op Marktplaats.

‘Nú gaan we het beleven!!!’ dacht ik. Want ik meende dat mijn westernlaarzen van UGGS Australia een heuse biedoorlog zouden veroorzaken. Maar net als bij blogposts waarvan ik denk: ‘Deze gaat veel reacties opleveren!’ blijk ik ook op Marktplaats niet mijn vinger aan de pols van het publiek te hebben… Want er kwam geen enkele respons.

Nou is de concurrentie ook wel heel groot als het om Uggs gaat, en binnen luttele minuten stond ik al ergens op pagina 800….

Andere rubriek op Marktplaats: binnen twee dagen verkocht!

Aangezien mijn budget niet toeliet om de advertentie omhoog te plaatsen of beter in de schijnwerper te zetten, besloot ik hem te verwijderen en opnieuw te plaatsen. En toen bedacht ik dat ik hem dan net zo goed een nieuwe titel kon geven. Eentje waarin de concurrentie minder moordend was. In plaats van ze Uggs te noemen, legde ik de nadruk op cowboylaarzen in de titel. Binnen twee dagen had ik ze verkocht.

Zoals ik graag tegen mijn kinderen mag preken: ‘En, wat heb je nou geleerd?!’ En het antwoord luidt: om iets succesvol te verkopen is het belangrijk dat je de juiste titel kiest op Marktplaats. En als het niet lukt, kan het soms helpen de advertentie opnieuw te plaatsen met een andere titel.’

Hebben jullie nog tips om iets beter te verkopen op Marktplaats zonder daar geld aan uit te geven?

Similar Posts

13 Comments

  1. Jup… toen ik bij mijn vaatwasser (waar er genoeg van waren) erbij zette hoe jammer ik het vond dat hij weg moest, maar dat we hem niet aan konden sluiten etc. was hij zo weg. Terwijl hij eerder best een tijd op mp stond.

 1. Veel gebruikte zoektermen in je titel gebruiken. Alles is mooi, maar daar zoeken mensen niet op. Bedenk welke woorden jij zou gebruiken als je zelf zou kopen.

 2. De koper de kans geven meer over het artikel te vragen Duidelijke voorwaarden
  Duidelijke foto’s (dus niet ff snel met je mobieltje in de avond een overbelichte foto maken)
  Prijzen van soortgelijke artikelen vergelijken en daar tussenin gaan zitten
  Binnen hooguit 5 uur reageren
  GEEN plaatjes gebruiken van websites, echt je eigen foto’s gebruiken zodat de koper ziet hoe het artikel eraan toe is. Advertenties met plaatjes van internet zie ik er vaak heel lang opstaan.
  Belangrijkste info in de titel vermelden. Met kleding zou dat kleur, maat en merk zijn bijvoorbeeld.

  1. Plaatjes van website vind ik ook altijd balen! Ik wil echt het product zien van die persoon. Anders heb ik toch het idee dat het product van de verkoper er misschien heel anders uit ziet of beschadigd is.

 3. Mijn zwager heeft ooit zijn auto verkocht in de telegraaf (hoeveel tientallen pagina’s ware dat vroeger niet) onder de kop.

  Te koop, bosje bloemen 3000 gulden.
  auto kado

 4. Ik ga vandaag een tv op marktplaats zetten en ga daarbij jullie tips gebruiken. Als het goed is stromen straks de mailtjes dus binnen, haha. Het woord ‘gratis’ sla ik trouwens liever even over ;-)

 5. Zo probeer ik al bijna de hele winter mijn winterbanden voor de auot te verkopen en dit lukt maar niet maar kinderspeelgoed verkoop ik aan de lopende band.

  Groetjes Bloemar

 6. Nou ben ik eigenlijk wel heel benieuwd hoe beide titels zijn geweest. Ikzelf vind goede foto’s ook belangrijk. En als je niet kan bieden vind ik eigenlijk ook irritant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.